Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 10. august 2020

Viac ako BIO

Pokiaľ hľadáte miesto, kde nebudete musieť podrobne študovať etikety, aby ste si boli istí, že je produkt „čistý“, zamierte sem. Do Prírodného raja, kde nájdete všetko scertifikátom Demeter, ktorý je zárukou tej najvyššej kvality.

Viac ako BIO

Pokiaľ hľadáte miesto, kde nebudete musieť podrobne študovať etikety, aby ste si boli istí, že je produkt „čistý“, zamierte sem. Do Prírodného raja, kde nájdete všetko s certifikátom Demeter, ktorý je zárukou tej najvyššej kvality. 

Celý príbeh sa začal už v roku 1920, keď sa filozof Rudolf Steiner začal zaoberať vplyvom industrializácie na stav našej planéty. Už v roku 1928 bol stanovený najvyšší štandard pre farmárčenie pod symbolom Demeter – bohyne plodnosti, zeme, kvetov, rastlín, jedla a roľníctva. Cieľom certifikácie výrobkov je nastoliť vyšší štandard, akým je štandard bio bežne stanovený štátom. Demeter je preto viac ako bio. Každá takáto farma je každý rok kontrolovaná, nesmie sa nachádzať pri cestách, farmári musia chovať zvieratá, mláďatá musia vyrastať v stáde, je obmedzený odber mlieka, rastliny sa pestujú v ich prirodzenom vegetatívnom období. Samozrejmosťou je zákaz používania akýkoľvek pesticídov a obaly výrobkov musia byť plne recyklovateľné. Výrobky z biodynamického hospodárstva sú preto tej najvyššej kvality a vyrobené plne v súlade s prírodou. „Sme hrdé, že môžeme ponúkať v našom Prírodnom raji najväčšiu silu prírody a podporujeme tak farmy, ktorých cieľom je dať pôde viac, ako ona dáva nám. Výrobcov sme osobne navštívili, vďaka čomu sme sa presvedčili, že predávať výrobky Demeter je tá pravá cesta,“ hovorí Alexandra Mikula Nádaská, spoluzakladateľka spoločnosti, ktorá produkty s týmto certifikátom priniesla na náš trh ako prvá. Nejde však iba o kozmetiku, ale aj o potraviny, ktoré spĺňajú oveľa prísnejšie normy pre certifikáciu, než sú normy EÚ. Napríklad Brusel povoľuje na jednej poľnohospodárskej farme spracúvať časť produkcie v bio kvalite a časť konvenčným spôsobom, pri Demeter farmách to nie je možné. Poľnohospodári vyznávajúci túto filozofiu sú ekoproducenti z presvedčenia. Celú farmu chápu ako jeden organizmus. Chovajú len toľko zvierat, koľko krajina unesie. Neplatí tu len povinnosť, že krmivo musí byť v biokvalite, ale minimálne 50 % z neho musí pochádzať z vlastnej produkcie. Farmy vnímajú ľudí, zvieratá, rastliny a pôdu ako jeden celok. Zvieratá, a predovšetkým kravy, zohrávajú centrálnu úlohu v chode farmy. Upúšťa od bolestivého odstraňovania rohov kráv. Kravy s rohmi totiž produkujú zvlášť hodnotné mlieko. Dokonca sa ukazuje, že ľudia, ktorí alergicky reagujú na kravské mlieko, s Demeter mliekom nemajú žiadne problémy. Biodynamickí poľnohospodári posilňujú úrodnosť pôdy látkami podobnými homeopatikám. Pozitívny vplyv týchto biodynamických preparátov na pôdu a rastliny bol aj vedecky dokázaný. 

DSR 3557

Životná zmena

V súčasnej dobe sa väčšina z nás vydáva „eko smerom“, no o certifikáte mnohí ešte nepočuli. Napriek tomu je to to najkvalitnejšie, čo môžete na trhu nájsť. Príbeh slovenského Prírodného raja sa začal celkom náhodne, keď spoluzakladateľka spoločnosti Alexandra Mikula Nádaská objavila produkty Demeter v susednom Rakúsku: „Odjakživa som veľký nadšenec zdravého životného štýlu s čo možno najväčším ohľadom na našu prírodu. Síce som pôvodným povolaním právnička a politologička, no záujem o zdravie a krásu zmenil môj životný smer. Ako každá žena som začínala s „chemickou“ kozmetikou, z ktorej som neskôr prešla na tú prírodnú. Bola som však z jej účinkov v porovnaní s „klasikou“ sklamaná. A potom som objavila bio výrobky so spomínaným certifikátom, ktoré ma nadchli, a rozhodla som sa ich priniesť na náš trh.

