Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 17. jún 2020

Esenciálne oleje na pomoc vašej pleti

Aj vprírode môžeme nájsť veľkú pomoc. Na jednej strane je plná výživy pre naše telo aorganizmus, no na tej druhej vie pomôcť aj skožnými problémami.

Esenciálne oleje na pomoc vašej pleti

Aj v prírode môžeme nájsť veľkú pomoc. Na jednej strane je plná výživy pre naše telo a organizmus, no na tej druhej vie pomôcť aj s kožnými problémami. Na aké rastliny sa môžeme obrátiť, keď nás trápi akné či ekzém? Vyskúšajte to s týmito esenciálnymi olejmi.

@audreyhubert 

Levanduľa

Túto voňavú rastlinu väčšina z nás pozná ako antistresovú, upokojujúcu ingredienciu, avšak aj pri aplikácii na pleť dokáže pomôcť. Dá sa využiť na priamu aplikáciu (v nižšej koncentrácii a kombinácii s olejom) na nedokonalosti. Má antibakteriálne účinky čím redukuje výskyt baktérii na pokožke, podporuje hojenie. Okrem toho má výrazné sedatívne účinky.

levanduľaesenciálny olej levanduľa, Manufaktura

Ruža

Ružový olej je zase ideálny, keď potrebujete pomôcť s redukciou jaziev či farebných nedokonalostí, ktoré vznikli po vyrážkach. Takisto má antibakteriálne účinky a jazvám či vráskam dokonca pomáha predchádzať.

ružaesenciálny olej ruža, Gya Labs

Čajovník

Čajovníkový olej je zrejme najčastejšie využívaným a najznámejším olejom, ktorý sa aplikuje priamo na pleť (v rozriedenej forme). Je známy tým, že dokáže liečiť samotné akné, no vďaka svojim antibakteriálnym účinkom aj zaceľuje jazvy a urýchľuje zacelenie rán. Pomáha aj predchádzať tvorbe ďalších nedokonalostí.

Screenshot 2020 06 17 at 17.49.48esenciálny olej čajovník, predáva dm

Neroli

Mnohí dermatológovia považujú neroli za skvelú, regeneračnú látku, ktorá pomáha pri redukcií strií aj jaziev. Tak, ako väčšina olejov, takisto má antibakteriálne účinky a navyše aj antioxidačné vlastnosti.

neroliesenciálny olej neroli, Gya Labs

Pačuli

Aj pačuli je známe svojou schopnosťou upokojovať a zrelaxovať myseľ aj telo. Častokrát sa využíva ako ingrediencie v parfumoch, no okrem toho dokáže redukovať jazvy. Tiež pomáha obnovovať a omladzovať bunky.

pačuliesenciálny olej pačuli, doTERRA

Pelargónia

Olej z pelargónie patrí k tým menej známym, no má skvelé protizápalové účinky, ktoré zároveň pomáhajú urýchliť proces hojenia. Používa sa tiež na liečbu psoriázy, ekzémov, ale aj v anti ageingových procedúrach.

pelargóniaesenciálny olej pelargónia, Vitruvi 

Foto: archív značiek, Instagram

1358

Súvisiace články