Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 23. marec 2020

Beauty Trends: Vyfarbite sa

Nikdy nesiahame po dekoratívnej kozmetike viac ako počas sviatkov a plesov. Ako si zvýrazniť dominanty tváre podľa najnovších trendov v súlade s našimi črtami, sme sa poradili so špičkou slovenskej vizáže Katarínou Kmecovou.

Beauty Trends: Vyfarbite sa

Nikdy nesiahame po dekoratívnej kozmetike viac ako počas sviatkov a plesov. Ako si zvýrazniť dominanty tváre podľa najnovších trendov v súlade s našimi črtami, sme sa poradili so špičkou slovenskej vizáže Katarínou Kmecovou.

Pery

Francúzky a Talianky sú známe tým, že aj keď nemajú nalíčené nič iné, rúž na perách musí byť. Postupne sa to učia aj slovenské ženy. Niektoré preferujú trendové matné rúže, iné lesky. Podstatné je, aby išlo o kvalitný produkt, ktorý má nielen sýty pigment, je dlhotrvácny, ale obsahuje aj výživné látky. Len tak ho budete môcť mať na perách celé hodiny bez pocitu pnutia, suchosti a šupiniek. Ja preferujem líčenie bez kontúrky, keď rúž jemne rozklepkám dostratena. Pôsobí sviežo a jemne ako čerstvo vybozkávané pery. Pigment sa vklepkáva do stredu pier a potom sa jemne rozťahuje do strán.

Tip na produkt:

Lip Magnet Freeze Giorgio Armani BeautyDlhotrvácny ľahký rúž Lip Magnet Freeze, Giorgio Armani Beauty, 39 €

 

Obočie

Základ je pekné, prirodzené a vyčesané obočie. Na foteniach používam aj lesklý gél na vlasy alebo číry lesk na pery. Docielite krásny efekt. Na bežné nosenie je skvelý aj lak na vlasy s leskom, ktorý nelepí tak ako gél. Farba závisí od typu každej ženy, mala by byť však identická s farbou vlasov alebo svetlejšia. Ak je obočie jemné, sú skvelé aj tenké vysúvacie ceruzky a fixky, ktorými sa dokreslia chĺpky. Prípadne použite tiene. Hrubé a tvrdé obočie stačí vyčesať a zafixovať. Odporúčam špirály na obočia, ktoré zvýraznia tvar a vyčešú chĺpky. Ak vám chĺpky odstávajú, je skvelé špeciálne mydielko, ktoré ich doslova nalepí na pokožku. Vo všetkých prípadoch však platí zásada: čokoľvek, čo je veľmi viditeľné na prvý pohľad, je nesprávne.

Extra tip: Dymové líčenie funguje so svetlým obočím. Ak sú oči aj obočie tmavé, pôsobí to vulgárne. Špeciálne blond obočie stačí pretrieť leskom alebo zlatou špirálou a výsledok je v kombinácii s hnedosivými dymovými očami dokonalý.

Tip na produkt:

11794537 1054589762402481Maskara na obočie Couture Brow Couture Brow, Yves Saint Laurent, 31 €

 

Oči

Je jedno, či preferujete nahé líčenie, linku alebo oko do detailov tieňujete. Základ je kvalitný podklad, ktorý dokáže zázraky. Stačí naniesť malé množstvo do vnútorného kútika a dostratena rozotrieť po celom viečku. Vytvorí sa hladké plátno, na ktoré môžete naniesť tiene, linku, ale pokojne aj nič. Tento podklad totiž nie je iba o tom, že vám líčenie očí dlhšie vydrží a nerozmazáva sa. Dobrá očná podkladová báza vyplní farebné nezrovnalosti, vyrovná farbu a vyhladí viečko, ktoré bude vyzerať ako zretušované, a oko získa jas.

Tip na produkt:

ocne tiene ga makeup eye tint 25 la445600 3614272518186 rvb 3000  ocne tiene ga makeup eye tint 43 la447000 3614272518322 rvb 3000 

Tekuté očné tiene Eye tint renovation, Giorgio Armani Beauty, 35,90 €

Text: Jana GOMBOŠOVÁ
Foto: archív značiek

1641

Súvisiace články