Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 18. január 2013

JOHN GALLIANO sa vracia !!!

John Galliano sa vracia do módneho biznisu dočasným pobytom v ateliéri Oscar de la Renta v New Yorku. Dizajnér, ktorého bez okolkov vyhodili od Diora v marci 2011 po antisemitských výrokoch v parížskej kaviarni, strávi najbližšie tri týždne u de la Rentu, ktorý sa pripravuje na prichádzajúci New York Fashion Week.„John a ja sa poznáme veľa rokov a som veľkým obdivovateľom jeho talentu," povedal de la Renta.

JOHN GALLIANO sa vracia !!!

18.1.2013

John Galliano sa vracia do módneho biznisu dočasným pobytom v ateliéri Oscar de la Renta v New Yorku. Dizajnér, ktorého bez okolkov vyhodili od Diora v marci 2011 po antisemitských výrokoch v parížskej kaviarni, strávi najbližšie tri týždne u de la Rentu, ktorý sa pripravuje na prichádzajúci New York Fashion Week.

„John a ja sa poznáme veľa rokov a som veľkým obdivovateľom jeho talentu," povedal de la Renta. „Dlho a tvrdo pracoval na svojom uzdravení a som rád, že mu môžem dať príležitosť, aby sa znovu stal súčasťou sveta módy a reaklimatizoval sa v prostredí, kde bol taký kreatívny."

Od svojho prepustenia z módneho domu Dior strávil Galliano značnú dobu bojom so závislosťami, ktoré spôsobili jeho inkriminovaný opilecký výbuch v Paríži.

galliano1„Som alkoholik," povedal Galliano pre WWD. "Liečim sa už dva roky. Niekoľko rokov pred mojím vytriezvením, som prepadol šialenstvu. Povedal a urobil som veci, ktoré ublížili ostatným, obzvlášť členom židovskej komunity. V súkromí, ale aj na verejnosti som vyjadril zármutok nad bolesťou, ktorú som spôsobil, a budem tak robiť aj naďalej. Som odhodlaný pracovať na odškodnení tých, ktorým som ublížil."

Tento návrhár je vo všeobecnosti považovaný za jedného z najtalentovanejších a najkreatívnejších ľudí v móde. Jeho prehliadky, ako pre vlastný label, tak aj pre Dior, boli známe pre ich dramatickú až teatrálnu krásu. Zo svojho módneho comebacku má veľkú radosť. „Oscarovi som veľmi vďačný za všetky predchádzajúce slová a za možnosť tráviť čas po jeho boku v dôverne známom prostredí jeho štúdia," povedal Galliano. Hoci de la Renta odmietol myšlienku, že tento krok bol súčasťou plánov na zamestnanie Galliana ako jeho nástupcu, víta akékoľvek kreatívne vstupy dizajnéra do jeho práce.

Gallianov návrat k módneho dizajnu silne podporuje aj organizácia bojujúca proti antisemitizmu - Anti-Defamation League. „Sme presvedčení, že jednotlivci môžu zmeniť svoje srdce a myseľ, ak ukážu skutočnú ľútosť," povedal Abraham H. Foxman, národný riaditeľ ADL.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Getty Images

    3038

    Súvisiace články