Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 19. august 2020

Pleť v čase rúškovania

Nikto nevie, dokedy budú rúška, respirátory ainé masky povinné. Nevyhneme sa im minimálne vinteriéroch apri masových akciách aaj keď sa to nemusí zdať ako big deal, pravda je taká, že naša pleť trpí.

Pleť v čase rúškovania

Nikto nevie, dokedy budú rúška, respirátory a iné masky povinné. Nevyhneme sa im minimálne v interiéroch a pri masových akciách a aj keď sa to nemusí zdať ako big deal, pravda je taká, že naša pleť trpí. Ako sa starať na jednej strane o pokožku, ale aj o rúška?

Povinné rúška sú skutočne malou daňou za udržanie si nielen vlastného zdravia, ale aj predchádzaniu pandémie. Na nosenie sa nesťažujeme, no pravda je taká, že táto drobnosť do našich životov priniesla nový problém- pleť s novými potrebami. Pod maskou sa mnohým z nás začínajú tvoriť nedokonalosti, akné či čierne bodky, iných trápia ekzémy. Spôsobujú ich nečistoty nahromadené počas celého dňa nosenia, ale aj potiaca sa pleť. Ako tomu predísť?

Základom je čistota

Najzákladnejším pravidlom, ktorým by sa mal riadiť skutočne každý, je čistota. Noste vždy čisté rúška, ak máte látkové, perte ich po každom použití (po každom dni). Ak máte jednorazové rúška, skutočne ich používajte len na jedno použitie. Iné masky zo špeciálnych materiálov sa dajú čistiť UV lampou, niektoré mydlovou vodou alebo dezinfekčnými prostriedkami. V každom prípade si vždy dajte záležať na tom, aby bolo vaše rúško vždy čisté.

Double Cleanse

Ak ste doteraz neboli fanúšikom dvojitého čistenia pleti, nastal čas prehodnotiť to. Precízne čistenie je v tejto situácii viac ako nevyhnutné, najmä ak vás trápi problematická pleť alebo vznikajúca precitlivenosť.

Výživa a upokojenie

Ďalším problémom pleti pod maskou môže byť svrbenie a citlivosť. To sa môže prejavovať vo forme začervenania, vzniku podráždených či suchých miest. Je to kvôli nedostatočnému prísunu vzduchu. Každý večer, po dôkladnom čistení by ste preto mali pleti dodať štedrú dávku výživy. Skvelou voľbou sú produkty s látkami ako napríklad cica či ceramidy.

Líčenie

Najlepšou prevenciou je pri nosení rúšok úplné odľahčenie bežného líčenia. Ak to nie je nevyhnutné, úplne vynechajte make-up a ťažké púdre. Čím menej vrstiev bude pleť zaťažovať, tým lepšie.

Nezabudnite na pery

Pery sú v tejto situácii častokrát prehliadané, no rúška im tiež nepomáhajú. Vďaka ich noseniu môžu veľmi rýchlo vysychať, keďže rúška a masky sa pravidelne odierajú o pery, čím nielenže vytvárajú trenie, ale aj zotierajú starostlivosť. V tomto období preto doprajte perám pravidelný peeling a nezabudnite na aplikáciu výživného balzamu.

 

930

Súvisiace články