Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 22. december 2017

Naučte sa aplikovať make-up ako profesionál

Vytvoriť dokonalé líčenie nie je také jednoduché ako by sa mohlo zdať. Pomocou jednduchých návykov to však zvládne doma každá z nás.

Naučte sa aplikovať make-up ako profesionál

Vytvoriť dokonalé líčenie nie je také jednoduché ako by sa mohlo zdať. Pomocou jednduchých návykov to však zvládne doma každá z nás. 

 

1. Farba

Výber správneho odtieňa make-upu je skutočne základom vytvorenia dokonalého líčenia. Pri výbere odtieňa skúste aplikovať rôzne farby na líniu sánky, kde najviac vynikne farba a prípadne odtiene. Vtedy, keď nájdete farbu, ktorá pôsobí "priesvitne" na vašej pokožke, viete, že máte tú pravú. Ak si želáte dodať svojej pleti trochu farby či "dotvoriť" opálenie, nikdy nesiahajte po tmavších farbách a namiesto toho aplikujte bronzer.

2. Textúra

Ďalším dôležitým faktorom pri výbere správneho make-upu je jeho textúra. Zatiaľ čo suchá pokožka najviac benefituje z krémového či tekutého make-upu, normálna znesie aj púdrový. Mastná pokožka môže práve zo sypkého make-upu vyťažiť najviac- vytvoí sa tak matný vzhľad. Takisto to však závisí od toho, aký výsledný efekt si želáte, či uprednostníte žiarivý look, ale maximálne matný. Ak si želáte zakryť väčšie nedostatky, najväčším pomocníkovm vám pri tom bude tekutý make-up spolu s podkladovou bázou. Púder sa dokáže prispôsobiť levelu krytia, ktorý potrebujete, či ide o ľahký alebo stredný stupeň.

3. Stretégia

Mnohé z nás si neuvedomujú, že každá časť tváre si vyžaduje odlišný prístup. Zatiaľ čo niektoré oblasti by benefitovali z úplného prekrytia nedokonalostí, iným zase postačí jemná vrstva púdru. Vizážisti odporúčajú prekryť make-upom iba problémové partie a na zvyšné nedokonalsti použiť korektor či rozjasňovač.

4. Finiš

Aby ste každého presvedčili o tom, že na tvári nemáte ani kúsok make-upu, potrebujete na to hladký finiš. Ak sú na pleti viditeľné póry či vrásky, pleť ste dostatočne nehydratovali. V tomto prípade vám tiež môže pomôcť podkladová báza, ktorá dokáže zjendotiť nerovnosti na pleti a vytvoriť tak jemný, hladký povrch.

5. Životnosť

Aby vaša druhá pleť dokázala prežiť čo najdlhšie, jemne make-up vmasírujte prstami do pokožky, čím sa dostane aj do hlbších vrstiev pokožky. Ak ste to s líčením prehnali, alebo vyzerá vaša pleť sucho, či jednoducho chcete dodať líčeniu život po niekoľkých hodinách, majte po ruke jemnú hmlu.

    2160

    Súvisiace články