Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 8. marec 2021

Make-up, ktorý vydrží aj pod rúškom

Pandémia so sebou priniesla každodenné nosenie rúšok, ktorému sa nevyhne nikto z nás. Veľmi rýchlo sme sa však naučili, že naše líčenie sa takisto musí prispôsobiť novým pravidlám.

Make-up, ktorý vydrží aj pod rúškom

Pandémia so sebou priniesla každodenné nosenie rúšok, ktorému sa nevyhne nikto z nás. Veľmi rýchlo sme sa však naučili, že naše líčenie sa takisto musí prispôsobiť novým pravidlám. Ak sa nechcet vzdať svojho každodenného make-upu aj pod rúškom, poradíme vám, ako to urobiť tak, aby vaše líčenie vydržalo.

@emmaleger

Uzamknite vlahu

Ako by vám povedal každý make-up artista alebo vizážista, správa starostlivosť o pleť a voľba vhodných produktov je pre udržanie si bezchybného make-upu veľmi dôležitá. Pokožku je potrebné hydratovať, aby ste sa počas dňa vyhli tvorbe šupín či prasklín. Po vašej bežnej starostlivosti o pleť, ktorú zakončujete hydratačným sérom alebo krémom, stavte na priehľadný púder. Ten sa síce bežne využíva na zafixovanie už samotného make-upu, avšak spraví skvelý trik aj pri zadržaní hydratácie a výživy vo vnútri pokožky počas celého dňa. Zároveň tiež vytvorí priehľadnú bariéru medzi krémom a make-upom (alebo podkladovou bázou), čím sa postará o predĺženie životnosti make-upu. Tento trik sa dá samozrejme použiť aj v prípade, ak make.up vôbec neaplikujete, váš krém sa takto nebude o rúško obtierať a dlhšie vydrží vo vnútri pokožky.

Vichy Dermablend Vichy Dermablend

Zafixujte skincare

Ďalší skvelý trik na predĺženie výdrže líčenia je použitie fixovacieho spreju ešte predtým, ako použijete make-up. Bežne ho používame až ako finálny krok v líčení, keď už máme celý make-up hotový. Jeho pooužitie pod rúškom je osvedčené a skutočne robí veľký rozdiel vo výdrži líčenia. Avšak, ak ho použijete na zafixovanie kozmetiky, ktorú použijete ešte pred líčením, môžete čakať ešte lepšie výsledky. Fixačný sprej jednoducho uzamkne celú starostlivosť vrátane fixačného púdru do samostatnej vrstvy, ktorá bude lepšie chránená a teda aj trvácnejšia.

Primer je must

Ak ste doteraz nepoužívali podkladovú bázu pod make-up, teraz je ten správny čas. Primer aj za bežných okolností spraví skutočne skvelú robotu, celé líčenie doslova prilepí o pokožku. V čase, keď každý deň, celý deň nosíme rúška, je skutočne na nezaplatenie. Vybrať by ste si mali ten “najlepkavejší”, najsilnejší produkt, ktorý líčenie udrží na mieste aj pod rúškom.

The Ordinary High Adherence Silicone PrimerThe Ordinary High Adherence Silicone Primer

Ťažké zbrane

V dobe rúškovania je potrebné vymeniť aj samotný make-up. Priehľadný, jemný make-up v tomto prípade nie je vhodnou voľbou vzhľadom na to, že sa do pleti dostatočne nevstrebe a do rúška sa veľmi jednoducho poobtiera. Výdrž je teda výrazne nižšia ako pri produktoch s vyššou pigmentáciou a hustotou. V ideálnom prípade by ste mali make-up na kritických partiách (tie, ktoré sú ukryté pod rúškom) nanášať pomocou štetca a následne ho vklepať pomocou beauty blendera. Takto dokážete make-up doslova vtlačiť hlbšie do pokožky, čím zabezpečíte aj jeho dlhšiu výdrž. Samozrejmosťou je výber takého make-upu, ktorý má dlhšiu výdrž.

Estée Lauder Double Wear Stay in PlaceEstée Lauder Double Wear Stay in Place

Púder na pomoc

Aplikácia púdru sa postará o lepšie ponorenie produktov do pokožky. Aby ste sa postarali o lepšie splynutie, použite na jeho aplikáciu spomínaný beauty blender alebo špongiu. Vďaka tomu sa púder lepšie roztopí do pokožky a vydrží lepšie. Viac púdru môžete dopriať svoju nosu, keďže ide o vysoko kontaktné miesto s rúškom. Skvelý trikom je tiež nechať každú “vrstvu” odpočinúť aspoň 5 minút, čím jej nechávate priestor na to, aby sa uzamkla.

YSL All Hours PowderYSL All Hours Powder

Finálny krok

Po aplikácií všetkých produktov, ktorými sa bežne líčite (make-up, bronzer, líčka, tiene a pod.) nezabudnite na fixačný sprej. Je to finálny krok, ktorý celé líčenie uzamkne a vytvorí na ňom akúsi ochrannú vrstvu, ktorá bude chrániť pred odieraním s rúškom. Samozrejme žiaden produkt nedokáže úplne zabrániť tomu, aby líčenie neotláčalo, avšak spoľahnúť sa môžete o výraznú minimalizáciu otierania.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting SprayCharlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray

Foto: Instagram, archív značiek

1380

Súvisiace články