Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 27. máj 2020

Aké sú benefity marulového oleja?

Ponuka beauty produktov je vdnešnej dobe taká bohatá apestrá, že niekedy je ťažké sa vnej zorientovať. Napríklad stakými beauty olejmi sa doslova roztrhlo vrece.

Aké sú benefity marulového oleja?

Ponuka beauty produktov je v dnešnej dobe taká bohatá a pestrá, že niekedy je ťažké sa v nej zorientovať. Napríklad s takými beauty olejmi sa doslova roztrhlo vrece. Každý z nich je dobrý na niečo iné a vhodný na iný typ pleti a riešenie iných problémov. Tentokrát sme sa pozreli na to, aké benefity nám dokáže poskytnúť marulový olej.

@beautefocus

Čo je marulový olej?

Marulový olej je získavaný z marulového stromu, ktorý rastie v subsaharskej Afrike, čiže v regióne pod Saharou. Olej môže pochádzať z orechov, semiačok alebo plodou marulového stromu. Zatiaľ čo v modernej kozmetike ide o nováčika, v Afrike je používaný počas dlhých storočí, a to nielen na kozmetické účely, ale aj na liečivé. Vo svojej najčistejšej podobe ma svetložltú farbu a príjemne jemnú orechovú vôňu.

Benefity

Tento olej je najviac známy vďaka svojim hydratačným vlastnostiam. Okrem toho sa však môže pochváliť protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami.

1. Zaisťuje vlahu – marulový olej sa najčastejšie využíva práve na zadržanie vlahy a hydratáciu pokožky. Má zmäkčujúce vlastnosti, vďaka čomu dokáže vypĺňať mikroskopické praskliny v koži, čo zanecháva veľmi jemný a hladký efekt. Zároveň pôsobí ako „tesnenie,“ ktoré pomáha zadržať vlahu vo vnútri pokožky dlhšie, čím podporuje výživu a dlhšiu hydratáciu. Vďaka obsahu kyseliny linolovej a olejovej pomáha s výživou aj zjemnením.

2. Neupcháva póry – je nekomedogénny, čo znamená, že neupcháva póry. Používať ho teda môže takmer akýkoľvek typ pleti, vrátane mastného.

3. Je plný antioxidantov – vďaka obsahu vitamínov C a E tiež poskytuje pokožke antioxidačné účinky. Pomáha tak pleti bojovať s voľnými radikálmi, UV žiarením aj so znečistením a tak aktívne zabezpečuje spomalenie predčasného starnutia a jeho dôsledkov.

4. Anti- ageing – obsah kolagénu a elastínu sa zase stará o ideálne anti-ageing vlastnosti. Vypĺňa medzery v tvorbe týchto dvoch zložiek, ktorých produkcia sa vekom spomaľuje. Taktiež obsahuje amino kyseliny ako L-arginine, ktoré sú takisto skvelou anti-ageing ingredienciou.

5. Má protizápalové účinky – marulový olej bol dlho používaný na liečivé účely práve vďaka svojim protizápalovým účinkom. Dokáže redukovať začervenanie a zápaly, čím urýchľuje hojenie a zároveň môže pomôcť predchádzať rôznym problémom. O to sa starajú spomínané amino kyseliny.

 

Pre koho je vhodný?

Z marulového oleja môže benefitovať akýkoľvek typ pleti. Keďže ide o nekomodogénny olej, ktorý neupcháva póry, používať ho môžu aj mastnejšie typy pleti. Najväčší prínos však z neho bude mať suchší typ pleti, prípadne ciltivejšia pokožka.

Ako ho používať?

Väčšina produktov s obsahom marulového oleja je na trhu vo forme oleja. Nanášať ho teda môžete v jeho čistej forme priamo na čistú pleť, alebo môžete kvapku-dve primiešať do svojho hydratačného krému. Pokiaľ vrstvíte viacero produktov, olej by mal byť aplikovaný pred krémom, ale až po sére. Dodržať by ste mali poradie podľa konzistencie, od najľahšej po najbohatšiu.

Naše tipy:

Drunk Elephantpanenský marulový olej Drunk Elephant  Clarinsčistiaci gél s marulovým olejom Pure Melt, Clarins 
Caudalieuniverzálny marulový olej Huile Divine, Caudalie  The Ordinary100% panenský marulový olej The Ordinary 

 

Foto: archív značiek

965

Súvisiace články