Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 11. máj 2020

Výnimočný morský kolagén pre vašu krásu. Čo je za jeho úspechom?

Romana Ljubasová je majiteľka spoločnosti Inca Collagen i samotná autorka myšlienky tohto produktu. My sme sa s pani Romanou porozprávali o tom, ako vznikla idea Inca Collagenu, v čom je práve tento produkt výnimočný, pre koho je určený a v čom všetkom nám dokáže pomôcť.

Výnimočný morský kolagén pre vašu krásu. Čo je za jeho úspechom?

Romana Ljubasová je majiteľka spoločnosti Inca Collagen i samotná autorka myšlienky tohto produktu. My sme sa s pani Romanou porozprávali o tom, ako vznikla idea Inca Collagenu, v čom je práve tento produkt výnimočný, pre koho je určený a v čom všetkom nám dokáže pomôcť.

 

IncaCollagen bude onedlho oslavovať svoje piate narodeniny. Vráťme sa teda o päť rokov naspäť k momentu, kedy vám skrsol v hlave nápad na uvedenie produktu na trh.

Príbeh Inca Collagenu vznikol viac-menej spontánne na mojej dovolenke. Ako to väčšinou na dovolenkách býva, občas sa spálenej pokožke nevyhneme, a tak moje kroky viedli do lekárne, v ktorej mi odporučili kolagénový prípravok pre moju slnkom pobozkanú pokožku. Samozrejme, ako bývalá zdravotná sestra som vedela o dôležitosti kolagénu pre ľudské telo, ale viete, ako to je. Kým si myslíte, že ho nepotrebujete, tak je všetko v poriadku. A až keď prídete na nejaký nedostatok, nedajbože zranenie, vtedy si začnete uvedomovať a zisťovať, čo vám pomôže. Vtedy vo mne skrsla myšlienka vytvoriť niečo, čo bude skutočne pomáhať

Aká dlhá bola cesta od myšlienky k realizácii a hotovému produktu v škatuľke na pultoch lekární. Viem totiž, že ste si dali záležať práve na forme a čistote produktu, jeho ľahkosti užívania a jednoduchosti vstrebávania do tela.

Cesta ku vzniku prvej krabičky bola kľukatá. Presedlala som z právnickej kariéry a vrátila sa späť k zdravotníctvu a pomoci ľuďom. Verte či nie, v danej chvíli sa pre mňa kruh uzavrel a našla som zmysel a radosť v pomoci ľuďom prostredníctvom Inca Collagenu. Inca Collagen predstavuje morský kolagén spracovaný hydrolýzou, ktorý obsahuje 3000 mg čistého kolagénu v jednom zlatom vrecúšku, čo ho robí výnimočným. Ide o čistú bielkovinu, ktorá si zachováva všetky svoje najlepšie účinky na ľudské telo. Je vytvorený z morských rýb, ktoré obsahujú kolagén najpodobnejší tomu ľudskému, čím poukazujeme na jeho jasný pôvod a kvalitu zdrojov. Nikdy som sa nechcela vydať cestou prímesí alebo chémie, ktorá sa nachádza v množstve výživových doplnkov nachádzajúcich sa na našom trhu. Ak má kolagén skutočne pomáhať, musí byť čistý! Preto vznikol Inca Collagen – 100% morský kolagén.

9P5A1165 smallKolagén je základným stavebným prvkom organizmu. Od určitého veku človeka začína prirodzene ubúdať. Dokážeme ho doplniť aj prirodzenou formou alebo sme odkázaní výlučne na napríklad váš výživový doplnok?

Kolagén je súčasťou živočíšnych produktov, ako je hovädzie či bravčové mäso, alebo ryby či hydina. Z jedla ho však telo nedokáže efektívne využiť, preto najlepším spôsobom je dopĺňať ho v podobe výživových doplnkov, ako hydrolyzovaný, bioaktívny kolagén. Kolagén do tela dostanete najefektívnejšie tak, že ho vypijete. V hydrolyzovanej forme prášku rozpustného vo vode tak najrýchlejšie preniká cez steny tenkého čreva až do organizmu. Kozmetika s kolagénom môže byť príjemná na používanie, ale ide len o pocit na povrchu kože.

Odporúčate užívať Inca Collagen aj preventívne, alebo až keď začíname pociťovať jeho nedostatok v podobe napríklad lámajúcich sa nechtov či vlasov?

Kým si ho naše telo dokáže v plnej miere vyprodukovať samé, funguje ako vnútorný elixír mladosti. Vyživuje, regeneruje a udržiava správnu a zdravú funkčnosť pohybového aparátu a zásobuje živinami aj všetky tkanivá, vlasy a nechty. Jednoducho povedané, práve kolagén je v našom tele tým hnacím motorom, ktorý udržiava našu pokožku i vlasy dokonale mladé, prirodzené a pružné. To však platí iba dovtedy, kým ho máme v tele dostatok. Nuž a po štyridsiatke sa nám už „sám od seba“ netvorí takmer vôbec! U niekoho môže stav „kolagénovej núdze“ nastať skôr, u niekoho neskôr. Dostávame sa teda k otázke, ktorú pravidelne počúvam: „Ako zistiť, že mám nedostatok kolagénu?“ Nedostatok kolagénu je jednoducho dôsledkom prirodzeného procesu starnutia a týka sa každého z nás, ktorí už dávno nemáme 25. Čo je – najmä pre nás ženy – rovnako nepríjemné, nedostatok kolagénu, môže mať na svedomí aj vznik prvých vrások. Naša pokožka je bez zásoby kolagénu zrazu nadmerne suchá, nechty sa lámu, vlasy pomaly rednú a strácajú lesk… Pravidelným užívaním kolagénu však vieme výrazne spomaliť starnutie pokožky, vyhladiť drobné vrásky, či zlepšiť kvalitu a rast vlasov i nechtov.


