Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. august 2019

Oleje pre každý typ pleti

Každá pleť si zaslúži olej. Pri správnom výbere podľa svojho typu pleti dosiahnete zdravú, krásnu pokožku, ktorá je dokonale vyživená akrásna priamo zvnútra.

Oleje pre každý typ pleti

Každá pleť si zaslúži olej. Pri správnom výbere podľa svojho typu pleti dosiahnete zdravú, krásnu pokožku, ktorá je dokonale vyživená a krásna priamo zvnútra. Ktorý olej je vhodný pre rôzne typy pleti?

 

Normálna

Pokiaľ sa pýšite normálnou pleťou, ktorá nemá väčšie problémy, ideálny je pre vás marulový, jojobový olej, prípadne skvalán. Základom je nepoužívať príliš ťažké oleje, ktoré pleť iba zbytočne zaťažia. Tieto sa však postarajú o hydratáciu a vypnutie.

Suchá

Viac pozornosti si vyžaduje suchá pleť, ktorá má tendenciu začervenávať sa a takisto môže byť citlivá. Marulový olej však pomôže aj v tomto prípade a to bez toho, aby ste mali mastný pocit. Vhodnou alternatívou je tiež skvalán Všetky držia vlhkosť vo vnútri pokožky a zabraňujú jej strácaniu.

Mastná

Úplne iný prístup si žiada mastná pleť. Zvoľte vždy olej, ktorý nie je ťažký a na pleti nepôsobí mastne. Ideálnym je preto čajovníkový olej, ktorý má známe antibakteriálne účinky, dokonale pleť vyčistí. Spoľahnúť sa môžete aj na slávny argánový olej a šípkový olej, ktoré neupchávajú póry, no pritom pleť hydratujú.

 

Problematická

Základom vzniku nedokonalostí na pleti sú príliš aktívne mazové žľazy. Namiesto toho, aby ste sa však snažili ich vysúšať, mali by ste sa sústrediť na vyčistenie pleti a odstránenie odumretých častí kože. Tie totiž spôsobujú to, že sú mazové žľazy nadproduktívne. Skvalán a čajovníkový olej však odstránia z pleti nečistoty a baktérie, takže vaša pleť nebude mať potrebu produkovať viac mazu.

 

Zmiešaná

Na zmiešanú pleť je potrebné vytiahnuť ťažké zbrane. Zatiaľ čo vaše čelo môže byť mastné, brada môže byť suchá a líca citlivé. S týmto si poradí marulový olej, ktorých neupcháva póry, zadržiava v pleti vlhkosť a upokojuje zápalové procesy a teda aj začervenanie.

1292

Súvisiace články