Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 25. júl 2019

NEW SKIN

Štyri týždne. Presne toľko potrebujete vaša pleť na to, aby sa nabila energiou, vitamínmi a látkami, vďaka ktorým bude ako nová.

NEW SKIN

Štyri týždne. Presne toľko potrebujete vaša pleť na to, aby sa nabila energiou, vitamínmi a látkami, vďaka ktorým bude ako nová. Venujte sa jej, hýčkajte ju, doprajte jej len tú najlepšiu starostlivosť. A za 28 dní sa vám odmení. 

(Takmer) dokonalá

Dokonalá. Bezproblémová. Rozjasnená. Presne taká, aká často vídame na titulných stranách magazínov. Kto by po takej pleti netúžil? Ale, bohužiaľ, treba si uvedomiť jedno a to najzákladnejšie – taká pleť neexistuje. Ani jedna nie je stopercentne bezchybná. Ak si tento fakt uvedomíte, ste na najlepšej ceste ku krajšej pokožke. Pretože  na každej pleti, sa dá popracovať. A i keď dokonalosť neexistuje, predsa len sú tu možnosti, ako sa ku nej priblížiť. 

Strava, prípravky, ošetrenia

Jedno sa dopĺňa s druhým a aj s tretím. Je to rovnica, ktorej výsledok vám môže pomôcť k bezchybnejšej pleti. Lenže, ako to už s rovnicami býva, nie je to tak jednoduché. Či už máte 20, 30, 40, 50,... každá pleť si zaslúži individuálny prístup, pozornosť a trpezlivosť. Zázrakov z noci do rána sa naozaj nedočkáte. Ale, môžu prísť už po štyroch týždňoch. A to je pomerne krátky čas.

Skôr, ako sa však do obnovy svojej pokožky pustíte, zamyslite sa nad tým, čo vás naozaj trápi a nedá spávať. Pretože len tak si budete vedieť naordinovať starostlivosť, ktorá bude efektívna. Bojujete s akné, vráskami, suchou pokožkou alebo mdlou či s pigmentovými škvrnami? Každá z nich si vyžaduje iný prístup. Ako náhle však lokalizujete problém, môžete sa pustiť do boja. 

Problém: Akné

Problém, ktorý trápi nie len tínedžerov, ale i polovicu dospelých ľudí. Ženy aj mužov. Zbaviť sa ho je naozaj náročné a v tomto prípade to chce asi najväčšiu dávku trpezlivosť. A sebazaprenia. Inak povedané, darmo sa budete natierať luxusnými krémami a sérami, ak si popri tomu doprajete denne dva cheesecaky, k obedu sladené nápoje a na večeru fast-food. Pri tomto probléme treba začať „liečbu“ aj z vnútra. Upraviť životosprávu však nestačí. Na rad by mali prísť aj podporné vitamíny. Tie najúčinnejší je napríklad vitamín A, ktorý sa nachádza i v liečivých krémoch od dermatológov. Podceňovať by ste nemali ani „superzelené“doplnkové vitamíny a neposlednom rade ani probiotiká. Či už vo forme tabliet alebo krémov. 

Ak bojujete s akné dlhodobo, vyplatí sa aj investícia do kozmetických procedúr. V rôznych dermatologických centrách vám pripravia ošetrenie na mieru. Veľmi efektívnou metódou (nie len na boj s akné) je frakčná rádiofrekvencia, ktorú ponúka Envy klinika krásy. Ide o minimálne invazívne ošetrenie pre vypnutie a regeneráciu pokožky na tvári a tele s efektom omladenia a chudnutia. Účinné na liečbu akné a rozšírených pórov. Pred ošetrením sa používa anestetický krém, ktorý zaručí bezbolestný zákrok. Bezprostredne po ňom je pokožka mierne opuchnutá a červená. Pokožka nepotrebuje rekonvalescenciu, no je potrebné ju chrániť UV ochranou.

Hlavné účinky frakčnej rádiofrekvencie:

  • omladenie a vypnutie pokožky
  • redukcia akné a jaziev po akné
  • lifting pokožky
  • redukcia vrások
  • zmenšenie rozšírených pórov
  • zjemnenie vzhľadu strií
  • spevnenie ochabnutej pokožky
  • zvyšuje prienik aktívnych látok do pokožky

TF ODPORÚČA

 SHISEIDO DEEP CLEANSING FOAM 

2

Hĺbkovo čistiaca pena určená pre zmiešanú až mastnú pleť. Zaistí dokonalé čistenie, redukciu nedokonalostí na pleti a vyčistenie upchatých pórov. Jemný čistiaci púder, ktorý je obsiahnutý v pene zvyšuje účinnosť na pleti.

