Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. november 2019

Beauty rutina Ivany Štompfovej

V modelingu pôsobí už sedemnásť rokov a stále sa nezastavila. Aj po tridsiatke má dokonalé telo a tvár, vďaka čomu sa v práci takmer nezastaví.

Beauty rutina Ivany Štompfovej

V modelingu pôsobí už sedemnásť rokov a stále sa nezastavila. Aj po tridsiatke má dokonalé telo a tvár, vďaka čomu sa v práci takmer nezastaví. Pre svoje jemné črty, súmernosť a dokonalú pokožku sa stala vyhľadávanou modelkou pre známe kozmetické značky. Ako sa o seba stará a aké sú jej osvedčené „beauty triky“?

S modelingom si začala ako šestnásťročná a hneď po podpise zmluvy sa tvoja kariéra závratne roztočila. Boli tvoje začiatky iné oproti dnešným začínajúcim modelkám?

Začiatky sú náročné asi v každej práci. Dnešným začínajúcim modelkám pribudli napríklad sociálne médiá a aj ich tlak. My sme riešili iné veci, napríklad orientáciu v obrovských papierových mapách rozprestretých na zastávke metra, aby sme prišli včas na kasting.

V takom mladom veku dievčatá vnímajú sebavedomie a vzhľad extrémne citlivo. Navyše pod vplyvom hormónov majú často problémy s pleťou. Ako si na tom bola ty?

V puberte som aj ja mala problémovejšiu pleť, ale našťastie toto obdobie netrvalo dlho a zlepšilo sa prirodzene s časom. Väčšie problémy nastali pár rokov po dvadsiatke, keď bola moja kariéra rozbehnutá, a teda aj tlak na bezchybnú pleť bol veľmi vysoký. Navštívila som najlepších dermatológov v Londýne, kde som dlhé roky žila. Bola mi zistená rosacea, ktorá sa nedá liečiť, ale dá sa kontrolovať. Odvtedy sa zmenila aj moja kozmetická rutina a aj produkty s ňou spojené.

IMG 5887

Dnes patríš k vyhľadávaným beauty modelkám a tvoja tvár sa objavila v kampaniach známych značiek. Modeliek je obrovské množstvo, no ty žiariš v jednej reklame za druhou. Čo považuješ za hlavný dôvod toho, že je tvoja tvár taká žiadaná?

Čo sa týka výzoru, je to možno fakt, že mám klasické črty tváre, ktoré imponujú viacerým beauty marketom. A čo sa týka samotnej práce, klienti oceňujú moju profesionalitu a s tým spojené skúsenosti nabraté počas dlhoročnej práce modelky.

Máš dokonalú a bezchybnú pleť. Riešiš však aj nejaké problémy a nedostatky?

Ďakujem, aj ja mám svoje lepšie a horšie dni. Pri rosacei je typické začervenanie pleti, u mňa je to hlavne oblasť líc. Musím si dávať pozor na pikantné jedlo alebo dlhé saunovanie, niekedy aj teplotné rozdiely sú problém, ale je dobré, že svojej pleti rozumiem oveľa viac, chránim ju a doprajem jej, čo potrebuje.

IMG 9412

Ako sa o seba staráš a čo je tvoje denné „must-have“, bez ktorého sa nezaobídeš?

Používam veľa produktov s upokojujúcimi a hydratačnými účinkami na pleť. Každé ráno a večer si čistím tvár čistiacim gélom od La Roche Possay. Ráno používam aj krém z ich radu Rosaliac. Večer používam mastnejšie krémy alebo harmančekový pleťový bioolej od Saloos. Moje obľúbené sérum je Brightening a Hydrating Serum od Envy Therapy. Zakladám si na tom, že si vždy večer odlíčim make-up. Raz za mesiac alebo raz za 6 týždňov sa nechám rozmaznávať v Envy Clinic na kozmetike, odkiaľ vychádzam výborne zregenerovaná.

Hydratacne serum Envy therapyHydrating Serum, Envy Therapy

Väčšina modeliek sa v súkromí takmer vôbec nelíči. Máš to tak aj ty?

Aj ja sa v súkromí líčim naozaj minimálne. Používam iba korektor na zjednotenie odtieňu pleti, maskaru – (vyskúšala som všetky možné a Max Factor 2 000 Calorie je pre mňa top), ceruzku na obočie (YSL) a jemný bronzer (Makeup Forever-pro Bronze Fusion).

ceruzka na obocie YSLceruzka na obočie YSL Max Factor 2000 Calorie spiralaMax Factor 2 000 Calorie

Veľa cestuješ, lietaš, pracuješ. To sa musí odzrkadliť aj na stave pleti. Ako riešiš „krízové stavy“ svojej pokožky?

Keď veľa lietam, vždy ma zachráni Hydrogel Face Mask od Envy Therapy, ak sa mi pokazí pleť, prvá pomoc je Cicalfate krém od Avene. Ešte obľubujem aj masky so slimačím extraktom.

Hydrogel face mask od Envy TherapyHydrogel face mask, Envy Therapy

Keďže pracuješ ako „modelka na plný úväzok“, iste si uvedomuješ, že to, ako vyzeráš, je tvoj kapitál. Máš už však po tridsiatke, čo je vek, keď sa aj pri dobrej genetike telo začína meniť. Na čo si dávaš najväčší pozor?

Už svoje telo aj pokožku poznám dobre, takže viem, že kombinácia pohybu, zdravej vyváženej stravy, oddychu a hydratácie sú pre mňa najdôležitejšia. Trénujem trikrát do týždňa, dvakrát do týždňa mám jogu, ak sa dá, cez víkendy chodievam na túry alebo prechádzky. Snažím sa piť veľa vody a čo sa týka stravy, jem všetko, ale s mierou. Nikdy som nemala problémy s váhou, za čo určite vďačím aj genetike, ale viem, že jedlo dokáže vo veľkej miere ovplyvniť môj stav pleti, takže hlavne pred veľkými kozmetickými zákazkami jem veľké množstvo zeleniny a vyhýbam sa sladkostiam. Nikdy som nefajčila, nepijem žiaden alkohol a milujem spánok. Som rada, že sme prišli do doby, keď kozmetickí klienti vyhľadávajú reálnu ženskú krásu a k tomu patriace vrásky. Aj mne rok za rokom pribúdajú, hlavne „smajlíky“ okolo očí, ale mám ich rada. Sú mojou súčasťou a vyjadrujú aj moje šťastie, vyrovnanosť a spokojnosť.

ENVY1

Foto: archív modelky, firiem

Text: Jana Gombošová

1896

Súvisiace články