Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 17. február 2013

V Brne odštartovali veľtrhy módy STYL a KABO

Na brnenskom výstavisku odštartovali už 41. medzinárodné veľtrhy módy, obuvi a koženého tovaru STYL a KABO.

V Brne odštartovali veľtrhy módy STYL a KABO

17.2.2013

Na brnenskom výstavisku odštartovali už 41. medzinárodné veľtrhy módy, obuvi a koženého tovaru STYL a KABO. Počas otvorenia odovzdali ocenenie Osobnosť roka 2012 v textilnom a odevnom priemysle a prebehla aj prezentácia bielizne a plaviek Live Gallery.

StylCabo13_01


Ocenenie vyhlásil Michal Korol, šéfredaktor časopisu Svet textilu & obuvi. V porote zasadli aj zástupcovia asociácií ATOK, ČOKA, spoločnosti Veletrhy Brno, ako aj odborní novinári. Z troch mien navrhnutých v každej kategórii sa zhodli na dvoch víťazoch. Cenu pre Osobnosť roka 2012 v textilnom a odevnom priemysle získal Jiří Kohoutek, u ktorého porota ocenila dlhodobú prácu v prospech textilnej a odevnej brandže. Jiří Kohoutek pracoval v odbore celý život, najprv v štátnej správe a od začiatku 90. rokov v Asociácii textilného a odevného priemyslu SR. Tu dlhodobo vykonával funkciu riaditeľa, neskôr prezidenta a v súčasnosti je čestným prezidentom. ATOK zastupuje textilné a odevné firmy vo vzťahu k štátnym i európskym inštitúciám, ktoré sa snaží presadzovať legislatívne opatrenia v ich prospech, zastrešuje projekty podporované z fondov EÚ.

StylCabo13_02

Začiatok veľtrhov STYL a KABO vyvrcholil tanečným vystúpením Live Gallery, počas ktorého si mohli diváci prezrieť najnovšie trendy plaviek a spodnej bielizne v podaní vystavujúcich firiem, ktoré pôsobia v tejto oblasti. Svoju vôbec prvú retrospektívnu prehliadku pripravila návrhárka Klára Nademlýnská. V pavilóne P predstavila kolekciu luxusných spoločenských a koktailových šiat. Riaditeľka veľtrhov, Gabriela Vargová, uviedla, že STYL a KABO na svojom 41. ročníku predstavujú kolekciu viac ako 500 značiek na ploche takmer 8000 m2. Zúčastňuje sa ich 270 vystavovateľov zo 14 krajín a organizátori očakávajú štyri až päťtisíc odborných návštevníkov, prevažne obchodníkov s textilom, odevmi a obuvou.

zdroj: Veletrhy Brno



 

    4720

    Súvisiace články