Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 6. december 2012

Brian Atwood v Bratislave

Známy americký návrhár topánok Brian Atwood zavítal do Bratislavy. V sobotu 17.

Brian Atwood v Bratislave

6. 12. 2012

Známy americký návrhár topánok Brian Atwood zavítal do Bratislavy. V sobotu 17. novembra v bratislavskom butiku Luxury predstavil aktuálnu kolekciu topánok a taktiež kúsky z nadchádzajúcej sezóny jar/leto 2013.


Aj keď Brian ukončil renovovanú školu F.I.T v New Yorku, v Miláne začínal ako model. Popri tom však obchádzal módne domy so svojim portfóliom, až si jedného dňa všimol jeho talent sám Gianni Versace. U neho pracoval Brian až do roku 2001, kedy si založil vlastný label.
Ako hovorí, topánky kreslil a navrhoval už od malička a vždy to boli topánky na vysokých podpätkoch. Prečo?
„Vždy ma fascinovala ich silueta a aj silueta a krivky ženského tela – nohy vo vysokých topánkach sú jednoducho sexy. Priznám sa, že som skúšal navrhovať aj nízke topánky, ale nikto ich nekupoval," hovorí so smiechom Brian... High heels, topánky na podpätkoch, sú pre neho jednoducho vášňou. Dokonca si ich niekoľkokrát skúšal sám obuť... „Obdivujem každú ženu, ktorá ich dokáže nosiť, nie je to jednoduché a vyžaduje si to tréning... Je to umenie ☺"

Sú topánky prvou vecou, ktorú si na človeku všimnete? Stáva sa, že podľa nich posudzujete ľudí?
„Nepovedal by som, že posudzujem, ale určite je to jedna z prvých vecí, ktorú si všimnem. Topánky a to ako sa o ne staráte napovie o človeku určite veľa. Jednoducho si človeka často prezerám zdola nahor," hovorí so smiechom.

Brian Atwood bol v Bratislave prvý krát, pozval ho majiteľ exkluzívnej predajne Luxury, Alessio Ballerini a jeho dlhoročný priateľ Gianpiero Lo Curto. Obchod predáva Atwoodove topánky, počnúc týmto dňom, ako jediný v strednej Európe.

Špecialitou večera bola kniha s kontroverznou kampaňou Sex is in the Heel. Hlavnú úlohu v nej hrá modelka Candice Swanepoel, ktorú Brian označuje ako svoju múzu.
„Keď som uvidel Candice a jej telo, vedel som, že je pre túto kampaň tá pravá. Mal som v hlave istú predstavu a ona ju naplnila bez akýchkoľvek kompromisov," vyhlásil.

Sexy ihličky amerického návrhára dnes zbožňuje množstvo celebrít. Okrem Lady Gaga je to aj Eva Longoria či Nicole Kidman. Pamätá sa ale Brian na prvú celebritu, ktorá sa na prestížnej udalosti objavila v jeho topánkach? „Pamätám si to úplne presne, bola to Debra Messing v roku 2002 a jej fotku mám odloženú dodnes."

Jeho letná kolekcia oslavuje ženskosť.
„Dôraz som kládol na zvýraznenie členku, použil som množstvo psychadelických farieb, materiálov a samozrejme nechýba hadia koža."


Topánky s podpisom „Brian Atwood" si môžete pozrieť aj zakúpiť exkluzívne v predajni Luxury na Laurínskej 10 v Bratislave. Zahájenia spolupráce s Brianom Atwoodom sa zúčastnilo okrem slovenských a českých médií množstvo celebrít, nechýbali modelky Mária Zelinová, CEO Fashion TV Gabriela Drobová, riaditeľ RTVS Ladislav Mika, Bruno Ciberej ako aj známy riaditeľ agentúry Elite, Sasha Jány s víťazkou súťaže Elite Model Look 2012, Silviou Jagošovou.

Pripravila: Jana Zajasenská

    7998

    Súvisiace články