Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 4. február 2020

Nedajte koronavírusu šancu a porazte infekcie hneď v zárodku

Snáď nie je človek, ktorý by sa vtýchto dňoch nezaujímal ošírenie nebezpečného koronavírusu zČíny do sveta. Tento vírus spôsobuje chrípkové ochorenie, ktoré je vysoko infekčné anezriedka sa končí smrťou.

Nedajte koronavírusu šancu a porazte infekcie hneď v zárodku

Snáď nie je človek, ktorý by sa v týchto dňoch nezaujímal o šírenie nebezpečného koronavírusu z Číny do sveta. Tento vírus spôsobuje chrípkové ochorenie, ktoré je vysoko infekčné a nezriedka sa končí smrťou. Každým dňom sa nebezpečie približuje a ľudia začínajú mať reálne obavy o svoje zdravie. Existuje okrem hygieny niečo, čo môže ochrániť naše zdravie? Áno, existuje. Je to vitamín C.

 

Niektoré zvieratá si vytvárajú vitamín C samy, ľudia žiaľ nie

Spomeňte si, kedy ste videli mačku alebo psa s kašľom, teplotou a výtokom z nosa. Pravdepodobne nikdy, aj keď tieto príznaky u domácich miláčikov tiež existujú. Existujú, ale v omnoho menšej miere, ako je to u človeka.

Dôvodom je, že skoro všetky zvieratá si dokážu vyrobiť vitamín C, ktorý zohráva rozhodujúcu úlohu v boji proti infekciám. Človek si žiaľ nevie vyrobiť vitamín C sám, a preto je odkázaný na jeho príjem potravou. Nechceme zachádzať hlboko do biochémie, ale vitamín C si môžete predstaviť ako palivo imunitného systému v boji s vírusmi. Keď je vírusov málo, paliva sa spotrebuje menej. Keď je vírusov veľa, potrebujeme veľa paliva na zásobovanie nášho imunitného systému. Preto treba v období hroziacej nákazy zásobiť telo dostatočným množstvom paliva, aby sa vám neminulo skôr, ako zvíťazíte nad vírusmi. Ak sa vám to nepodarí, prepukne ochorenie, a na jeho likvidáciu potrebujete mobilizovať všetky záložné zdroje energie. Ak vám chýbajú, musíte ísť do postele.

vitaminc 2

Ako bojovať proti ochoreniu?

Riešením je príjem vitamínu C v dávke 2000 mg a viac denne. Toto je množstvo, ktoré je skoro nemožné získať pestrou stravou. 2000mg vitamínu C predstavuje asi 36 citrónov, 1kg paprík, 1,2kg čiernych ríbezlí, 15kg rajčín a 40kg jabĺčok.

V týchto výnimočných prípadoch siahnite po vhodnom vitamíne C vo farmaceutickej kvalite, a nie potravinárskej kvalite. Ideálne je konzumovať práškový viatamín C, čajovú lyžičku prášku rozpustíte vo vode a máte osviežujúci nápoj, ktorý popíjate celý deň.

vitaminc 3

Pokiaľ choroba už prepukne, je potrebné príjem vitamínu C dramaticky zvýšiť. Ideálny je lipozomálny vitamín C, ktorý nezaťažuje žalúdok a má vysokú vstrebateľnosť. Pri výbere dávajte pozor, aby v jeho výrobe bol použitý slnečnicový lecitín (zväčša sa používa sójový lecitín, ktorý je cenovo výhodnejší, ale môže byť alergénom), a tiež aby výrobok neobsahoval žiadne konzervanty a stabilizátory. Nepotrebujete predsa telo zbytočne zaťažovať ich likvidáciou, keď má práce vyše hlavy s vírusmi a baktériami. Ak vypijete 200ml fľaštičku za jeden dva dni, nič sa vám nestane a telu dodáte potrebné palivo na boj s ochorením.

vitaminc produkt

Viac informácií: www.vitaminyprezdravie.sk

 

1379

Súvisiace články