Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 3. apríl 2020

10 krokov kórejskej starostlivosti o pleť

Kórejské ženy už od dávna skúmali tajomstvá krásy. Experimentovali s rôznymi druhmi rastlinných extraktov či minerálov a vytvárali prvé prírodné kozmetické prípravky, ktorých receptúry sa odovzdávali z pokolenia na pokolenie až dodnes.

10 krokov kórejskej starostlivosti o pleť

Kórejské ženy už od dávna skúmali tajomstvá krásy. Experimentovali s rôznymi druhmi rastlinných extraktov či minerálov a vytvárali prvé prírodné kozmetické prípravky, ktorých receptúry sa odovzdávali z pokolenia na pokolenie až dodnes. Kľúčom ku krásnej pleti kórejských žien bola a je pravidelnosť. Princípy ich starostlivosti o pokožku sú založené na desiatich, starostlivo premyslených a stovky rokov osvedčených, etapách starostlivosti, z ktorých každá jedna je dôležitá a má svoje osobitné odôvodnenie.



Väčšina žien si môže pomyslieť - kto má na to čas? Koniec koncov, toľko fáz starostlivosti o tvár musí byť časovo veľmi náročné. Každý deň sme zaneprázdnení, prepracovaní, kde máme nájsť miesto pre takúto starostlivosť? Pokojne. To iba na začiatku to tak vyzerá. V skutočnosti, ak sa to stane našou rutinou - bude to trvať iba pár minút. Vhodné je tiež zamyslieť sa, ako dlho trvá, kým si aplikujeme make-up. 15 minút? 30 minút? Ako sa teda môžeme zbaviť všetkých týchto vrstiev utretím tváre tampónom navlhčeným micelárnou vodou za minútu? Venujme našej pokožke trochu času a určite sa nám odvďačí krásnym vzhľadom.


Je tiež potrebné si uvedomiť, že desaťkroková metóda je iba TIP, ktorý vám pomôže zorientovať sa v tom množstve fľaštičiek a konzistencií. Okrem troch najdôležitejších pilierov (t.j. čistenie, hydratácia, ochrana pred slnkom), všetky ostatné etapy kórejského rituálu závisia od individuálnych potrieb našej pokožky.



2

Možno sa pýtate, prečo nás v Beauty And Relax zaujíma práve kórejská kozmetika, keď na trhu dostaneme veľké množstvo slovenskej kozmetiky s dobrým zložením a za prijateľnú cenu? Jednoducho povedané, Kórejčanky sú jednými z najnáročnejších spotrebiteľov kozmetiky na svete a kórejský kozmetický priemysel sa snaží držať krok s neustále zvyšovanými nárokmi a požiadavkami. Vďaka tisícom kozmetických značiek, ktoré súťažia o podiel na trhu, sa dynamicky vytvára nová kozmetika so skvelým zložením, ktorá uspokojí aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

O čo ide v spomínaných 10 krokoch?

1. Odlíčenie prostredníctvom oleja na umývanie - každý deň, večer


2. Kozmetické prípravky na báze vody - každý deň, ráno a večer


3. Peeling - 1 až 2 krát týždenne, ráno alebo večer


4. Tonikum - každý deň, ráno a večer


5. Esencia - každý deň, ráno a večer


6. Sérum - 1 až 2 krát týždenne, večer


7. Maska v plachte - 1 až 2 krát týždenne, ráno alebo večer


8. Krém do okolia očí - každý deň, ráno a večer


9. Hydratačný krém - každý deň, ráno a večer


10. Krém s SPF - každý deň, ráno



Prvé dva kroky sú tzv. dvojetapovým čistením, ktoré je základom starostlivosti o pokožku. Ak ich urobíte dôkladne, získate sviežu,očistenú pokožku a vaše póry sa odblokujú. Ak sa čistenie nevykonáva pravidelne a správne - následne použité kozmetické prípravky (sérum, krém, masky) budú mať oveľa horšiu účinnosť a neprinesú očakávané výsledky. Často sa stáva, že ženy sa sťažujú na zakúpenú kozmetiku. Hovoria, že nefunguje (slabo zvlhčuje) upcháva póry, ale pravdou je, že často používajú, napríklad drahý krém na zle vyčistenú pokožku, v ktorej póroch zostal podklad, kožný maz či iné nečistoty a krém nemá ani šancu vstrebať sa. Krok tretí nie je nič iné ako očistenie pleti od odumretej pokožky. V tomto kroku by sa malo pamätať na to, že typ exfoliačného výrobku musí byť prispôsobený typu pokožky – jemnej pokožke nesadne mechanický peeling, zatiaľ čo enzymatický peeling môže byť pre normálnu pokožku príliš jemný.


1

Štvrtý krok sa často prehliada, pretože ženy v skutočnosti nevedia, čo to je. Tonizácia nie je nič iné ako obnovenie správneho pH pokožky. Použitie tonika spôsobí, že ďalšie kozmetické prípravky, ktoré budeme používať, môžu ľahšie preniknúť do pokožky a hlbšie ju navlhčiť. Tonikum nastriekame priamo na tvár alebo pretrieme tvár navlhčeným vatovým tampónom a hotovo. Piaty a šiesty krok je vlastne použitie maximálne koncentrovaných prípravkov, obsahujúcich veľké množstvo účinných látok vybraných v závislosti od potrieb pokožky, ktoré budú skvelým základom pre krém.

Siedmy krok predstavuje maska ​​v plachte - produkt, ktorý sa najviac spája s kórejskou kozmetikou. Maska funguje efektívne, pretože nevysychá a zvlhčená pokožka oveľa lepšie absorbuje účinné látky. Treba však pamätať, že si ju musíte ponechať na pokožke minimálne 15 minút a nepoužívať ju viac ako jeden krát, čo sa stáva zriedkavo. Až v ôsmom a deviatom kroku sa objavujú prípravky, ktoré pozná každá z nás: krém pod oči a hydratačný krém. Krém použitý samostatne ošetruje a zvlhčuje pokožku, ale pri použití so sérom zachováva všetky aktívne zložky v pokožke. Hydratačný krém neprivádza vodu do epidermy, ale obmedzuje jej únik posilňovaním kožných bariér.

3

Desiaty krok je síce posledný, ale rovnako dôležitý ako všetky predchádzajúce. Chráni pred popáleninami, fotostarnutím pokožky a redukuje vrásky. Každý si pamätá, že ho treba používať v horúcich dňoch, ale často zabúdame, že sme vystavení škodlivému UVB a UVA žiareniu po celý rok, aj keď väčšinu dňa trávime doma alebo v kancelárii - žiarenie preniká aj cez okná. Výška ochranného faktora nie je až taká dôležitá, rozdiel medzi SPF25, SPF30 alebo SPF50 je malý (SPF 15 - absorbuje 93 - 95% slnečného svetla, 30 - 97% SPF a SPF50 - 98%).

Viac informácií: www.beautyandrelax.sk

 

2246

Súvisiace články