Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 28. január 2020

Anti-ageing pre telo

O anti-ageing starostlivosti sa hovorí veľa a často. Takmer vždy je to však v súvislosti s tvárou.

Anti-ageing pre telo

O anti-ageing starostlivosti sa hovorí veľa a často. Takmer vždy je to však v súvislosti s tvárou. Vrásky, pigmentové škvrny, photoageing či povednutá koža sa však týka aj zvyšku tela. Ako sa teda postaraž o to, aby bolo celé naše telo, nielen tvár, v čo najlepšom stave počas dlhých rokov?

Krk

Hovorí sa, že na krku je najviac vidieť vek a zároveň ide o prvé miesto, na ktorom sa ukazujú pribúdajúce roky. Čo s tým? Určite ste už mnohokrát počuli, že všetky tie krémy a séra, ktoré aplikujeme na tvár by sme mali rovnako aplikovať aj na krk. Lenže tu správna anti-ageing starostlivosť nekončí. Krk a dekolt si zaslúži špeciálnu starostlivosť pretože koža je na týchto miestach veľmi jemná a tenká. Práve kvôli tomu je dôležité vybrať si správny produkt, pričom vyhnúť by sme sa úplne mali ťažkým krémom, ktoré pokožku zaťažia a zvýraznia nedostatky ako povädnutie. Siahnite preto vždy po sérach a ľahučkých olejoch.

Ruky

Ďalšou kritickou partiou sú ruky, ktoré druhým najprehliadanejším miestom na tele, hneď po krku a dekolte. Hovoria o nás veľa a rýchlo prezradia aj vek. V mladosti si veľa z nás ani neuvedomuje, aké dôležité je vyživovať ruky a chrániť ich pred slnkom. Dnes už dermatológovia odporúčajú nanášať na ruky krém s SPF, vzhľadom na to, že ruky sú rovnako (ak nie viac) vystavované slnečnému žiareniu ako naša tvár. Týmto budete predchádzať neželaným pigmentovým škvrnám a následným hlbokým vráskam. Krém na ruky by mal mať samozrejme aj vyživujúce a hydratačné vlastnosti.

 

Denná hydratácia

Základom starostlivosti o celé telo je hydratácia, bez nej budete len veľmi ťažko naprávať všetko ostatné. Pokiaľ patríte k majiteľom suchej pokožky, doprajte si túto výživu aj dvakrát denne, ráno a večer. V prípade, že s pokožkou problémy nemáte, hydratujte aspoň raz denne. Zatiaľ čo v zime oceníte aj telové maslá a mastnejšie krémy, v lete stavte na gély a ľahké oleje, ktoré kožu nezaťažia.

Pravidelný peeling

Pravidelné odstraňovanie odumretých buniek sa postará o zrýchlenie bunkovej obnovy, prekrví kožu a uľahčí vstrebávanie výživných látok. Doprajte si takýto peeling raz do týždňa.

Správna sprcha

Zabudnite na horúce sprchy. V zime síce nie je nič príjemnejšie ako sa po uzimenom dni uvoľniť v horúcej sprche, avšak dôsledky na pokožke nuž také príjemné nie sú. Pokožka sa vysuší, dehydratuje, stratí množstvo vody, čo pramení v torbe vrások, mdlom tóne a zrýchlenom starnutí. Vlažná voda je ideálna.

 

 

 

1182

Súvisiace články