125ml/cena: 54Eur

ENVY THERAPY® CLEARING SÉRUM

3

Sérum s vysokou koncentráciou účinných patentovaných zložiek DIAM Oléoactif® BIO s Tea Tree olejom, levanduľovým olejom a pantenolom je určené na problematickú a nečistú pleť. Pomáha minimalizovať prejavy akné.

30ml/59 EUR

 

YVES SAINT LAURENT Top Secret Instant Matte Pore Refiner

4

Cieli na zmiešanú a mastnú pleť, ktorú udrží matnú a zamatovú celý deň.

Info o cene v predajni, predáva exkluzívne Marionnaud

 

WASO Shiseido Reset Cleanser Squad

5

Sada troch farebných DETOX čistiacich produktov, ktoré môžeš použiť podľa svojej nálady a potreby. Šťavnaté čistiace peny obsahujú želatínové mikrogranulky z agaru, ktoré zbavia pleť nečistôt a nadbytočného kožného mazu. 

Cena: 35 Eur

LA ROCHE-POSAY EFFACLAR DUO+ 

6

Pre podporu správnej funkcie problematickej pleti - redukuje výskyt akné, rozšírených pórov a tvorbu nadmerného kožného mazu.

40ml/cena: od 11,90 EUR

Problém: Vrásky

Strašiak číslo dva. Vrásky. Nie sú však vrásky ako vrásky a nie z každých musíte mať hlavu v smútku. S pribúdajúcim vekom sa na tvári každého z nás vynorí jedna, či dve... Dodávajú osobnosti vlastne akési čaro. Horšie to je, ak ženy (aj muži) pomerne v mladom veku musia bojovať s vráskami. No i na tento probléme existuje niekoľko riešení. I keď samozrejme, boj s prírodou môže byť občas náročnejší, netreba vešať hlavu. Vďaka snahe nie len veľkých kozmetických firiem vytvoriť najúčinnejšie prípravky, nie dnes už také náročné s nimi zatočiť. Na trhu je množstvo produktov, napomáhajúcich odstrániť týchto neatraktívnych spoločníkov. A taktiež procedúr – invazívnejších alebo menej, ktoré nie len sľubujú viditeľný efekt, ale rovno ho i vykúzlia. Ale i tu sa musíte riadiť „starým-známym“: trpezlivosť ruže prináša.

Čoraz obľúbenejšou je Prime Lifting - mini invazívna metóda pomocou mezonití pre maximálny efekt vypnutia pokožky s dlhotrvajúcim efektom. Ak však preferujete neinvazívne metódy, vyskúšať sa oplatí Rádiotermolifting, ktorý pôsobením selektívneho termálneho efektu sa efektívne dopĺňa kolagén s maximálnou bezpečnosťou riadeného dávkovania energie EFC, čím sa redukujú lokalizované vrásky okolo úst, očí, na čele, či  krku. Okrem týchto partií úspešne bojuje aj s ochabnutými kontúrami tváre, ramien, či brucha. 

Mladšia pleť na počkanie? Omladenie YES Care namiesto obeda

S nadsádzkou sa dá povedať, že mnohé dermatologické zákroky s okamžitým účinkom sú zvládnuteľné počas obednej pauzy. Laserový resurfacing je v súčasnosti najúčinnejšou obnovou ochabnutej pokožky, a to nie len na tvári, ale i na dekolte či rukách. Okamžite zregeneruje kožu, ktorá javí známky starnutia, vyhladí jemné aj stredne hlboké vrásky a jazvičky, zjednotí tiež odtieň pleti, vypínajú a ako bonus dokáže sa popasovať i s pigmentovými škvrnami. Rovnako výborné výsledky sa však dostavia i po Plazmaliftingu, pri ktorom sa využíva to najcennejšie z nášho vlastného tela - a to krvná plazma. Tá je následne profesionálne aplikovaná u dermatológa. 

V prípade, že bojujete s úplne povädnutou pleťou, je pre vás ideálnou voľbou niťový lifting. Ten dokáže oproti výplní či botulotoxínu vyriešiť i prepadávajúce tkanivá v tvári, pod bradou či pri obočí, vďaka ktorým pôsobí naša tvár smutne a unavene.

Úplnou novinkou je ošetrenie YES Care: Najintenzívnejšie kozmetické ošetrenie na trhu. Ide o hi-tech kozmetiku, ktorá obsahuje všetko, čo pleť potrebuje, bez ihiel a podráždení. Zákrok sa dá stihnúť i počas obedňajšej pauzy. Tieto profesionálne úkony môžete absolvovať na klinike estetickej medicíny a plastickej chirurgie YES VISAGE. Nielenže sú účinné, ale taktiež šetrné a zotavovanie netrvá veľmi dlho. 

Viac sa o Yes Care dočítate tu.

