Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. marec 2019

Stane sa meď v kozmetike novým trendom?

Vdnešnej dobe existuje množstvo nových postupov, technológií, ale aj novoobjavených ingrediencií, či inovovaných starých ingrediencií, ktoré nám majú pomôcť byť krajšími, mladšími či jednoducho zdravšími. Jednou ztých nových je meď.

Stane sa meď v kozmetike novým trendom?

V dnešnej dobe existuje množstvo nových postupov, technológií, ale aj novoobjavených ingrediencií, či inovovaných starých ingrediencií, ktoré nám majú pomôcť byť krajšími, mladšími či jednoducho zdravšími. Jednou z tých nových je meď.


Meď sa v prirodzenej forme vyskytuje priamo v štruktúre ľudských vlákien. Pomáha prepájať kolagén a elastín a v podstate je zodpovedný za to, aby naša pokožka vyzerala mladšie, vypnuto a vo všeobecnosti lepšie. Je teda prirodzené, že vedci či dermatológovia našli cestu, ako naplno využiť potenciál medi v kozmetike.

Táto ingrediencia sa už dnes pridáva do najrôznejších krémov, sér či pleťových toník. Úlohou medi v tomto prípade je podporiť tvorbu kolagénu a elastínu. Okrem toho však dokáže omnoho viac. Kontroluje lesk, minimalizuje nedokonalosti ako čierne bodky a akné, a navyše je aj silným antioxidantom s protizápalovými účinkami, čím pomáha rýchlemu hojeniu rán.

Na zákalde niekoľkých kozmetických a dermatologických štúdií tiež vieme, že si dokáže poradiť s oxidatívnym stresom a nečistým ovzduším.

Máte už aj vy vo svojej kozmetickej taštičke starostlivosť s meďou?

Naše tipy:

aesopAesop Elemental Facial Barrier Cream

ordinary The Ordinary "Buffet" Copper Peptides

1572

Súvisiace články