Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 16. máj 2019

Lagom: Škandinávska starostlivosť o pleť

Škandinávia je po celom svete známa svojim minimalistickým prístupom zrejme ku všetkému od dizajnu, interiérom až po módu. Preto sa dalo čakať, že aj ich spôsob starostlivosti o pleť bude podobný.

Lagom: Škandinávska starostlivosť o pleť

Škandinávia je po celom svete známa svojim minimalistickým prístupom zrejme ku všetkému od dizajnu, interiérom až po módu. Preto sa dalo čakať, že aj ich spôsob starostlivosti o pleť bude podobný. Majú na to dokonca vlastný výraz- lagom.

Minimalizmus je jedna stránka, ktorú nám Škandinávia prezentuje, avšak mnohí si ju spájame aj s konceptom hygge. Uvoľnený životný štýl, pohodlnosť a relaxácia, ktoré sú jeho súčasťou, je zase druhá tvár severanov, ktorá takisto definuje tento typ starostlivosti o pleť. Zatiaľ čo K-beauty je známa svojimi 12 krokmi v každodennej rutine, Škandinávia ide na to inak.

Slovo lagom by sa dalo voľne preložiť ako striedmosť či umiernenosť. Jeho filozofia je založená na odstránení zbytočných produktov ako aj multifunkčných produktov a návrat ku základným potrebám pleti. Jednoducho ide o minimalistický prístup ku starostlivosti o pleť. Samotné produkty, na ktorých lagom stojí sú zväčša prírodné, avšak plné účinných látok od morských rias až po suchozemské rastliny. Ide o kozmetiku, ktorá je nabitá antioxidantmi a jej hlavnou úlohou je prinavrátiť pokožke jej prirodzenú rovnováhu, ktorú stráca pôsobením externých aj interných faktorov.

Ktorý typ starostlivosti o pleť vám je bližší? Minimalizmus s dôrazom na prírodné látky alebo najmodernejšie ingrediencie, ktoré sa postarajú o každý problém jednotlivo?

Foto: Pinterest

1237

Súvisiace články