Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 26. máj 2013

AXA Fond opäť podporí mladé vedecké talenty

Sú mladí a majú ambície. Vďaka svojej vytrvalosti a neúnavnému štúdiu ašpirujú na špičky vo svojom odbore.

AXA Fond opäť podporí mladé vedecké talenty

27.3.2013

Sú mladí a majú ambície. Vďaka svojej vytrvalosti a neúnavnému štúdiu ašpirujú na špičky vo svojom odbore. Podporuje ich program AXA Fond. Jedenásť študentov aktuálne pracuje na svojich projektoch s celospoločenským významom. „Poznáte niekoho, kto si podporu zaslúži? Dajte nám o nich vedieť,” vyzýva Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa finančnej skupiny AXA na Slovensku.

Axafond13_01_TarcakovaJana Tarčáková JaničováV čom spočíva úloha AXA Fondu?
Je nesmierne inšpirujúce byť v kontakte s ľuďmi, ktorí chcú od života viac. Majú snahu niečo dokázať, a preto na sebe tvrdo pracujú. Participujú na projektoch, ktoré veľakrát vyrážajú dych. Sú šikovní, ochotní urobiť o niečo viac ako ich rovesníci. A pritom nie všetci majú z rôznych dôvodov vytvorené ideálne podmienky na štúdium. Sme radi, že vďaka AXA Fondu im dokážeme pomôcť rásť odborne aj osobnostne.

Akými projektmi zaujali finalisti programu v tomto roku?
Prekvapili nás svojimi nápadmi a projektmi, ale aj kvalitou a významom toho, na čom pracujú. Jozef vytvára aplikácie pre android. Tomáš točí dokumentárny film o novej technológii zneškodňovania odpadov. Film poslúži ako učebná pomôcka na akademickej pôde. Michal zostavuje vlastnú meteostanicu. Silvia pracuje na fytoremediácii. Ďalší sa venujú výskumu rakoviny. Podporili sme však aj nadaného klaviristu, ktorý komponuje.

Bude program pokračovať?
Aj v ďalšom školskom roku majú nadaní študenti šancu získať prostriedky z AXA Fondu na realizáciu svojich projektov. Finančnú podporu vo výške takmer 30-tisíc eur opäť prerozdelíme študentom, ktorí sa venujú najmä vede a výskumu. Človek nikdy nevie... Možno je medzi nimi aj budúci nositeľ Nobelovej ceny.

Aké sú aktuálne podmienky?
Jedným zo základných kritérií pre študentov je vek do 26 rokov. Všetky podmienky pre zapojenie sa do programu sú však uvedené na web stránke www.axafond.sk alebo na stránke facebook.com/AXASlovensko.

Axafond13_02oceneniTohtoroční finalisti AXA Fondu už realizujú svoje projekty. Zľava: Tomáš Hromada, Martin Vogl - generálny riaditeľ AXA, Tomáš Petrík, Dominika Boldovjaková, Martin Vaľa, Jana Tarčáková Janičová - hovorkyňa AXA, Marek Vician, Michal Valíček a Peter Socha - prevádzkový riaditeľ AXA.

Kto má šancu získať podporu?
Žiadateľ musí splniť podmienky, ktoré sú smerodajné pre ďalšie posudzovanie projektov. Je dôležité, aby mal projekt hlbší zmysel a význam pre celú spoločnosť. Sme hrdí, že sme mohli prispieť k tomu, aby veci napredovali. Pomáhajú robiť svet lepším.

Na čo môžu žiadatelia podporu z AXA Fondu použiť?
Predovšetkým na technické a komunikačné zabezpečenie realizácie projektu. Rovnako na úhradu nákladov počas účasti na vedeckých konferenciách a seminároch vrátane dopravy a ubytovania.

zdroj: AXA Fond


 

    3916

    Súvisiace články