Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 21. január 2020

Najpopulárnejšia diéta roka: SIRT Diet

Rok sa ešte ani poriadne nerozbehol, no my sme si istí, že táto diéta bude najpopulárnejšou. Prečo?

Najpopulárnejšia diéta roka: SIRT Diet

Rok sa ešte ani poriadne nerozbehol, no my sme si istí, že táto diéta bude najpopulárnejšou. Prečo? Odporúča vám jesť čokoládu a piť červené víno. Čo je to teda SIRT diéta?

Sirtfood je spôsob stravovania vyvinutí nutričnými expertmi Aidan Gogginsom a Glen Mattenom. Tí tvrdia, že konzumáciou potravín bohatých na typ proteínu, ktorý sa nazýva sirtuín aktivátor (alebo sirtfood), vaše telo automaticky zapne „spaľovací“ režim. Sirtfood podľa nich pomáha nielen pri chudnutí, ale aj pri budovaní svalstva a pomáha aj zvýšiť energiu. A keďže na tejto diéta schudla speváčka Adele zhruba 45 kíl, začíname jej pomaly veriť.

Skôr ako o diétu však ide o stravovací režim, ktorý sa sústreďuje na filozofiu „všetko s mierou,“ preto dovoľuje aj konzumáciu inak nemysliteľných potravín ako spomínaná (horká) čokoláda. SIRT diéta však na začiatok odporúča striktný stravovací režim, ktorý by nemal presiahnuť 1000 kalórii počas prvých troch dní. Následne by ste mali príjem zvýšiť na 1500 kalórií a postupne sa dopracovať na požadovaný kalorický príjem, pri ktorom sa budete cítiť dobre, sýto a nebudete pri ňom priberať ani chudnúť. Jesť by ste však mali len potraviny, ktoré sú bohaté na sirtuín aktivátory. Patria medzi nich napríklad červené víno, horká čokolády, kapary, citrusy, zelený čaj, jablká, rímsky šalát, kurkuma, losos či krevety.

7981

Súvisiace články