Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 1. január 2018

Kokosový olej a jeho netradičné využitie

Kokosový olej je dnes síce rozžírená surovina, no niekedy zabúdame na to, že je skutočne všestranná. Máme pre vás 10 tipov, ako tento elixír využiť na rôzne problémy.

Kokosový olej a jeho netradičné využitie

Kokosový olej je dnes síce rozžírená surovina, no niekedy zabúdame na to, že je skutočne všestranná. Máme pre vás 10 tipov, ako tento elixír využiť na rôzne problémy. 

1. Odličovač

Aj tá najtrvácnejšia vodeodolná maskara neodolá prírodnej sile kokosového oleja. Aplikujte ho priamo na tvár a jemnými krúživými pohybmi odstráňte make-up a nečistoty. Zvyšok zotrite vatovým tamónom.

2. Osvieži dych

Kokosový olej má silné anibakteriálne a antiplesňové účinky. Preto sa často využíva na "oil pulling"- čistenie dutín. Lyžicu oleja teda vložte do úsť a cca 20 minút nechajte v ústach. Osviežite si dych, vybielíte zuby a dosiahnete zdravšie ďasná.

3. Hydratuje telo a pleť

Dnes už je bežnou súčasťou rôznych kozmetických produktov, no nič nemá na jeho prirodzenú podobu. Dokonale hydratuje pokožku, vyhladzuje jemné vrásky a dodáva telu živiny. 

4. Čistič kozmtické štetce

Čistiť kozmetické štetce by sme mali minimálne raz za mesiac. Použiť na to môžete aj doma vyrobený čistič, ktorý pozostáva z jedného dielu kokosového oleja a jedného dielu antibakteriálneho mydla. 

5. Balzam na pery

Suché, popraskané pery trápia v zime asi každú z nás. Ak vám nezaberajú klasické balzamy, skúste si vyrobiť svoj vlastný- z kokosového oleja.

6. Očný krém

Ak nechcete míňať stovky eur na drahé očné krémy, skúste to s kokosovým olejom. Redukuje jemné vrásky, vyživuje a hydratuje, čim vytvára jemnú a hladkú pokožku. 

7. Bieliaca zubná pasta

Došla vám zuná pasta? Stačí keď siahnete po kokosvom oleji, zmiešate ho so sódou bikarbónou a prírodna bieliaca pasta je na svete.

8. Krém na holenie

Kokosový olej a shea maslo poslúžia ako dokonalá báza pre váš vlastný holiaci krém. Roztopte ich spolu v miske a dôkladne premiešajte. Ak chcete dodať dávku upokojujúceho elementu, siahnite po aloe vera, prípadne po esenciálnych olejoch. 

9. Liečba lupín

Suchá vlasová pokožka a lupiny idú ruka v ruke. Aby ste im predišli alebo redukovali, aplikujte kokosový olej priamo do čistých vlasových korienkov.

10. Liečba hrdla

Antibakteriálne a protizápalové zložky v kokosovom oleji si poradia aj s bolesťou hrdla.

    1135

    Súvisiace články