Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

archive / 18. apríl 2017

Hollywood story: Eileen Kastner-Delago

Svet make-upu a kostýmov ju začal fascinovať už ako malú, keď účinkovala v detskej baletnej opere v rakúskom Grazi. Túžba stať sa vizážitkou a filmovou maskérkou ju naplno pohltila v momente, keď ako pätnásťročná uvidela v kine Planétu opíc s Charlesom Hestonom.

Hollywood story: Eileen Kastner-Delago

Svet make-upu a kostýmov ju začal fascinovať už ako malú, keď účinkovala v detskej baletnej opere v rakúskom Grazi. Túžba stať sa vizážitkou a filmovou maskérkou ju naplno pohltila v momente, keď ako pätnásťročná uvidela v kine Planétu opíc s Charlesom Hestonom. Z Rakúska odišla študovať do Londýna a odtiaľ do Los Angeles, kde si ju pod svojej krídla vzal úznavaný filmový maskér Stan Winston. Ani sa jej však nesnívalo o tom, že jej meno sa raz bude spájať so známymi celebritami či objavovať v titulkoch slávnych filmov ako Jurský park, Thor, Interview s upírom, Terminátor, Cliffhanger, Batman či Nožnicovoruký Edward.

Rukami jej prešlo nespočetné množstvo hviezd svetového formátu, pričom najčastejšie pracuje s Natalie Portman. Momentálne rozbehla vlastný projekt s názvom EKD FaceWardrobe™, v rámci ktorého učí ženy správne sa starať o svoju pleť a používať tie správne produkty pre ňu určené. Eileen Kastner-Delago nám v exkluzívnom rozhovore prezradila viac.

Pri svojej práci sa často stretávaš s krásnymi ženami z rôznych kútov sveta. Ako to zmenilo tvoj pohľad na definíciu krásy ako takej?

Pre mňa je krása veľmi subjektívny pojem. Každého chytí za srdce a inšpiruje niečo iné. Neverím na jeden všeobecný ideál krásy, za ktorým by sme sa mali hnať. Filmový a beauty priemysel, rovnako ako médiá, ovplyvňujú naše zmýšľanie a náš názor na to, čo pre nás krása znamená. Spôsob, akým vnímame druhých, je iný ako ten, ktorým vnímame sami seba. Sú ľudia, ktorých si na prvý pohľad ani nevšimneme, no potom nastane okamih, v ktorom sa na nich nemôžeme prestať dívať. Vyžaruje z nich niečo magické, čo ich krásu povznesie nad všetkých ostatných túžiacich po pozornosti. To niečo je vnútorná krása spojená so zdravým sebavedomím. Verím tomu, že táto forma krásy sa ukrýva v každom z nás, no dostaneme ju zo seba len vtedy, ak sa prestaneme príliš zaoberať tým, akými by sme mali byť len preto, že sa to od nás očakáva.

Viac sa dočítate v najnovšom vydaní magazínu Top Fashion!

text: Barbora Sosková Dudinská, www.barboradudinska.com, foto: archív Eileen Kastner-Delago

    5390

    Súvisiace články