Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 25. január 2020

Nie je balzam, ako balzam

Zima je náročné obdobie pre celý organizmus, pod veľkým stresom je aj náš najväčší organ- koža, ktorá je viac-menej najviac vystavovaná extrémnym zmenám tepla a nepriaznivým podmienkam. Popraskané, suché pery sú tak úplne bežným “doplnkom,” ktorý so sebou počas tohto ročného obdobia nosíme.

Nie je balzam, ako balzam

Zima je náročné obdobie pre celý organizmus, pod veľkým stresom je aj náš najväčší organ- koža, ktorá je viac-menej najviac vystavovaná extrémnym zmenám tepla a nepriaznivým podmienkam. Popraskané, suché pery sú tak úplne bežným “doplnkom,” ktorý so sebou počas tohto ročného obdobia nosíme. Riešením je samozrejme balzam na pery. Vybrať si ten správny však nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať.

Mnoho z nás si myslí, že suchým perám jednoduchá aplikácia balzamu. Zatiaľ čo v niektorých prípadoch skutočne môže pomôcť, ľudia s citlivejšou alebo suchšou pokožkou to majú omnoho ťažšie. Výber balzamu je pre nich preto omnoho dôležitejší. Určite sa už aj vám stalo, že ani pravidelná aplikácia balzamu perám vôbec nepomáhala, dokonca možno situáciu ešte zhoršovala. Čím to je? Nie všetky balzamy na pery totiž spĺňajú rovnaký účel a môžu za to práve obsiahnuté ingrediencie.

Ktorým sa vyhnúť?

Prvým pravidlom pri výbere balzamu je vyhnúť sa parfumom. Pery vysúšajú a narúšajú ochrannú bariéru, čo situáciu zhoršuje. Ďalšími populárnymi komponentmi, ktoré sa bežne v balzamoch nachádzajú, no perám nerobia žiadnu službu sú mentol, mentolový olej, ricínový olej, silikóny, minerálne oleje a rôzne „príchute“ ktoré radíme medzi iritanty spôsobujúce podráždenie. Reakciu však môžu spustiť aj alergény, medzi ktoré radíme lanolín aj včelí vosk. Tie takisto spôsobujú rýchle vysúšanie pier alebo ich precitlivenosť. Ide pri tom a veľmi bežné a vo väčšine produktov vyskytujúce sa ingrediencie.

Ktoré zvoliť?

V prípade, že používate svoj obľúbený balzam pravidelne a nevidíte výsledky, skúste znížiť frekvenciu. Ak sa stav zlepší, je to znakom toho, že konkrétny balzam per vás nie je vhodný. Následne siahnite po takom produkte, ktorý obsahuje maslo shea, aloe vera, lanolín využívaný na lekárske účely a skvalán.

Naše tipy:

51fdb371 5e1f 4df4 8add da2607748ef2Chanel Hydra Beauty Nutrition  ae93b727 e4a2 43bf a2fc 00f15cd0dc99Lanolips univerzálny balzam 

 

rdn 100pct plant derived squalane 30mlSkvalánové sérum The Ordinary  719BD0pSuuL. SL1200 L'Occitane Shea Butter Balm 

Foto: archív značiek

1240

Súvisiace články