Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. august 2019

Beauty ikony preverené časom

Pätica popredných make-up artistiek zo Slovenska i z Česka nám prezradila, bez ktorých produktov sa v práci nezaobídu. Každá z nich vybrala 3 produkty, ktoré považuje za skutočné „must-have“.

Beauty ikony preverené časom

Pätica popredných make-up artistiek zo Slovenska i z Česka nám prezradila, bez ktorých produktov sa v práci nezaobídu. Každá z nich vybrala 3 produkty, ktoré považuje za skutočné „must-have“. Mnohé z nich nie sú žiadnymi novinkami, ale skutočnými ikonami overenými časom a hlavne tými najpovolanejšími. Toto by podľa nich mala mať teda každá milovníčka líčenia vo svojej kozmetickej taške.

 

Margit Skřenková

1a

1Elizabeth Arden Eight Hour Cream

 Milujem tento mastný krém. Zachráni popraskané pery modeliek, kým im stihnem dorobiť celý make-up. Roky ho používam na každom natáčaní alebo fotení a ak by malo niečo naozaj patriť medzi ikony, tak práve tento produkt.

Môj tip: Krásne pôsobí, i keď sa ním prejasnia časti nad lícnymi kosťami, prečeše obočie a tiež ho môžete v malom množstve naniesť i na očné viečka. Celé líčenie následne pôsobí veľmi fresh a moderne.

2Lash Sensational, Maybelline

Pre mňa najlepšia maskara. Nedám na ňu dopustiť. Vynikajúco sa vrství, ale nezlepuje riasy a čo je hlavné, dodá im super objem vďaka zahnutej kefke. Navyše skoro vôbec nevysychá, čo je jej ďalšie veľké plus.

05332052 ziMAC štetec na make-up

Make-up aplikujem rada štetcom a dorábam následne prstami. Tento štetec je ideálny na nanášanie a dokonalé zapracovanie make-upu do pleti, ale na rozdiel od hubiek vytvára prirodzený efekt. Zároveň sa ním dá make-up vynikajúco vrstviť a roztieňovať bez vytvorenia akejsi masky. Používam ho na kontúrovanie tváre i na aplikovanie tekutých líčok. Takže je naozaj všestranný.

Kateřina Brans

profil fotoTop Fashion interview

1Sulwhasoo Hydro – Aid Moisturizing Soothing Cream

Úžasný krém, ale zároveň i ako báza pod make-up. S kvalitným hydratačným krémom vyzerá pleť oveľa lepšie a líčenie vydrží oveľa dlhšie upravené. Oplatí sa doň zainvestovať.

2Rozjasňovač PatMcGrath Labs SKIN Fetish

Dostať ho v krémovej, ale i v púdrovej forme a pre mňa je to absolútne must-have. Ultrajemná textúra a správne lichotivé tóny sú tajnými zbraňami tohto produktu.

Môj tip: Púdrový rozjasňovač používam i namokro pre výraznejší holografický efekt. Vďaka štetcu, ktorý je špeciálne vyvinutý na subtílnu aplikáciu, sa používa veľmi jednoducho.

3Univerzálna paletka korektorov UNE BONNE CORRECTION

Je vhodná na celoročné používanie. Či už cez zimu, keď je pleť svetlejšia, alebo v lete, keď je opálená... Obsahuje ultrajemný hodvábny púder.

Ivana Tokarská

 DSC4371

1Sensai Mascara 38 °C Volume

Pre mňa naj maskara, nenašla som lepšiu. Obsahuje hodváb, takže aj ochráni pred lámaním a vyživuje. Vďaka špeciálnej technológii sa zmýva len teplou vodou, o čom svedčí i jej názov. Takže okrem sauny naozaj drží celoročne. A čo je pre mňa tiež podstatné, nemám na ňu alergiu, takže je skvelá i na citlivé oči.

2Laura Mercier Secret Camouflage

Legendárny tuhý korektor, ktorý nevysušuje, drží na mieste a zakryje nedostatky. Je v balení v dvoch farebných odtieňoch, takže ním namixujete svoj odtieň. Ak sa s ním naučíte pracovať, dokážete krásne prekryť nedostatky. Používam ho vyše 10 rokov, takže #absolutemusthave!

Moj tip: Použite túto kamufláž namiesto make-upu. Stačí, ak ju precízne aplikujete na prípadné nedostatky, a nemusíte použiť nič iné. Vytvoríte si dokonalú pleťovku a budete pôsobiť veľmi prirodzene.

3Manasi 7 – highlighter-strobelighter-sunrise

Tento rozjasnovač som objavila nedávno a okamžite som ho zaradila do svojho must have zoznamu. Má nemastnú textúru zloženú z bioingrediencií – mandľového oleja, včelieho vosku a oleja z marhuľových jadier. Má absolútne jemnú perleť, ktorá rozžiari, vyleští pokožku a dodá jej zdravý vzhľad s hladkým finišom.

Katrína Kmecová

title

1Lancôme Tein Idole Ultra Wear Nude

Nie je to síce stará záležitosť, ale tento nováčik má na to, aby sa stal ikonou. Jemne krycí make-up od Lancôme dokáže vytvoriť nahé líčenie, ktoré skutočne pôsobí veľmi prirodzene, no zároveň vytvára akýsi efekt retušovania. V kombinácii so sérom Advanced Genifique Serum od rovnakej značky je pre mňa skutočným must-have.

2Armani Eye Brow Maestro

Multilíčidlo, ktoré môžem tiež odporučiť všetkými desiatimi. Možnosti, ako ho využiť, sú hneď dve – s tenkým štetcom na dokreslenie chĺpkov alebo pomocou kefky na prečesanie a nafarbenie obočia.

Tajný trik: Použite ho ako prirodzený očný tieň. Naneste prstom na viečko alebo si ním vytvorte linku.

3YSL Tusche Éclat Shimmer Stick

Úžasný trblietavý rozjasnovač, ktorý si určite zamilujete i vy. Lesklé, mastné líčenie je stále aktuálnym trendom a vďaka tomuto produktu ho docielite raz-dva. Dostať ho v krásnych odtieňoch, ľahko sa aplikuje a môžete ho využiť na očné viečka, na jamku nad perou či na lícne kosti.

Hristina Georgievska

Hristina G

1Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Bez tohto produktu si žiadne fotenie neviem predstaviť. Je to taký všestranný pomocník – na pleť, na pery, na obočie... Dá sa zmiešať i s make-upom a vytvoriť tak lesklejšie líčenie. Skutočný must-have produkt.

O tom, že tento krém je skutočnou ikonou, svedčí i fakt, že nám ho do zoznamu zaradili viaceré make-up artistky. Ivana Tokarská dokonca priznala, že ho miluje natoľko, že jej bežná ročná spotreba je približne 5 krémov!

2Giorgio Armani Master -Tekutý korektor

Ďalší produkt, bez ktorého nespravím ani krok. Nielenže dokonalo kryje a splynie s pokožkou, zároveň ju rozžiari. A ako bonus, nevpíja sa do drobných mimických vrások.

3Charlotte Tilbury Legendary Brows

Prirodzene zafarbí obočie, nemusím ho počas fotenia niekoľkokrát upravovať. Drží celý čas a čo je hlavné, má asi najlepšiu kefku na obočie, akú som doteraz videla. Naozaj!

Text: Radka Vargová
Foto: Archív Margit Skřenkovej, Kateřiny Brans, Ivany Tokarskej, Kataríny Kmecovej, Hristiny Georgievskej, Archív značiek

1582

Súvisiace články