Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 18. január 2020

Najväčšie beauty mýty

Aj napriek tomu, že žijeme vdobe, kedy sú všetky potrebné informácie jednoducho vygoogliteľné aoveriteľné, mnoho znás verí mnohým beauty mýtom. Týkajú sa najmä starostlivosti opleť adokážu narušiť inak prepracovanú rutinu.

Najväčšie beauty mýty

Aj napriek tomu, že žijeme v dobe, kedy sú všetky potrebné informácie jednoducho vygoogliteľné a overiteľné, mnoho z nás verí mnohým beauty mýtom. Týkajú sa najmä starostlivosti o pleť a dokážu narušiť inak prepracovanú rutinu. Nastal však čas prestať týmto mýtom veriť.

Citrón rozjasní pleť

Keďže vitamín C rozjasňuje pleť, rovnakú službu spraví aj citrónová šťava, keďže takisto obsahuje vitamín C.

Pravda: V prípade vitamínu C ide aj o jeho bioavaibility, čiže absorpčnú schopnosť do pokožky, ktorá je pri citrónovej šťave nízka. Okrem toho je citrón plný aj iných zložiek, ktoré pokožku dráždia a narúšajú jej prirodzenú ochrannú bariéru, či spôsobujú nadbytočnú produkciu mazu.

citron

 

Kokosový olej sa dá použiť namiesto hydratačného krému

Kokosový olej sa môže použiť do vlasov, na telo, na pleť, aj v kuchyni. Je plný výživných látok, tak prečo nie?

Pravda: Kokosový olej je komedónny, to znamená, že veľmi jednoducho upcháva póry. Ak chcete vyskúšať nejaký prírodný olej, siahnite po lepších alternatívach, napríklad po marulovom alebo šípkovom oleji.

 

strokesVšetci by sme mali používať očný krém

Pokožka okolo očí si vyžaduje špecifickú starostlivosť, preto musíme na túto oblasť používať špeciálne prípravky.

Pravda: Neexistuje žiaden lekársky výskum, ktorý by potvrdil to, že pokožka okolo očí si vyžaduje inú starostlivosť ako zvyšok tváre. Iné to je v prípade, ak chcete cieliť na špecifické problémy okolo očí ako kruhy alebo opuchy. Inak si vystačíte so svojou bežnou starostlivosťou.

 

Prírodné ingrediencie sú lepšie ako chemické

Zložky v kozmetických produktoch, ktoré majú prírodný pôvod sú lepšie zo zdravotného hľadiska a sú aj účinnejšie.

Pravda: Ani v tomto prípade neexistuje žiaden lekársky výskum, ktorý by toto tvrdenie potvrdil. To, či je zložka prírodná alebo vyrobená v laboratóriu neurčuje jej kvalitu ani benefit pre pleť. Pomenovanie “prírodné” je navyše veľmi široké a nie je presne definované, čo kozmetické značky do istej miery zneužívajú.

 

 

Pleť si postupne buduje odolnosť na kozmetické produkty

Pri pravidelnom používaní rovnakej kozmetiky si pleť na nich vybuduje odolnosť, takže postupne prestanú účinkovať.

Pravda: Tak, ako sa náš organizmus nestane odolný na benefit, ktoré prijíma zo stravy, naša pleť si nevybuduje odolnosť na ingrediencie v kozmetike. Ak je pre telo zdravý príjem železa zo špenátu, nezmení sa to pri každodennej konzumácii. Preto napríklad Vitamín C bude vždy pre pleť dobrý, bez ohľadu na to, ako často ho používate.

junk

 

Zlá strava sa odráža na stave pleti

Mastné jedlo, sladkosti či fast-food sa podpisuje na našej pleti v podobe nedokonalostí a mdlom vzhľade.

Pravda: Výskumy potvrdili, že potraviny s vysokým glykemickým indexom môžu spôsobovať tvorbu akné. Samozrejme to nie je jediný faktor, avšak určite takouto stravou pleti nepomáhate.

980

Súvisiace články