Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 30. december 2012

Svet výnimočných šperkov: dizajn Riccardo Tisci

Seriál o mužoch vo svete krásnych šperkov pokračuje príbehom kreatívneho riaditeľa francúzskeho módneho domu Givenchy, Richarda Tisciho.Riccardo Tisci sa narodil v roku 1974 v Tarante v južnom Taliansku. Niekedy hovorí, že jeho estetické cítenie ovplyvnilo najmä jeho osem sestier.

Svet výnimočných šperkov: dizajn Riccardo Tisci

30.12.2012

Seriál o mužoch vo svete krásnych šperkov pokračuje príbehom kreatívneho riaditeľa francúzskeho módneho domu Givenchy, Richarda Tisciho.
Sperky_Tisci_06
Sperky_Tisci_01Riccardo Tisci sa narodil v roku 1974 v Tarante v južnom Taliansku. Niekedy hovorí, že jeho estetické cítenie ovplyvnilo najmä jeho osem sestier. V sedemnástich odišiel do Londýna študovať módny dizajn na Central Saint Martins Academy. Po ukončení štúdia sa v roku 1999 vrátil do Talianska a pracoval pre značky ako Antonio Berardi, Coccapani, Puma and Ruffo Research. V roku 2004 predviedol svoju prvú kolekciu na sezónu jeseň/zima 2005/2006 v Miláne. Krátko na to sa stal kreatívnym riaditeľom dámskeho oblečenia Givenchy a kolekcie haute couture, od roku 2007 zodpovedá aj za pánsku časť kolekcie Givenchy a doplnky tejto značky. Módu Givenchy milujú aj celebrity. Všetky modely, v ktorých sa predstavila Madonna na svojej Bridgestone Halftime Show, navrhoval práve Riccardo. Najnovšie je autorom obalu na album, na ktorom spolupracovali dvaja z najúspešnejších interpretov v oblasti rapu a hip hopu: Jay-Z a Kanye West. Zlaté reliéfne motívy kombinované s holografickými odleskami reflektovali s jeho haute couture kolekciou jeseň/zima 2011.

Sperky_Tisci_02Sperky_Tisci_03

Sperky_Tisci_04Sperky_Tisci_05

text: Ivona Partmanová
foto: Givenchy

Mohlo by vás zaujímať: Svet výnimočných šperkov: dizajn Arik Levy





 

    4253

    Súvisiace články