Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 25. jún 2019

Líčenie, ktoré sa neroztopí

Leto nám síce mnoho veci uľahčuje, no veľa ich aj komplikuje. Jednou ztakých vecí je napríklad líčenie, ktoré si vyžaduje úplne iný prístup ako vzime.

Líčenie, ktoré sa neroztopí

Leto nám síce mnoho veci uľahčuje, no veľa ich aj komplikuje. Jednou z takých vecí je napríklad líčenie, ktoré si vyžaduje úplne iný prístup ako v zime. Keď vystúpia teploty do tropických výšin, sme nútené vyťahovať ťažké zbrane. Ako sa nalíčiť tak, aby sme sa počas dňa neroztopili?

Podkladová báza

Pokiaľ sa neplánujete vzdať make-upu ani v lete, je na čase zabezpečiť si podkladovú bázu. Bez nej to v lete nepôjde. Funguje totiž ako lepidlo, ktoré udrží všetko na svojom mieste bez toho, aby sa vám uprostred dňa roztiekla tvár. V ideálnom prípade by ste mali mať rôzne podkladové bázy na pleť, na pery a na viečka.

Zahoďte krémy

Áno, pleť potrebuje hydratáciu aj v lete, no iným spôsobom. Nahraďte husté, ťažké krémy niečím ľahším, napríklad sérami na vodnej báze alebo krémami s gélovou konzistenciou. Vaša pleť sa vám za to poďakuje, no aj vy budete nadšené.

Nepúdrujte

Pokiaľ máte aj vy zlozvyk prepúdrovať si pleť zakaždým, keď máte pocit, že sa leskne, tak by ste na to mali veľmi rýchlo zabudnúť. Situáciu len zhoršíte a výsledkom bude šupinatá pleť a upchaté póry. Ak potrebujete počas dňa odstrániť prebytočnú vlhkosť, zaobstarajte si špeciálne kozmetické servítky určené na odstránenie mastnoty a vlhkosti.

Pomoc v spreji

Noste so sebou micerálnu vodu alebo hmlu v spreji. Kedykoľvek budete mať potrebu osviežiť pleť, stačí ju z diaľky jemne nastriekať na tvár. Pleť dokáže príjemne schladiť, hydratovať, ale aj zafixuje make-up.

1242

Súvisiace články