Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 18. november 2012

Novodobé módne ikony: Anne-Catherine Frey

Vždy dokonale oblečené a upravené, so šatníkmi, ktoré by bez váhania brali mnohé. Preslávené v módnych kruhoch pre svoj nezameniteľný štýl a cit pre detail sú inšpiráciou pre dievčatá a ženy na celom svete.

Novodobé módne ikony: Anne-Catherine Frey

18.11.2012

Vždy dokonale oblečené a upravené, so šatníkmi, ktoré by bez váhania brali mnohé. Preslávené v módnych kruhoch pre svoj nezameniteľný štýl a cit pre detail sú inšpiráciou pre dievčatá a ženy na celom svete. Ich fotografie pravidelne zapĺňajú stránky významných módnych časopisov a blogov. Majú toho toľko spoločného, a predsa sú každá iná. Každá z nich je jedinečná. Exkluzívne pre TOP FASHION sa o kúsok svojho sveta, a to doslova, podelili Mira Duma, Peony Lim, Natalie Joos a Anne-Catherine Frey.

ANNE-CATHERINE FREY
stylistka a blogerka
krajina pôvodu: Luxembursko
Ikony_Frey_01

Do akej miery je pre teba dôležitá móda a oblečenie ako také?
Móda ma fascinovala a zohrávala dôležitú úlohu v mojom živote už odmalička. Dokonca si pamätám, ako som v štrnástich so zatajeným dychom sledovala módne prehliadky. Odtiaľ prišlo i rozhodnutie študovať a pracovať v módnom biznise.
Ikony_Frey_02Obľúbené módne obdobie?
Nemám obľúbené iba jedno. Ale asi 20. roky. Spôsob, akým oblečenie zmenilo ženské krivky, je nesmierne fascinujúci. Neviem sa nabažiť všetkých tých ligotavých šiat a krátkych účesov. Úžasný kontrast.
Ak by bol tvoj život inšpiračným „moodboardom", nástenkou, čo by sme na nej našli?
Pravdepodobne množstvo rôznych tvárí. Milujem portréty ľudí, fascinujú ma ľudské tváre. A tiež fotografie z filmov. Som posadnutá filmami! Filmové scény a výroky protagonistov ma nesmierne inšpirujú.
Akú osobnosť, z minulosti alebo prítomnosti, by si chcela stretnúť a prečo?
Takú, ktorá tiež chcela stretnúť so mnou. Neexistuje nič horšie ako stretnúť osobu, s ktorou si nemáte čo povedať, lebo ju nezaujímate. Nech už je to akákoľvek slávna osobnosť či hrdina.
Ikony_Frey_03Čo nosíš oblečené najčastejšie?
Košele vo všeobecnosti. Nosím ich takmer každý deň. Mám ich v každej farbe a strihu. Nech to má golier a ja som šťastná.
Tri kúsky oblečenia, ktoré by podľa teba nemali chýbať v žiadnom ženskom šatníku?
To budú aj moje tri najobľúbenejšie kúsky. Kvalitná košeľa sa hodí na každú príležitosť, podobne ako dobre padnúca vesta a kvalitný pár poltopánok. Nikdy nevyjdú z módy a hodia sa ku všetkému.
Na aké trendy z kolekcií jeseň/zima 2012/13 sa najviac tešíš?
Nejako špeciálne sa na trendy neteším, len dúfam, že prinesú veľa silných, na mieru šitých, architektonických kúskov, ako máva Balenciaga. Som tiež zvedavá na to, čo pripravili Proenza Schouler, Alexander Wang a Christopher Kane, lebo to sú vždy geniálne záležitosti.
Trestuhodný pôžitok?
Kabelky, na sto percent!

Ikony_Frey_04 Ikony_Frey_05 Ikony_Frey_06

text: Barbora Dudinská
foto: archív redakcie

Všetky rozhovory so svetoznámymi módnymi ikonami si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Top Fashion jeseň – zima 2012/2013.



    9215

    Súvisiace články