Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 21. máj 2015

Predstavujeme: Linda a LAPKINN

Môže to znieť ako názov nejakej rozprávky, no tento príbeh nie je o dievčatku a jej štvornohom kamarátovi, ako by sa mohlo zdať. Hovorí o dobrodružstvách mladej ženy a módy, outfitoch, v ktorých starostlivo kombinuje trendové a nadčasové kúsky s osobitou elegantnciou.

Predstavujeme: Linda a LAPKINN

21.5.2915

Môže to znieť ako názov nejakej rozprávky, no tento príbeh nie je o dievčatku a jej štvornohom kamarátovi, ako by sa mohlo zdať. Hovorí o dobrodružstvách mladej ženy a módy, outfitoch, v ktorých starostlivo kombinuje trendové a nadčasové kúsky s osobitou elegantnciou. Zoznámte sa s blogerkou Lindou Adamčíkovou.

lapkinn_10407796_437915163054987_1007146238651422137_n

Ako vznikol LAPKINN?
S myšlienkou založiť blog prišli moji priatelia. Mnohým sa páčilo, ako sa obliekam a pýtali sa ma, kde som daný kúsok kúpila. Neskôr chceli, aby som začala písať o svojich nákupoch a celkovo móde. Nakoniec som ich poslúchla a založila svoj blog. Názov dostal podľa oslovenia jednej krásnej a zlatej dievčiny, ktorá keď sa učila rozprávať, ma volala Lapka namiesto Linda. Neskôr som toto milé oslovenie upravila a vznikol blog Lapkinn. Jeho cieľom je do istej miery inšpirovať čitateľov jednotlivými outfitmi či kúskami, ktoré sa nachádzajú na blogu a taktiež rozprúdiť pri niektorých módnych či kozmetických otázkach plodnú debatu. Ak by som mala charakterizovať svoj blog, mohla by som ho prirovnať k dieťaťu, o ktoré sa spoločne s priateľom a fotografom Dominikom staráme a pravidelne ho kŕmime novými fotkami a článkami.

Čím je móda pre teba osobne?
Móda je pre mňa nielen to, čo si na seba oblečieme a v čom sa vyberieme do práce či na špeciálnu udalosť, ale aj istý spôsob prezentácie. Podľa mňa nejde len o povrchnú záležitosť, ako si mnohí myslia. Oblečením a módou ako takou dokážeme vyjadriť svoje pocity, nálady či náš postoj. Myslím, že prostredníctvom oblečenia sa dá veľa o druhej osobe vyčítať či povedať.

Ako by si charakterizovala svoj štýl?
Inklinujem skôr k elegantnejšiemu štýlu s občasnými prvkami extravagancie. Milujem topánky na vysokom podpätku, sukne, šaty či blúzky, ktoré dokážu zvýrazniť ženskosť. Obľubujem módu z Paríža, ktorú veľmi rada prenášam do svojho šatníka a obliekania.

lapkinn_IMG_7309
Na ktoré tri kúsky zo svojej skrine nedáš dopustiť?
Klobúk – v akomkoľvek prevedení, farbe a veľkosti;
náhrdelníky, náušnice a ďalšie doplnky, ktorým sa výborne dá obzvláštniť akýkoľvek outfit;
v tejto sezóne nedám dopustiť najmä na nohavice culottes, ktoré som si veľmi obľúbila a mám ich v šatníku hneď v niekoľkých variáciách.

lapkinn_IMG_0413
Máš nejaké pravidlo, ktorým sa pri stylingu riadiš?
Dôležité pri stylingu a výbere oblečenia je podľa môjho názoru experimentovanie s jednotlivými prvkami outfitu. Móda je svojím spôsobom hra a mali by sme na to myslieť. Z jedného kúska môžeme vytvoriť dva rôzne. Z obyčajných úzkych šiat budú v jeden deň elegantné šaty a na druhý ich skombinujem ako top do áčkovej sukne.

Určite v uliciach vídaš módne prehrešky, ktoré sú pre teba nepochopiteľné...
Určite áno. Najviac ma hnevajú priesvitné ramienka podprsenky vykúkajúce z topov hlavne v letných mesiacoch a telové punčochy v sandáloch či lodičkách s otvorenou špičkou. Na ulici nevnímam toľko prehreškov ako napríklad na plesoch či iných udalostiach, kde mnohí nedodržia bontón či protokol.

Na čo sa toto leto najviac tešíš?
V prvom rade na všetky kúsky v mojom šatníku, ktoré čakajú na svoju tohtoročnú letnú premiéru. Taktiež sa neviem dočkať kúpania, užívania slnečných dní s rodinou a priateľmi, „záhradkárčenia" na balkóne, kde si pestujem zeleninu a bylinky a cestovania. Určite by som tento rok chcela ísť opäť k moru a navštíviť Miláno.

lapkinn_IMG_1622

Nepíšeš len o móde, čo všetko na blogu čitatelia nájdu?
Okrem outfitov nájdu followeri na blogu mnohé kozmetické tipy či recenzie na produkty, ktoré používam. Veľmi rada sa venujem reportom z rôznych módnych akcií, ktorých sa účastním, ale aj tzv. food článkom o zdravom jedle, na ktoré nedám dopustiť. Príležitostne na ňom prezradím aj niečo z môjho života či zážitky z cestovania.

Práve si získala ocenenie Fashion bloger roka, čo to pre teba znamená, zmenil sa nejako tvoj prístup k blogovaniu...?
Toto ocenenie si veľmi vážim a teším sa z neho. Považujem ho za ocenenie nielen mojej, ale aj fotografovej práce. Nečakala som ho, a o to väčšiu mám z neho radosť. Ešte viac ma naštartovalo do tvorby, fotenia a písania. Je to určite aj záväzok do budúcna publikovať pravidelne jednotlivé články a fotky.

Koho, naopak, sleduješ ty?
Popri všetkých aktivitách mi, žiaľ, nezostáva veľa času na sledovanie iných blogov či webov. Najobľúbenejšie módne značky, blogerky či časopisy mám lajknuté na sociálnych sieťach a tam ich najčastejšie sledujem. Zo zahraničných blogeriek mám najradšej Kristinu Bazan z blogu Kayture. Z módnych značiek obdivujem Chanel.

lapkinn_recap

Dá sa podľa teba, v dnešnej záplave blogov, byť ešte vôbec niečim originálny?
Verím, že každý blog sa snaží o originalitu, jedinečnosť a niečo, pre čo sa tam jeho čitatelia stále vracajú. Je to síce v dnešnej dobe náročné, ale myslím, že je to možné.

MINIANKETA
Obľúbené miesto na Zemi?
Tam, kde som doma.
Obľúbená kniha?
Henry Kissinger – Umenie diplomacie, veľmi rada sa k nej vraciam a jednotlivé kapitoly mám minimálne desať krát prečítané.
Pieseň, ktorá ti vždy zdvihne náladu?
Všetky od Korben Dallas – na nich si ulietavam už veľmi dlho a teším sa na ich najbližší koncert.
Kozmetika bez, ktorej sa nepohneš z domu?
Micelárna voda od Biodermy; make up a v lete BB krém od Estée Lauder a veľa farieb rúžov – niekedy sa pristihnem, že mám v kabelke aj štyri rôzne odtiene.

Lindin blog LAPKINN si môžeš pozrieť TU.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Dominik Babušík

 

    4510

    Súvisiace články