Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 14. december 2012

Módne doplnky v štýle sviatočného glamouru

Ak ju nepoznáte, radi vám ju predstavíme. Charlotte Olympia, celým menom Charlotte Olympia Dellal, je mladá dizajnérka topánok a módnych doplnkov, ktorú si už stihol obľúbiť celý módny svet.

Módne doplnky v štýle sviatočného glamouru

14.12.2012

Ak ju nepoznáte, radi vám ju predstavíme. Charlotte Olympia, celým menom Charlotte Olympia Dellal, je mladá dizajnérka topánok a módnych doplnkov, ktorú si už stihol obľúbiť celý módny svet. Pred sviatkami navyše potešila všetky dámy svojou špeciálnou vianočnou kolekciou.

Charlotte_Olympia_01

CharlotteOlympia_04


Imelo, puding aj snehuliak
Modely naplno odrážajú Charlottinu záľubu navrhovať veci v štýle starého dobrého hollywoodskeho glamouru. Stačilo pritom málo. Svoje nezameniteľné autorské kúsky, ako topánky Dolly či Kitty, „obliekla do sviatočných šiat". Doplnila ich napríklad remienkom zdobeným drobnými roľničkami alebo vetvičkami imela. Malé kabelky do ruky zasa pripomínajú vianočný puding alebo snehuliaka. Ak uprednostňujete niečo menej extravagantné, určite na vás zapôsobí priehľadné clutch puzdro Mistletoe Pandora s prackou imitujúcou imelo. Ku každému puzdru sú k dispozícii zamatové vložky v troch vianočných farbách – zelenej, červenej a čiernej, vďaka čomu možno clutch prispôsobiť rozličným outfitom.

CharlotteOlympia_02
CharlotteOlympia_profilovaCharlottina pavučina
Charlotte študovala na renomovanej londýnskej škole Cordwainers, ktorú ukončila v roku 2004. O štyri roky neskôr založila vlastnú značku topánok a doplnkov pod názvom Charlotte Olympia, vďaka ktorej môže naplno prejaviť svoju lásku k móde. Jej značka sa stala synonymom sofistikovanej klasiky s veľkým dôrazom na detail. Charlottine diela spoznáte podľa loga v podobe zlatej pavučiny. Jedny z jej topánok dokonca dostali názov Charlotte´s web (Charlottina pavučina), ako sa volá aj známy detský príbeh amerického autora E. B. Whitea. Mnohé zo Charlottiných návrhov sa stali ikonami, napríklad ihličky Dolly, ktoré charakterizuje zlatá hrubá podrážka, či trendové smoking slippers s názvom Kitty, ktoré vyobrazujú mačku. Vo vianočnej limitovanej edícii ich Charlotte predstavila v striebornom a čiernom trblietavom vyhotovení Glitter Kitty. Mačací ňufáčik je vyšitý červenou niťou, čím chcela zdôrazniť hravú paralelu s vianočným sobom.

CharlotteOlympia_03

Hviezdna klientela
Charlotte sa do módnych stránok zapísala svojskými detailmi, neodmysliteľnými leopardími vzormi či premysleným výberom farieb. Medzi nadšené nositeľky jej topánok a doplnkov sa zaraďujú Sarah Jessica Parker, Alexa Chung, Anna Dello Russo, Keira Knightly, Katy Perry aj Beyoncé. Charlotte Olympia každoročne ponúka štyri kolekcie, vrátane stálej Encore kolekcie, ktorá obsahuje základné modely charakterizujúce značku. Predajne nájdete v londýnskom Mayfair a na manhattanskej ulici Madison Avenue. Kolekcie však možno kúpiť aj v retailových reťazcoch ako Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, On Pedder, Net-A-Porter, Harrods, Printemps a Beymen.

pripravila: Anna Salvová
foto: Courtesy of Charlotte Olympia

    3217

    Súvisiace články