Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. máj 2020

Ako správne vrstviť kozmetické produkty?

Myslíte, že je dôležité aplikovať kozmetické produkty všpecifickom poradí? Vprípade, že vám záleží na najlepších možných výsledkoch apoužívate aktívne látky, tak áno.

Ako správne vrstviť kozmetické produkty?

Myslíte, že je dôležité aplikovať kozmetické produkty v špecifickom poradí? V prípade, že vám záleží na najlepších možných výsledkoch a používate aktívne látky, tak áno. Existujú totiž pravidlá, ktorými by sme sa mali riadiť bez ohľadu na to, aké produkty používate. Len tak dostanete z každého produktu maximum.

@jessicasharris_

Základným pravidlom pri vrstvení produktov je ísť od najľahšej konzistencie po najťažšiu. Dobrou stratégiou je tiež používať produkty, ktoré boli navrhnuté na používanie spolu a majú aj odporúčané poradie. Dôvodom, prečo sa takto produkty vrstvia je najmä to, že rôzne konzistencie a formulácie v sérach či krémoch a iných produktoch sa môžu navzájom ovplyvňovať do takej miery, že zabraňujú úspešnému prenikaniu produktov do hĺbky pokožky alebo sa ich účinky neutralizujú. Vrstvenie produktov počas rannej rutiny a večernej rutiny sa takisto líši.

Ráno

Či už ste zvyknutí na minimalistickú aplikáciu pozostávajúcu z troch produktov alebo uprednostňujete kórejskú 11-krokovú rutinu, na správnom poradí produktov záleží. V prvom rade si však musíte upratať vo svojom kozmetickom kufríku a nájsť produkty, ktoré vám vyhovujú a zároveň cielia na problémy, ktoré vás trápia. Až potom môžete rozmýšľať nad poradím.

Základná ranná rutina by však mala u každého vyzerať približne rovnako. Prvým krokom má byť čistiaca, pleťová voda, nasleduje tóner, séra na vodnej báze, hydratačné krémy a na koniec SPF.

 

Večer

Aj večerný základ starostlivosti by mal byť veľmi podobný ako ten ranný. Večer však pokojne pridajte dvojfázové čistenie, najskôr napríklad micelárnou vodou a následne čistiacim mliekom, pokračujte tónerom, aplikáciou vodových sér, očným krémom, nočným krémom a ak používate, ukončite olejom.

Večer je zároveň vhodný čas na aplikáciu ťažších produktov, napríklad výživných krémov, ceramidových produktov alebo olejov. Ťažké produkty by mali ísť úplne na koniec starostlivosti, keďže ich úlohou je dlhodobo vyživovať, tak ich konzistencia je ťažšia. Ak by ste nasjkôr aplikovali krém a až potom napríklad sérum, účinné látky by vôbec nemuseli preniknúť do pokožky, pretože mastná vrstva krému by to znemožnila.

 

Foto: Instagram

1443

Súvisiace články