Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. august 2020

Z leta na jeseň: Ako prispôsobiť starostlivosť o pleť?

To, že pomaly oficiálne končí leto neznamená, že si ešte vnasledujúcich mesiacoch nebudeme môcť užiť krásne, slnečné počasie. Prekvapiť nás však môžu poriadne chladivé rána avečery, prípadné prehánky asamozrejme aj jesenné ovzdušie.

Z leta na jeseň: Ako prispôsobiť starostlivosť o pleť?

To, že pomaly oficiálne končí leto neznamená, že si ešte v nasledujúcich mesiacoch nebudeme môcť užiť krásne, slnečné počasie. Prekvapiť nás však môžu poriadne chladivé rána a večery, prípadné prehánky a samozrejme aj jesenné ovzdušie. Preto pomaly nastáva čas, urobiť pár jednoduchých zmien v našej starostlivosti o pleť a nahradiť letné produkty za tie jesenné.

Čistenie

Leto je presne to obdobie, kedy minimum ľahučkých produktov urobí pleti najlepšie. Mnohí z nás preto siahajú po produktov na čistenie pleti na vodnej báze, prípadne v gélovej forme či po populárnych penových cleanseroch. Tie síce urobia svoju robotu poriadne, no na jeseň pleť ocení trochu viac výživy. Prospejú jej preto čistiace mlieka či balzamy, ktoré popri čistení pokožky poskytnú aj hlbšiu výživu.

Exfoliácia

Existuje niekoľko prístupov ku exfoliácii pokožky. Niektorí z nás si ju doprajú každý deň, iní sa zase spoľahnú na občasnú silu chemických exfoliantov párkrát do týždňa. Kyseliny sú skvelou voľbou na jeseň, slnko je už predsa len slabšie a keď ste sa im práve kvôli nemu vyhýbali v lete, teraz sa k ním pokojne vráťte.

Next level sérum

Prispôsobte výber správneho séra aktuálnemu stavu vaše pokožky. Po lete môže pôsobiť dehydratovane, možno vám po opaľovaní vykuklo niekoľko pigmentových škvŕn, alebo jednoducho potrebujete rozžiariť a pridať pleti glow. Vitamín C je skvelou voľbou na všetky tieto nešváry, podobne aj kyselina hyalurónová, ktorá dodá pleti poriadnu dávku hydratácie a udrží ju vo vnútri pokožky. V lete sme si mnohí obľúbili séra na vodnej báze, teraz pokojne siahnite po sérach vo forme krému či oleja, ak potrebujete extra boost.

Krémy a oleje

V jesennej starostlivosti o pleť by malo byť vašim cieľom opraviť a posilniť prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Ak cítite, že vaša pleť potrebuje extra starostlivosť a posilnenie, siahnite po krémovejších verziách hydratačných krémov alebo dokonca po olejoch. Skvelou voľbou sú produkty s obsahom látky cica, ktorá sa postará práve o posilnenie, ale aj upokojenie a ochranu. Skvelou zložkou sú aj ceramidy, ktoré sa postarajú o posilnenie aj hydratáciu a spomedzi olejov sa zase môžete spoľahnúť na starý-dobrý šípkový olej.

981

Súvisiace články