Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 28. september 2020

Beauty pomôcky: Ktoré vyskúšať a na ktoré zabudnúť?

Dnes je na trhu toľko najrôznejších pomôcok na starostlivosť opleť, že je takmer nemožné sa vnich orientovať. Niektoré sľubujú okamžité omladenie, iné zase dokonalo čistú pleť.

Beauty pomôcky: Ktoré vyskúšať a na ktoré zabudnúť?

Dnes je na trhu toľko najrôznejších pomôcok na starostlivosť o pleť, že je takmer nemožné sa v nich orientovať. Niektoré sľubujú okamžité omladenie, iné zase dokonalo čistú pleť. Aj keď žiadna z nich nerobí zázraky na počkanie, niektorými si dokážete významne pomôcť aj v domácom prostredí. Iné sú zase rizikovejšie z pohľadu užívania. Do ktorých sa oplatí investovať a na ktoré radšej zabudnúť?

Vyskúšajte

Roller

Momentálne asi najrozšírenejšou beauty pomôckou sú face rollery, kamenné alebo umelohmotné či keramické valčeky určené na masáž tváre. Pomáhajú redukovať opuchy, prekrvujú pleť čím jej dodávajú svieži, rozžiarený look. Vaše pleti urobia perfektnú lymfatickú masáž, ktorou dosiahnete vypnutejší a mladistvejší vzhľad. Viac o face rolleroch tu.

Herbivoreface roller Herbivore

Gua Sha

Veľmi populárna pomôcka, ktorá sa objavila na scéne približne vtedy, keď aj face rollery, no v skutočnosti ide o dosť starú pomôcku využívanú v tradičnej čínskej medicíne. Ide o kamennú pomôcku, ktorá sa v beauty využíva na masáž tváre a krku, pričom jej cieľom prekrvenie, zbavenie opuchov a eliminácia toxínov. V podstate to je lymfatická masáž pre vašu tvár, pri ktorej dlhodobom vykonávaní sa dočkáte mladistvého, rozžiareného looku. Viac o gua sha tu.

Odacitégua sha Odacité

Led terapia

Veľkým trendom v dnešnej skincare je aj svetelná terapia, ktorej podľahlo množstvo celebrít a týmto smerom sa začína uberať čoraz viac značiek. Benefity svetelnej LED terapie sú dokázané a podľa farby svetla si dokáže pomôcť s problémami ako akné, precitlivenosť či vrásky. Pomáha zabíjať baktérie, redukuje zápaly a stimuluje bunkovú výmenu. Na trhu je množstvo produktov z nižšej cenovej kategórie, ale aj tie drahšie. Ide o skvelé doplnky starostlivosti o pleť v prípade, že chcete dať svojej pleti niečo extra bez toho, aby ste utekali do salónu krásy.

Foreo Ufo 2LED terapia Foreo Ufo 2

 

Zabudnite

Vysávačky

Vysávač na póry znie ako perfektný nástroj na dokonalo čistú pleť, všakže? Instagram je takýchto nástrojov plný a na okamžité výsledky sa veľmi dobre pozerá, no dermatológovia nie sú ich veľkými fanúšikmi. Prečo? Nie je to samotným prístrojom alebo neefektivitou, ale neznalými rukami nás všetkých neprofesionálov. Nemáme prax s obsluhovaním takéhoto prístroja a nedokážeme posúdiť jeho tlak, ktorý si póry čistí, ale pokožku aj poškodzuje. Môže spôsobiť popraskané cievky, „cucfleky“ či dokonca môže narušiť ochrannú bariéru pokožky do takej miery, že odštartuje vznik nedokonalostí ako vyrážok, ekzémov či vrások. Takýto nástroj patrí len do rúk odborníkov.

Dermarollery

Pomôcka, ktorá sa využíva pi procedúre nazývanej microneedling dosahuje skvelé výsledky pri najrôznejších kožných problémoch od akné, pigmentových škvŕn cez vrásky až po strie či dokonca celulitídu. Na rozdiel od bežného kamenného face rolleru, dermaroller má na sebe umiestnené stovky mikroihličiek. Tým, že prenikajú pod povrch pokožky pomáhajú stimulovať tvorbu kolagénu aj elastínu, urýchľujú bunkovú výmenu a navyše si dokážu poradiť s jazvami či pigmentovými škvrnami. Okrem toho tiež pomôžu účinným látkam z kozmetických produktov preniknúť hlbšie do pokožky. Je to perfektný nástroj, z ktorého používania môže benefitovať asi každý typ pleti, pokiaľ je správne používaný. Avšak! V domácom prostredí to nikdy nebude to isté ako v salóne krásy. Odborník, ktorý vašu pleť ošetruje vie, kedy si ju môžete dopriať a kedy sa na to vaša pleť jednoducho „necíti“. My, neodborníci to voľným okom nedokážeme zhodnotiť. Druhým veľmi dôležitým aspektom je hygiena, na ktorú sa pri týchto pomôckach doma často zabúda. Tým, že ihličky prenikajú pod povrch pleti, robia ju aj náchylnejšou na rôzne infekcie, čím stav pleti môžu zhoršiť. Ak chcete dermaroller vyskúšať, urobte tak radšej pod dohľadom profesionála.

 

Britvy

Jedným z najnovších trendov v starostlivosti o pleť je dermapanning. Ide o procedúru, pri ktorej špeciálnou britvou holíte tvár (prírodné „broskyňkové chĺpky“). Jej cieľom je odstrániť odumreté bunky, čo by malo odhaliť novšiu, rozžiarenejšiu kožu. Už len fakt, že sa vykonáva s pomocou britvy by nás mal upozorniť na to, že nejde o domácu procedúru. Ostré hrany sú príliš nebezpečné v neskúsených rukách a ak chcete túto novinku vyskúšať, určite len pod rukami vyškolených odborníkov.

Foto: CultBeauty

1215

Súvisiace články