Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 9. júl 2019

Ako sa starať o pleť v lete?

Potrebuje naša pleť iný prístup v lete a iný v zime? Odpoveď je jednoznačná- potrebuje!

Ako sa starať o pleť v lete?

Potrebuje naša pleť iný prístup v lete a iný v zime? Odpoveď je jednoznačná- potrebuje! Každé ročné obdobie jej totiž dáva zabrať úplne iným spôsobom. V lete to sú najmä UV lúče, klimatizácia, soľ či vietor. Ako sa teda o pokožku poriadne postarať v lete? Zoberte si príklad priamo od dermatológov. Ako s touto úlohou bojujú oni sami?

Opaľovanie do krásy

Zrejme najväčším problémom každej ženy je skĺbenie krásneho opálenia a zdravého opaľovania. Každá z nás túži po vizáži antickej bohyne odetej do bronzu, no potrebné je ísť na to uvážene. Vidina opálenia je síce silnou motiváciou, no bez riadnej ochrany môže mať veľmi zlé následky. Nejde totiž iba o spálenie, ale najmä o to, že nepriaznivé dôsledky UV lúčov sa na pokožke odrazia počas rokov. Ak aj vám od malička hovorili, že „pleť si pamätá každé spálenie,” je to pravda. Pravidelné vystavovanie sa slnku bez ochranného faktoru spôsobuje poškodenie, redukciu kolagénových a elastínových vláken, tvorbu pigmentových fľakov a s tým súvisiace predčasné starnutie pleti, ktoré sa prejavuje rozšírením pórov, rozšírenými cievkami a predčasným ochabovaním kože. Ideálne je teda nevystavovať sa slnku počas obedňajších hodín a napríklad pri plážových a vodných športoch ako surfovanie, šnorchlovanie či volejbal využívať ochranné oblečenie. „Uprednostňujem pasívnu fotoprotekciu, čiže obmedzenie pobytu na slnku v tom najrizikovejšom čase medzi 10:00-16:00 ochranné oblečenie a pohybovanie sa v tieni, na pláži pod slnečníkom. Na opaľovanie idem postupne, pobyt na slnku začínam zľahka a kratšie, pričom postupne dobu predlžujem. Vždy však používam ochranné krémy v dostatočnej vrstve, ktoré obnovujem každé dve hodiny, prípadne po kúpaní,“ radí MUDr. Mária Rakúsová z kliniky YES VISAGE. „Je nevyhnutné chrániť sa tak, aby nedošlo ku spáleniu kože. Ochranný faktor na opaľovacom kréme udáva o koľko dokáže predĺžiť dobu opaľovania bez spálenia. Ak vám teda na slnku bez SPF koža sčervená po 10 minútach, SPF 30 zabezpečí ochranu pred spálením približne na 5 hodín. Stále však treba myslieť na to, že žiaden krém ani s najvyšším SPF nie je schopný blokovať 100% UVA a UVB lúčov, “ dodáva.

VA L2858RAWMUDr. Rakúsová je odborníčkou korektívnej, estetickej a anti-agingovej medicíny na klinike YES VISAGE.Hydratujte

Zrejme nikomu nie je potrebné opakovať, že hydratácia je v lete nevyhnutnosť, z beauty aj zdravotného hľadiska. Dostatočný príjem tekutín nás drží vitálnych počas celého dňa. Ak hydratáciu odopierate pokožke, bude sa cítiť presne tak, ako vy sami v prípade, že neprijímate dostatok tekutín. Je mdlá a pôsobí unavene. Hydratačné séra sú ako stvorené na leto pretože dokážu pokožku hĺbkovo hydratovať bez toho, aby ju zaťažili. Pokojne si môžete pomôcť napríklad aj termálnou vodou, stačí ju opakovane aplikovať na tvár v priebehu dňa a vaša pleť bude okamžite zrevitalizovaná. V lete však pleti hrozí aj vysušenie so zvýšenou tvorbou vrások a na tú zaberajú len ťažké zbrane. „Pokiaľ dôjde k vysušeniu kože, je potrebné začať s intenzívnou hydratáciou pomocou plazmaterapie s kyselinou hyalurónovou Celullar matrix a pomocou mezoterapie s kyselinou hyalurónovou, vitamínmi, aminokyselinami a podobne. Vynikajúce výsledky sa dosiahnu už 2 až 3 ošetreniami pred zvýšeným pobytom na slnku ako je napr. dovolenka. Takto ošetrená koža je odolnejšia voči dehydratácii a tvorbe jemných vrások,“ odporúča MUDr. Rakúsová.

Letné procedúry

Každá z nás si zaslúži čas pre seba v podobe beauty rozmaznávania. Navyše ani v lete by sme si nemali odopierať profesionálnu starostlivosť, ktorá dokáže s pleťou zázraky. Zákrokov, procedúr a terapií je mnoho, no ako si vybrať tu správnu pre seba v letnom období? Sústrediť by ste sa mali najmä na tie, ktoré dokážu zacieliť na problémy spôsobené slnkom a UV žiarením. Tie najčastejšie sú strata hydratácie a teda aj pevnosti pokožky, pigmentové škvrny po nesprávnom opaľovaní, ale aj rozšírené póry. V YES VISAGE nájdete napríklad špeciálne ošetrenie pleti YES Care, ktoré prebieha v štyroch krokoch a predstavuje komplexné riešenie všetkých letných, beauty problémov. Kombinuje hĺbkové čistenie pleti, oxygenoterapiu, rádiofrekvenčnú obnovu kolagénu s elastínom a ultrazvukové zapravenie výživového séra do pleti. Znie to komplikovane, no jediné čo potrebujete o tom vedieť je, že výsledkom bude sviežejšia, omladená, hladšia a pevnejšia pokožka so zredukovanými vráskami. Pleť bude zároveň viac hydratovaná a tón vyrovnaný. Ide o neinvazívny zákrok bez ihiel, takže si ho môže dopriať každý, aj tie z nás, ktoré sa boja ihiel.

Na klinike YES VISAGE nájdete však ešte omnoho viac rôznych procedúr a zákrokov, ktoré vyriešia rôzne problémy a požiadavky.

1508

Súvisiace články