Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 25. december 2012

Dom ako z bielej rozprávky

Jeden z trendov nasledujúcej jesennej a zimnej módnej sezóny sa bude niesť v duchu hesla: čo najbelšia biela. Imidž à la snehová kráľovná však nemusí svedčať iba módnym outfitom.

Dom ako z bielej rozprávky

25.12.2012

Jeden z trendov nasledujúcej jesennej a zimnej módnej sezóny sa bude niesť v duchu hesla: čo najbelšia biela. Imidž à la snehová kráľovná však nemusí svedčať iba módnym outfitom. Čisté odtiene naplno vyniknú aj v interiéri.

SHH_biely_01


Pod vedením Grahama Harrisa z britského štúdia SHH vznikol v jednom londýnskom dome snehobiely interiér, ktorý obyvateľov aj návštevníkov privádza na scénu novodobej modernej rozprávky. Pri jeho prehliadke však určite od nudy nezaspíte...

SHH_biely_02SHH_biely_03

Novostavba sa nachádza v mestskej časti Londýna, ktorá sa môže okrem iného pochváliť aj Kensingtonskými záhradami s plochou vyše 100 hektárov a pavilónom Serpentine Gallery, ktorému každý rok sformuje novú tvár iný slávny architekt. Kensington House je súčasnou interpretáciou tradičného gregoriánskeho domu, ponúka však dokonalú kombináciu obytného komfortu a súčasných technických vymožeností. Majitelia majú k dispozícii až šesť podlaží a vyše 1 000 štvorcových metrov podlahovej plochy. Hlavy rodiny mali hneď na začiatku jasnú predstavu o budúcom domove: hlavnú úlohu bude hrať krémová, sivobiela a „funky" štýl... Napriek jasnej prevahe sterilných odtieňov si vo svojej izbe mohol každý člen rodiny dopriať svojskú verziu „bielej". Na horných podlažiach tak rozohrali veselú ofenzívu sýte odtiene ružovej či modrej farby.

SHH_biely_04

Prechádzka interiérom
Vstup do domu je na úrovni vyvýšeného prízemia a hostí privádza do foyer s dvojitou výškou stropu. Do vstupnej haly sa vďaka tomu možno pozerať ako z rozhľadne aj z prvého poschodia, či skôr akéhosi medziposchodia, kde našla svoje miesto rodičovská spálňa s veľkým šatníkom a luxusným hygienickým zázemím.

SHH_biely_05

Chodba ďalej vedie k oblúkovému schodišťu a do hlavnej obývacej miestnosti rozkladajúcej sa po celej dĺžke domu a zaberajúcej až 66 štvorcových metrov podlahovej plochy. Vďaka svojej rozľahlosti sa môže pomerne úzky pôdorys, typický pre britské domy, zdať oveľa priestrannejší. Okrem toho sa na prvých troch podlažiach nachádza aj jedáleň, kuchyňa, izba na rodinné posedenia, domáca kinosála, ale aj plavecký bazén s otvoreným sprchovým kútom a zapustenou vírivou vaňou.

SHH_biely_06

Na dvoch najvyšších podlažiach možno nájsť päť ďalších izieb s kúpeľňami, ktoré farebnosťou narúšajú nadvládu bielej. Ak by sa niekomu zdalo zdolanie šiestich poschodí príliš namáhavé, môže použiť domáci výťah. Izba jednej z dcér odzrkadľuje mladistvý štýl a veľkú záľubu v „schiaperelliovskej" ružovej. Izba najmladšej dcéry je, naopak, modrá. Tento odtieň však pôsobí nežne, a to vďaka rozličným detailom – tyrkysovým závesom z čipky tvarovanej laserom alebo kvetinovému zrkadlu z plexiskla.

Celý článok si môžete prečítať v magazíne Top Fashion jeseň - zima 2012/2013.

text: Anna Salvová
foto: James Silverman


 

    6045

    Súvisiace články