Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 30. december 2012

Na scéne sú módne pršiplášte

Oblečenie do dažďa nebolo nikdy také štýlové. Spoločnosť TERRA New York, ktorú založili Yurika Nakazono a Marie Saeki, totiž navrhla pršiplášte, ktoré sa môžu porovnávať s trendovými trenčkotmi.Názov značky Terra sa skladá z číslovky "TER", ktorá po latinsky značí tri (dvaja zakladatelia a jedna vízia), a meteorologického kódu pre dážď "RA".Na začiatku bola jednoduchá otázka: Čo si môže do dažďa obliecť žena, ktorej móda nie je ľahostajná?

Na scéne sú módne pršiplášte

30.12.2012

Oblečenie do dažďa nebolo nikdy také štýlové. Spoločnosť TERRA New York, ktorú založili Yurika Nakazono a Marie Saeki, totiž navrhla pršiplášte, ktoré sa môžu porovnávať s trendovými trenčkotmi.

terrany_01


terrany_02Názov značky Terra sa skladá z číslovky "TER", ktorá po latinsky značí tri (dvaja zakladatelia a jedna vízia), a meteorologického kódu pre dážď "RA". Na začiatku bola jednoduchá otázka: Čo si môže do dažďa obliecť žena, ktorej móda nie je ľahostajná? Tvorcovia značky strávili dlhý čas hľadaním ideálneho spojenia medzi spoľahlivým vodeodolným oblečením a trendovým outfitom. Značka nakoniec využila takzvaný termoplastický uretán (TPU), ktorý zabezpečuje dokonalú ochranu pred vlhkom a zároveň umožňuje telu voľne dýchať a pohybovať sa. Spolupracovali pritom aj s dizajnérmi špecializujúcimi sa na oblečenie pre cyklistov. Vďaka ohybnosti materiálu bolo možné vyrobiť modely so širokými sukňami v štýle 50. rokov, ale aj ďalšie doplnky, napríklad klobúky, kabelky a topánky.

pripravila: Anna Salvová
foto: TERRA New York


 

    10253

    Súvisiace články