Vypadávajúce vlasy, krehké nechty alebo bolesti kĺbov, to sú prejavy, pri ktorých každý z nás vie, že doplnenie kolagénu by mu mohlo pomôcť. Sú ale aj iné zdravotné problémy, kedy nás možno ani nenapadne, že práve v tomto prípade by nám kolagén mohol byť prospešný?

Stále častejšie sa stretávame s otázkou, či je Inca Collagen vhodný aj pre tehotné ženy. Aj keď je Inca Collagen 100% čistá bielkovina vlastná ľudskému telu, nemôžeme vám odpovedať áno. Dôvod je jednoduchý a má právny základ. Potravinové doplnky musia mať uvedené na obale „Nie je vhodné pre deti a tehotné ženy.“ Ale nezúfajte, po pôrode a počas dojčenia Inca Collagen vyložene odporúčame. Poznáme naozaj mnoho mamičiek, ktoré náš kolagén užívali alebo užívajú a majú len pozitívne skúsenosti. Taký je aj príbeh Lucie (37). Pri druhom tehotenstve jej totižto hrozila ruptúra maternice a lekári jej neodporúčali mať ďalšie dieťa. Pri nečakanom a neplánovanom treťom tehotenstve boli preto z jej strany aj zo strany lekárov zvažované všetky možnosti, keďže boli známe zdravotné riziká. Dnes sa však Lucia teší z troch malých ratolestí. Ako nám sama Lucia povedala: „Keď som zostala tretí krát tehotná, tak som sa kvôli môjmu zdravotnému stavu naozaj zľakla, keďže ruptúra maternice je život ohrozujúci stav. Radila som sa s lekármi, či by mi mohol kolagén pomôcť, no skôr boli skeptickí. Ja som si to však naštudovala aj pozerala rôzne štúdie. Hovorila som si, že kolagén je bielkovina, ktorá je v tele vo veľkom množstve a je to súčasťou hladkého svalstva, šliach, tkanív, kože, a že to predsa musí pomôcť, keď telo nie je schopné sa regenerovať samo po takej námahe. Preto som sa rozhodla to vyskúšať. Celé tehotenstvo som kolagén užívala v bežných dávkach a posledný trimester aj vo zvýšených dávkach. A dopadlo to nad očakávania. Výsledky boli ohromujúce. Po tretej sekcii doktorka zhodnotila, že tam nebol ani náznak nejakého poškodenia."

9P5A1165 smallMôžete konkretizovať, ako vyzerá váš produkt, ako sa užíva a akú frekvenciu užívania v akom časovom horizonte odporúčate?

Pokiaľ s Inca Collagenom začínate, je dôležité, aby ste absolvovali úvodnú dvoj až trojmesačnú kúru. Táto kúra spočíva v pravidelnom užívaní prípravku, jedno vrecúško denne. To si jednoducho rozmiešate v 200-300 ml pitnej vody, ovocného džúsu, mlieka alebo inej studenej tekutine (neodporúča sa grapefruitový džús). Konzumujte ho zároveň spolu s vitamínom C, aby sa kolagén lepšie vstrebal. Inca Collagen užívajú ženy, muži, športovci, umelci, starší ľudia… Je vhodný pre každého. Teda okrem detí, tie majú kolagénu ešte dostatok. Pokiaľ však športujú, môžu brať menšie dávky, vždy však po konzultácii s lekárom. Štandardné užívanie je jedno vrecúško denne rozpustené v studenej tekutine. Optimálne je užívať 60 – 90 dní v kuse 3000 mg denne. Výraznú pauzu neodporúčame. Keď naučíte telo na prísun kolagénu je škoda skončiť. Ale po 2-3 mesačnej kúre môžete svoju dávku obmedziť na 2-3 dávky týždenne. Ak už Inca Collagen užívate a máte za sebou úvodnú dvoj až troj mesačnú kúru, je možné prísun kolagénu obmedziť ale nevynechať úplne. Keďže sa nám kolagén vekom z tela stráca a v našom organizme hrá nezastupiteľnú úlohu, odporúčame pokračovať v jeho užívaní v uvedených intervaloch, alebo podľa odporúčania lekára.

Okrem toho, že ste vytvorili produkt Inca Collagen pre ľudí, mysleli ste aj na zvieratá, ktorým Inca Collagen v špeciálnej úprave dokáže rovnako pomôcť v ich zdraví a kondícii.

Rovnako, ako sa stal populárnym Inca Collagen pre ľudí, tak sa do povedomia dostáva aj kolagén, ktorý sme priniesli na trh ako novinku pod názvom Incapet Collagen. Účinky Incapet Collagenu vychádzajú z Inca Collagenu, takže s humorom môžeme povedať, že najprv sme ho otestovali na ľuďoch. Incapet Collagen je určený pre vašich domácich miláčikov a zvieratá, ktoré si vyžadujú špeciálnu starostlivosť, ale samozrejme aj pre tie, ktoré si chceme udržať zdravé a v dobrej kondícii čo najdlhší čas.


Viac informácií: www.incacollagen.sk

Zhovárala sa: Petra Adamcová

    1178

    Súvisiace články