Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 24. november 2012

Vyšla očakávaná kniha Grace Coddington

Kreatívna riaditeľka amerického vydania Vogue, Grace Coddington, vydala knihu spomienok s názvom Grace: A Memoir. Pri tejto príležitosti navštívila svoju rodnú Britániu a poskytla exkluzívny rozhovor módnej redaktorke Sarah Mower na pôde preslávenej londýnskej školy Saint Martin.Vo svojej knihe opisuje Grace detstvo vo waleskom Anglesey, prvé stretnutia s magazínom Vogue, ale aj profesijný rast, ktorý vyvrcholil nástupom do jeho redakcie v Spojených štátoch.

Vyšla očakávaná kniha Grace Coddington

24.11.2012

Kreatívna riaditeľka amerického vydania Vogue, Grace Coddington, vydala knihu spomienok s názvom Grace: A Memoir. Pri tejto príležitosti navštívila svoju rodnú Britániu a poskytla exkluzívny rozhovor módnej redaktorke Sarah Mower na pôde preslávenej londýnskej školy Saint Martin.

Grace_Coddington_uvodnaVo svojej knihe opisuje Grace detstvo vo waleskom Anglesey, prvé stretnutia s magazínom Vogue, ale aj profesijný rast, ktorý vyvrcholil nástupom do jeho redakcie v Spojených štátoch. Kniha bola uvedená len minulý týždeň, ale už teraz zaznamenáva veľký úspech. Počas podpisovej akcie v Browns sa predalo takmer 500 výtlačkov v priebehu 45 minút. Meno Grace Coddington začali skloňovať častejšie po uvedení filmu The September Issue, ktorý poodhalil zákulisie príprav septembrového vydania časopisu, najdôležitejšieho čísla v roku. Ako 18-ročná odštartovala sľubnú kariéru modelky, ktorú však prerušila ťažká autonehoda. Grace sa z nej zotavovala dlhé dva roky, napriek tomu sa práce v módnom biznise nevzdala a stala sa redaktorkou britského Vogue. Do New Yorku sa presťahovala v roku 1987 a v súčasnosti je jednou z najviac rešpektovaných osobností módy. Na samotnú módu sa pozerá ako na umenie, čo neustále tlmočí svojimi neopakovateľnými kreatívnymi editorialmi.

Grace_Coddigton_kniha Grace_Coddington_vogue_cover

Grace_Coddington_kresbaGrace sa preslávila aj svojimi kresbami

Mohlo by vás tiež zaujímať: Kreatívna riaditeľka Vogue navrhuje kabelky

Hodinový rozhovor s Grace si môžete pozrieť tu
Grace_Coddington_Talk

pripravila: Anna Salvová
foto: Independent Woman, Models.com, Vogue.co.uk




 

    4418

    Súvisiace články