Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. august 2020

Alfa Omega opaľovania

Darmo budete mať pokožku ako rodená Brazílčanka, ak sa budete vystavovať nadmernému slneniu, koledujete si o poriadny problém. Zdravotný aj estetický.

Alfa Omega opaľovania

Darmo budete mať pokožku ako rodená Brazílčanka, ak sa budete vystavovať nadmernému slneniu, koledujete si o poriadny problém. Zdravotný aj estetický. Zvoľte preto zodpovedný spôsob, ako dosiahnuť dovolenkový bronz nenásilnou cestou, rýchlo a so správnymi prípravkami.

Opaľovanie verzus mýty

Ako poctivo sa zvyknete počas leta natierať vy? A nemyslíme len na dovolenke. Ľudia sa síce polepšili v tom, že kupujú krémy s vyšším UV faktorom, minimálne nad 20, ale podľa odborníkov používajú i tak malé množstvo na to, aby ich opaľovací krém dostatočne ochránil. Natierame sa údajne takou tenkou vrstvou, že jej ochrana je rovnaká, ako keby sme použili prípravok s faktorom maximálne 4. Čo to teda znamená? No, jednoducho to, že opaľovacím krémom sa nemá šetriť... So samotným opaľovaním sa spája niekoľko mýtov a minimálne o jednom z nich ste už aspoň raz počuli. „Keď sa natriem vysokým faktorom, neopálim sa.“ Možno to platilo kedysi, ale dnes existujú už opaľovacie krémy, ktoré síce majú UV faktor 50, no i tak sa pri ich používaní môžete tešiť z krásnej bronzovej pokožky. Preto sa oplatí radšej používať vyšší faktor. Budeme sa opakovať, ale je to hlavne kvôli zdraviu. Druhým často omieľaným mýtom je: „Keď mám klobúk, nemusím si natierať tvár.“ Ďalšia hlúposť, ktorú však často ženy aplikujú v praxi. Slnečné lúče dopadajú na našu pokožku z rôznych uhlov. A klobúk vás neochráni. Ak vás stále nedesia pigmentové škvrny, tak by mali. Môžu sa vyskytnúť pokojne i o pár rokov neskôr. Zbaviť sa ich je oveľa náročnejšie ako desaťsekundové natieranie tváre.

1. PRÍPRAVA

Zohráva veľmi dôležitú úlohu. Pokožku treba pripraviť jemnými peelingmi, ktoré ju zbavia odumretých buniek, prekrvia ju a koža a pleť sa rovnomernejšie opália. Dôležité je však dbať na to, aby ste peeling tela a tváre nerobili tesne pred opaľovaním, ale pár hodín skôr, napríklad večer pri sprchovaní. Ráno tesne pred tým, ako vyjdete na slniečko, si len vyčistite pleť pleťovými alebo micelárnymi vodami. Vytvoríte tak ideálne podmienky na chytanie bronzu.

1La Prairie Crystal Micellar Water Eyes – Face – Jemná a zároveň silná micelárna voda (3 320 KČ)

2Kiehl´s Midnight Recovery Cleansing Oil – Ultraľahký odličovací olej na dokonalé vyčistenie pleti (890 KČ)

3Orlane Slimming Scrub With Coffee – Kávový peeling, ktorý zbavuje telo toxínov a odumretých buniek (46,90 €, predáva Marionnaud)

4Sensai Absolute Silk Micro Mousse Treatment – Protivrásková čistiaca pena na tvár (165 €)

2. AKCIA

Nezabúdajte na hlavné pravidlá – natierajte sa minimálne 30 minút pred slnením a ak sa nadmerne potíte, tak každé dve hodiny natieranie opakujte. A myslite na to, že krém je dobré použiť i vtedy, ak máte v pláne stráviť deň v prírode pri fyzickej aktivite alebo len tak na kávičke s kamarátkami. Prevenciou predsa nič nepokazíte. A opálite sa i tak. Trochu pomalšie, ale bezpečnejšie! Rovnako nestačí natrieť sa raz za deň. I keď sa nekúpete a celý čas sa len slníte na pláži alebo pri bazéne, aj tak sa z vás postupne vyparuje opaľovací krém. Preto je dôležité natierať sa každé 2 až 3 hodiny.

5Shiseido Sun Care Expert Sun Aging Protection – Opaľovacie mlieko na tvár a telo SPF 50+ (39 €)

6La Roche-Posay Anthelios XL – Výživný olej na opaľovanie SPF 30+ (20,90 €)

7Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defense For Face – Opaľovací krém na tvár SPF 50 (12,90 €)

8Garnier Ambre Solaire – Hydratačný sprej na opaľovanie SPF 30 (9,50 €)

9Korres Sun Care Citrus Active Sports Face Cream – Pleťový opaľovací krém SPF 50, 50 ml (650 KČ, predáva Profimed)

3. AFTER SUN

No a, samozrejme, netreba zabúdať na starostlivosť PO. Nejde len o hydratovanie pokožky ako takej, ale skôr o to, ČO na pokožku použijete. Lepšie a, samozrejme, vhodnejšie sú prípravky priamo určené pokožku vystavenú opaľovaniu. Nielenže dokonale hydratujú, ale pomáhajú opáleniu zároveň vydržať na koži čo najdlhšie. A o to predsa ide všetkým, nie?

10Bioderma Photoderm Afer Sun – Osviežujúce mlieko po opaľovaní (19,50 €)

11Lancaster Tan Maximizer – Upokojujúci hydratačný krém na predĺženie opálenia (43,70 €)

12Korres Red Grape – Telová emulzia po opaľovaní (599 KČ, predáva Profimed)

13 Collistar Sun No Protection- Hydratačný sprej optimalizujúci opálenie s Aloe vera (26 €)

4. BONUS

Každá pleť si ho zaslúži, a to hlavne po slnení. A nielen pleť. I pokožka tela a vlasy. Slnečné lúče nás síce hrejú, dokážu vykúzliť úsmev na tvári, ale rovnako tak i neplechu. Preto doprajte dostatočné množstvo hydratácie a regenerácie každej časti vášho tela. Toto je sú tipy TOP FASHION redakcie, ktoré vám pomôžu počas tropických dní, či už na dovolenke, alebo doma v záhrade.

14Kiehl´s – vyživujúca hydratačná maska s avokádom (od 22 €)

15jpgSachajuan INTENSIVE HAIR OIL – regeneračný olej na vlasy (predáva Beautyscret.sk, info o cene na webe)

17Kérastase Soleil Huile Sirène – hydratačná dvojfázová olejová hmla pre plážový efekt (30,90 €)

16Chanel Hydra Beauty Essence Mist – pleťová hmla (od 85 €)

18Niod Ethylated L-Ascorbic Acid 30 % Network – vysoko koncentrované sérum s 30 % vitamínom C (60 €, predáva Beautyscret.sk)

Text: Radka Vargová
Foto: Archív značiek

1021

Súvisiace články