Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 22. február 2013

AXA Fond zverejnil mená finalistov

Finalisti AXA Fondu sú známi. Finančnú podporu vo výške 30-tisíc eur získajú mladí ľudia z celého Slovenska.

AXA Fond zverejnil mená finalistov

22.2.2013

axafond13_01Finalisti AXA Fondu sú známi. Finančnú podporu vo výške 30-tisíc eur získajú mladí ľudia z celého Slovenska. Rozvíjajú svoj talent aj napriek tomu, že pochádzajú zo sociálne znevýhodnených rodín. Baví ich najmä veda a výskum.

Tri dievčatá a osem mladých mužov z celého Slovenska, vrátane 9-ročného školáka Martina, sa vďaka svojim projektom dostalo do užšieho výberu programu AXA Fond. AXA Fond im prerozdelí 30-tisíc eur na ďalší odborný rozvoj. „Všetky projekty zaslané žiadateľmi boli inšpiratívne. Naším cieľom je neustála podpora talentov. Nie všetci majú to šťastie a vyrastajú v zázemí, ktoré je vyhovujúce. Ani pri najlepšej vôli a snahe nedokážu vždy rodičia svoje deti finančne podporovať tak, ako by si želali. O to zvlášť si vážime ambície a snahu študentov osobnostne a odborne rásť," hovorí Martin Vogl, generálny riaditeľ AXA v ČR a SR.

axafond13_02

Súčasťou sú výskumné projekty
Finančná podpora AXA Fondu nie je samoúčelná. Skrývajú sa za ňou konkrétne projekty. Okrem podpory štúdia na zahraničných univerzitách chcú finalisti realizovať napríklad výskum novoobjaveného minerálu. Takisto projekt efektívneho využitia solárnej energie alebo natočenie dokumentárneho filmu o novej technológii zneškodňovania odpadov pomocou plazmového reaktora. Zaujímavým projektom je aj príprava nových biologicky aktívnych látok s protirakovinovou účinnosťou. „Odovzdaním finančnej podpory sa nič nekončí, skôr naopak. Finalisti začnú aktívne pracovať na svojich projektoch a my sa budeme tešiť na výsledky, ktoré nám budú priebežne reportovať. Ich finálne vyhodnotenie nás čaká v júni tohto roku," uzatvára Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa finančnej skupiny AXA v SR.

Videovizitky finalistov AXA Fondu si môžete pozrieť tu.

zdroj: AXA Fond


 

    3140

    Súvisiace články