Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 15. júl 2019

Ako si udržať opálenie?

Každý kto vlete naháňa bronzovú pokožku bude určite súhlasiť, že zachovať si opálenie je ešte ťažšie ako jeho nadobudnutie. Ako si teda zachovať spomienky na leto vpodobe krásnej, hnedej pokožky čo najdlhšie?

Ako si udržať opálenie?

Každý kto v lete naháňa bronzovú pokožku bude určite súhlasiť, že zachovať si opálenie je ešte ťažšie ako jeho nadobudnutie. Ako si teda zachovať spomienky na leto v podobe krásnej, hnedej pokožky čo najdlhšie?

Studené sprchy

Pokiaľ sa aj v lete zvyknete sprchovať v horúcej vode, je na čase vymeniť ju za studenú. Vašou motiváciou by mohlo byť aj udržanie si opálenia. Horúca voda pokožku dehydratuje, čo vedie ku vysušovaniu a následnému olupovaniu. Studená voda navyše pokožku prekrví, vzpruží, bude vyzerať pevnejšie a zdravšie.

Hydratácia

Po studenej sprche by ste mali pokožke dopriať ešte extra dávku hydratácie, ideálne vo forme gélových telových mliek alebo suchých olejov. Ideálnou zložkou na vyživenie je kyselina hyalurónová, ktorá sa postará o hydratáciu do hĺbky. Len dokonale hydratovaná a vyživená pokožka si dokáže zachovať svoje opálenie.

Peeling

Znie to síce ako posledná vec, ktorú by ste chceli urobiť v prípade, že si chcete zachovať opálenie, no peeling je naozaj nevyhnutný. Odumreté kožné bunky totiž vytvárajú svetlý efekt, ktorý opticky deformuje vaše opálenie. Peelingom odstránite práve nežiadúce odumreté bunky, ktoré nevytvárajú opálenie, ale naopak zhoršujú jeho intenzitu.

    961

    Súvisiace články