 

TF ODPORÚČA:

ENVY THERAPY® ANTIAGING CREAM

7

Omladzujúci krém zabraňuje predčasnému starnutiu pleti a účinne redukuje vrásky. Vďaka vysokému obsahu účinných látok aktivuje regeneračné procesy pokožky a reguluje jej bunkovú činnosť.  Výrazne reštrukturalizuje, revitalizuje pleť a aktívne kompenzuje jej kolagénový deficit. Pleť bude vypnutá, mladistvá, hĺbkovo vyživená, s jemnejšou štruktúrou.

40ML/cena: 59 EUR

 

DIOR Capture Youth Age-Delay Advanced Eye Treatment

8

Prípravok revitalizuje okolie očí, zameriava sa na zmiernenie opuchu, tmavé miesta, jemné vrásky a linky. Napomáha spevniť a vyhladiť pleť pre maximálne rozptýlenie svetla do všetkých smerov. Oči si zachovajú svoj mladistvý vzhľad počas celého dňa i z dlhodobého hľadiska.

30ml/od70Eur 

Vichy Lift Activ Supreme Sérum

1

Vitamín C je veľmi účinným bojovníkom proti vráskam a strate jasu. Pokožku chráni, vyhladzuje a zjednocuje, podporuje syntézu kolagénu a pôsobí proti pigmentovým škvrnám. Pleť je žiarivá, zjednotená a pôsobí mladšie.

30 ml/ 37 €

Lancôme Rénergie Yeux Multi-Glow 

9

Očný protivráskový krém je horúcou novinkou na trhu firmy Lancôme. Spevňujúca starostlivosť Lancôme Rénergie Multi-Lift obnovuje kontúry a postará sa o to, aby ste opäť vyzerali mlado. 

Face Roller

11

Nástroj je určený na lymfatickú masáž tváre, krku a dekoltu. Pomáha zmierňovať opuch, cirkuláciu krvi a pomáha krémom či séram pri vstrebávaní do pokožky. 

Cena: 699 Kč/predáva belovedshop.cz

Cena: 144 €

Kiehl’s Youth Dose Eye Treatment

10

Zjemňujúca a rozjasňujúca i hydratačná formula obsahuje zmes púdrov, ktoré odrážajú svetlo, a tým rozjasňujú a zjemňujú pokožku okolo očí. Už po prvom použití dochádza k viditeľnému zlepšeniu jasu v oblasti očí a tiež k zjemneniu pokožky.



Problém: Pigmentové škvrny

Strašiak číslo tri. Rovnako nelichotivý estetický problém, ktorá sa dá zamaskovať make-upom... Ale chodiť nalíčená nonstop sa nikomu nechce. A ani nemusí. I pri tomto probléme môžeme byť vďační za to, že vďaka vyspelej technike, znalostiam odborníkov, je dnes trh plný krémov, sér a opäť i procedúr, ktoré pomáhajú navrátiť pleti jednotný odtieň. 

Pigmentové škvrny, ktoré sú často nazývané i stareckými, síce postihujú skôr ľudí vo veku 40 rokov a vyššie, ale môžu sa vyskytnúť i u mladších. Príčinou vzniku je zvýšená produkcia melanínu, ktorá sa prejaví vďaka nadmernému slneniu sa, resp. neprimeranej ochrane pri opaľovaní. Preto tieto drobné tmavé škvrny nájdeme najčastejšie na našej tvári či rukách. Vo väčšine prípadov sú neškodné, ale rovnako ako akné, či vrásky, narúšajú naše sebavedomie. 

Pustite sa do boja i s týmto problémom. Opäť vám postačia štyri týždne správnej stratégie na to, aby sa vám vrátilo sebavedomie a škvrny pomaly vymizli. Nestačí sa však spoliehať na vybielovacie krémy či séra, i v tomto prípade je potrebné vyhľadať správne ošetrenie, ktoré vám tento boj uľahčí. A ktoré ošetrenie sa v tomto smere preukázala ako najúčinnejšie?

Samozrejme, záleží od toho, ako veľmi vás tento problém trápi. Nemusíte hneď utekať k dermatológovi. Pomôž vám môžu aj skrášľujúce centrá ,kde si môžete vybrať aplikovanie jemných ovocných kyselín. Účinky týchto procedúr sú viditeľné už po pár sedeniach. Ak však sú vaše škvrny výraznejšie, agresívnejšie, predsa len sa oplatí skočiť za odborníkom. Pomôcť si ale môžete i produktmi, určenými práve na tento problém. Vhodné sú napríklad prípravky s obsahom kurkumi, aloe vera či jablčného octu. 

TF ODPORÚČA:

 

Chanel Le Blanc

16

Rozjasňujúce sérum proti pigmentovým škvrnám. Prípravok hneď po nanesení pleť hĺbkovo hydratuje, zjednotí jej tón a účinne koriguje pigmentové škvrny. Zloženie séra je obohatené o účinné látky, ktoré posilňujú a dlhodobo zvláčňujú pleť. 

