Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 26. december 2012

Značka Givenchy stopla Haute Couture kolekcie

Parížsky týždeň módy, ktorý predstaví Haute Couture kolekcie módnych domov ako Dior, Chanel a Valentino, sa uskutoční od 21. do 24.

Značka Givenchy stopla Haute Couture kolekcie

26.12.2012

Parížsky týždeň módy, ktorý predstaví Haute Couture kolekcie módnych domov ako Dior, Chanel a Valentino, sa uskutoční od 21. do 24. januára 2013. Značku Givenchy tu však neuvidíme. Magazínu Vogue to potvrdil hovorca spoločnosti.

Givenchy_HCAW12_01Obdivovatelia značky si síce zvykli, že Givenchy predstavuje v poslednom období couture kolekcie veľmi skromným spôsobom, rozhodnutie spoločnosti o úplnej prestávke na poli Haute Couture módy ich však zaskočilo. Hovorca značky uviedol, že kreatívny riaditeľ Riccardo Tisci bude pracovať iba na špeciálnych couture zákazkách, k akým patria napríklad róby určené pre udalosti na červenom koberci. Verné klientky módneho domu, napríklad Cate Blanchett, Anne Hathaway alebo Beyoncé, si tak môžu vydýchnuť.

Givenchy zastavilo okázalé Haute Couture šou v roku 2010, v nasledujúcom období sa však chce plne koncentrovať na ready-to-wear líniu. Informácie o opätovnom návrate k tvorbe Haute Couture zatiaľ značka nekomentovala. Správy sú prekvapujúce najmä preto, že Riccardo Tisci nikdy neskrýval svoj záujem o kreatívne uplatnenie v oblasti Haute Couture, čo koniec-koncov potvrdzoval aj svojím jedinečným vizionárskym prístupom. "Couture je ako náboženstvo a ja ho nadovšetko rešpektujem a chránim. Keď vidím v ateliéri pracovať ženy celé dni a noci, želám si, aby sa naozaj cítili docenené," povedal Tisci pre októbrové vydanie britskej verzie Vogue.

Haute Couture kolekcia Givenchy jeseň - zima 2012/2013



pripravila: Anna Salvová
foto: GoRunaway



 

    3148

    Súvisiace články