Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 3. október 2020

Argirelín: Botox na domáce použitie?

Anti-ageing vdnešnej dobe neznamená zastavenie starnutia aakéhokoľvek náznaku vrások, ale správny prístup kstarostlivosti opleť sdôrazom na meniace sa potreby pleti. Ktomu samozrejme patrí aj adekvátny výber aktívnych látok, ktoré dokážu poskytnúť pleti to, čo potrebuje.

Argirelín: Botox na domáce použitie?

Anti-ageing v dnešnej dobe neznamená zastavenie starnutia a akéhokoľvek náznaku vrások, ale správny prístup k starostlivosti o pleť s dôrazom na meniace sa potreby pleti. K tomu samozrejme patrí aj adekvátny výber aktívnych látok, ktoré dokážu poskytnúť pleti to, čo potrebuje. Jednou z nich je aj argirelín.

S pribúdajúcim vekom sa potreby pleti menia, staré problémy ustupujú a objavujú sa nové. Zrejme najčastejšou a najviditeľnejšou zmenou je znížená produkcia kolagénu a elastínu, čo sa na pleti odzrkadľuje povädnutosťou, nižšou pevnosťou a ďalšími sprievodnými symptómami. Estetické hľadisko je to, čo nás núti vyhľadávať nové produkty a látky, ktoré by s týmto novým problémom pomohli, no ich účinky majú aj priamy vplyv na dôvody, pre ktoré tieto problémy vznikajú. Niektorí z nás to riešia dermatologickými či chirurgickými zákrokmi, iní siahajú po kozmetike. Slovo botox je však stále synonymom anti-ageingu, ktorý dokáže ubrať pár rokov. O peptidoch, konkrétne o jednom z nich- argirelíne sa hovorí ako o látke s botoxovým účinkom, ktorú si môžeme dopriať aj v domácom prostredí. Čo teda ten argirelín je a aké sú jeho účinky?

Čo to je?

Argireline je značka pomenúvajúca jeden konrétny typ peptidov - acetyl hexapeptide-3, no tento názov sa ujal ako pomenovanie, ktoré je dnes široko využívané. Peptidy sú základným stavebným prvkom proteínov vrátane kolagénu a elastínu, ale aj reťazcom v aminokyselinách. Priamo vplývajú na to pevnosť a mladistvý vzhľad pleti a dnes patria k najpopulárnejším komponentom v starostlivosti o pleť. Tento peptid sa svojimi vlastnosťami a účinkami najviac približuje k účinkom botoxu pretože má schopnosť ovplyvniť komunikáciu medzi nervami a svalom, prerušuje ich komunikáciu takže nedochádza ku kontrakciám, ktoré spôsobujú vznik vrások. Extra benefitom je stimulácia produkcie kolagénu, čo pomáha udržiavať pleť vypnutú a pevnú. Keďže Argireline je konkrétna značka produktu, ktorú využíva množstvo kozmetických značiek, nájsť túto aktívnu látku (acetyl hexapeptide-3) môžete aj pod inými názvami, napríklad aj Matrixyl 3000.

Dôležité je tiež vedieť, že aj keď produkt obsahuje túto látku, neznamená hneď, že bude aj účinná. Veľmi záleží na konkrétnej formulácii produktov a vyhnúť by sme sa mali najmä produktom, ktoré obsahujú alkohol, čo by malo vysušujúce účinky a anti-ageing efekt by tak bol minimálny.

Aké sú benefity?

Argirelín má tri hlavné funkcie, ktoré priamo prispievajú k dlhodobo mladistvejšej, pevnejšej pleti. Tieto vlastnosti majú synergický efekt a práve preto je táto látka taká efektívna.

Predchádza tvorbe vrások - argirelín je špecifický v tom, že dokáže prerušovať komunikáciu medzi svalom a nervom, čím redukuje pohyb svalov a teda aj následnej tvorbe vrások.

Stimuluje tvorbu kolagénu – vďaka pôsobeniu na produkciu kolagénu, podporuje zdravý a mladistvý vzhľad pokožky a zároveň podporuje predchádzaniu tvorby vrások.

Udržiava hydratáciu – vzhľadom na to, že pomáha stimulovať tvorbu kolagénu, priamo ovplyvňuje aj udržiavanie hydratácie vo vnútri pleti a teda predchádza vysušovaniu, a opäť prispieva k mladistvejšej a pevnejšej pleti.

Ako ho používať?

V prípade tejto látky neexistuje všeobecný návod na to, ako ju používať, to sa líši od formulácie produktu, ale aj vášho životného štýlu či ďalších produktov, ktoré využívate. Niektoré produkty sa aplikujú len lokálne na problémové partie, iné sa zase používajú na celú tvár. Vždy je potrebné nasledovať inštrukcie konkrétneho produktu.

 

Naše tipy:

The Ordinary BuffetThe Ordinary Buffet

 

The Ordinary Argireline Solution 10The Ordinary Argireline Solution 10%

 

Medik8 Liquid PeptidesMedik8 Liquid Peptides

Esteé Lauder Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler Tri Polymer BlendEsteé Lauder Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler Tri Polymer Blend

Foto: Adobe Stock, archív značiek

1683

Súvisiace články