30ml/cena: od 2.770Kč

 

 

REXALINE Derma Delicate Peeling

12

Jemne exfoliuje a čistí pokožku, čím ju zbavuje odumretých buniek a škodlivín. Je vhodný aj na citlivú pleť. 

30ml/Info o cene v predajni, predáva exkluzívne v Marionnaud

 

 

Dr. Dennis Gross Skincare 

13

Kolagénové sérum s vitamínom C. Sérum je určené pre každý typ pleti. Redukuje pigmentové škvrny, zjednocuje tón pleti. Prípravok je bez parabénov a viditeľné výsledky sa dostavia už po troch týždňoch. 

30ml/od 75Eur

 

 

Clarisonic Aria

14

Prístroj pracuje s patentovanou sonickou technológiou. Je klinicky preukázané, že má šesťkrát lepší čistiaci účinok ako obyčajné ručné umývanie tváre. Po použití je pleť hladšia, žiarivejšia a póry sú viditeľne zmenšené. 

Cena: od 200 Eur

 

 

Glam Glow - Flashmud Mask

15

Rozjasňujúca maska na tvár, je určená pre ženy, ktoré bojujú s malým fliačikmi na tvári po opaľovaní. Prinavracia pleti svieži a jednotný tón. Po používaní minimálne 2xtýždenne, sa očakávaných výsledkov dočkáte veľmi rýchlo.

15g/cena: 580Kč

Pleť podľa modeliek

Patria medzi tie, ktorých pleť obdivujeme v magazínoch či na bilbordoch. Preto sme sa práve ich opýtali na to, čo im pomáha udržiavať svoju pleť v top kondícii. Na čo nedajú známe topmodelky agentúry Elite Bratislava a Elite Prague dopustiť?

Linda NLinda Nývltová

Pred fotením alebo nejakou  spoločenskou akciou, na ktorú potrebujem mať obzvlášť rozžiarenú pokožku, si rada zájdem na Carbon alebo Hollywood peel k doktorke Vande Przewlockej, ktorá sa stará o moju pleť. Je to skvelé ošetrenie, ktoré hýčka moju tvár, a je tak rozjasnená a dokonale ošetrená. Kombinujem to potom s gold treatment, kde sa využíva omladzujúca sila zlata a peptidov. Koža sa krásne vypne a efekt pretrváva veľmi dlho. Doma najčastejšie používam kozmetiku Aesop – vonia krásne bylinkovo a vitamínové sérum od Dr. Grandel Protect A-C-E. Chráni pokožku pred negatívnymi vplyvmi znečisteného prostredia.

23Dr.Grandel Protect sérum 24Aesop Face Cleanser

Adriana CAdriana Čerňanová

Produkt, ktorý mi naozaj vyhovuje a dopĺňam ho do svojej kozmetiky som našla len nedávno. Značka The Ordinary je založená na organických zložkách bez parabénov a všetkých zlých prídavkov. Sú to najmä oleje, séra, a toniká na pleť. Naozaj mi pomohli zbaviť sa akné a hydratovať pleť. Majú rôzne rady, takže si treba vybrať čo je pre váš typ pokožky ideálne. Pre mňa je to napr. olej zo šípok alebo sérum Buffet.

25The Ordinary 100% Bio šípkový olej 26The Ordinary Buffet sérum

Michaela KMichaela Kocianová 

Na krásnu pleť určite v prvom rade odporúčam racionálnu stravu a menej cukru, aj čokolády. Podľa vlastnej skúsenosti môžem povedať, že to skvele funguje. Z produktov som si veľmi obľúbila nočný krém Dr. Colbert a ich masku, ale tiež Biologique Recherche's P50 Original "1970". Toto je základná kozmetická výbava vďaka, ktorej je moja pokožka po prebudení neskutočne jemná a rozžiarená. Z procedúr, ktoré som v poslednom čas vyskúšala, sa mi veľmi páčil carbonový peeling.

19Biologique Recherche's P50 Original "1970" 20Maska Colbert MD Intensify Facial

denisa dDenisa Dvořáková 

Mne na peknú a hlavne zdravú pleť samozrejme najviac pomáha dostatok tekutín a pravidelné čistenie. Nikdy nejdem spať s make-upom na tvári a i pri cestovaní lietadlom sa snažím mať pleť čistú. Jeden až dvakrát týždenne si dávam sheet masku. Na odličovanie používam už niekoľko rokov Biodermu Sensibio. K mojím najobľúbenejším krémom určite patri Embryolisse.

21Hydratačný multi-funkčný krém Embryolisse 22Micelárna voda BIODERMA Sensibio H2O

Text: Radka Vargová,

Foto: Achrív Elite Model Management, Archív značiek

2096

Súvisiace články