kozmeticky salon2

Happy-aging

Husté žiarivé vlasy, pevné nechty a krásna pokožka sú znakom hormonálnej vitality. Nervové vlákna, cievne zásobovanie, potné, mazové žľazy, lymfatické tkanivá – toto všetko nájdeme v našej pokožke. Dôležitým faktom je aj produkcia niektorých hormónov (melatonín a sérotonín) v pokožke. Bežná kozmetika však často obsahuje neskutočné množstvo chemikálií a hormonálnych disruptorov. V Demeter kvalite je ich prítomnosť vylúčená. Potvrdzuje to aj druhá spoluzakladateľka Prírodného raja Zuzana Nováček, ktorá ako farmaceutka strávila 14 rokov v praxi: „Na vlastné oči som zažila obrovskú, zbytočnú preskripciu v radoch lekárov počas môjho pôsobenia vo farmaceutickej firme a zbytočnú spotrebu liekov. Zlým zvykom je liečiť iba príznaky ochorenia namiesto hľadania príčin a súvislostí so stravovaním aj celým životným štýlom pacienta. Nehovoriac o koži, ktorá je najväčším orgánom ľudského tela a všetko, s čím naša pokožka príde do kontaktu, sa vstrebáva. Buď to pomáha, lieči, podporuje a obnovuje, alebo, naopak, škodí, vytvára alergie a nežiaduce účinky. Preto je veľmi dôležité rozmýšľať nad tým, akú kozmetiku používam, ako a kde sa vyrába, aké má zloženie a čo mi spôsobuje. Uznávam filozofiu happy-aging kozmetiky miesto anti-aging. Ak to vyskúšate, presvedčíte sa, aká úžasná môže byť prírodná bio kozmetika, úplne bez palmového oleja, bez parabénov, bez konzervatov, bez silikátov, bez parafínu, bez zvyškov pesticídov a ostatných chemických zložiek. Ak je navyše vyprodukovaná z biodynamického poľnohospodárstva, ktoré prírodu nezaťažuje.“ 

 

Zdravie, krása aj móda

Vďaka Alexandre a Zuzane nájdete na jednom mieste množstvo značiek, ktoré sú doslova viac ako len bio. Od výnimočnej kozmetiky, vín, výživových doplnkov, špeciálnych pochutín až po bytové doplnky. Komplexnosť ponuky dopĺňa aj novinka, udržateľná móda zo 100 % ekologických materiálov. Nájdete tu udržateľné kolekcie atraktívnych značiek z Nemecka, ktoré spĺňajú nielen ekologické a etické normy, ale aj tie estetické. Pôsobivé pletené šaty, ľanové košele, blúzky, originálne sukne, minimalistické basic kúsky ale aj športové bundy zo špeciálnych vodeodolných materiálov. Jednoducho všetko na jednom mieste so zárukou nadštandartnej kvality.   

kozmeticky salon

 

Maximálny relax 

V priestoroch kamennej predajne v Bratislave na Ružinovskej 40 nájdete aj jedinečný kozmetický salón vybudovaný plne v súlade s prírodou. S použitím ekologických materiálov a organických doplnkov vám otvára svoje čarovné priestory a pozýva vychutnať si silu čistej prírody a maximálneho relaxu počas vášho ošetrenia pleti. Každé kozmetické ošetrenie v Demeter kvalite v trvaní 90 minút je individuálne podľa vašich požiadaviek a potrieb vašej pleti, podľa odporúčaní našej skúsenej kozmetičky a podľa holistických princípov, pričom vždy zahŕňa: 

- povrchové dvojkrokové vyčistenie pleti
- peeling podľa typu pleti
- masku podľa typu pleti
- extra výživu ( v prípade potreby )
- masáž tváre, krku, dekoltu a rúk
- hĺbkové čistenie ( v prípade potreby )
- úpravu obočia ( bez farbenia )
- hĺbkové vpravenie séra pomocou masážneho rollera z polodrahokamu
- záverečnú starostlivosť ( krém, očný krém)
- jemný denný makeup
- grátis 10 minútovú reflexnú masáž nôh v špeciálnom prístroji, kým si vypijete svoj demeter čajík či kávičku. ☺

Text a foto: Prírodný raj

1655

Súvisiace články