Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 10. december 2012

Neošúchané vianočné dekorácie Marcela Wandersa

Kolekcia vianočných dekorácií adoplnkov od holandského dizajnéra Marcela Wandersa, ktorú vytvoril špeciálne pre britskú značku Marks & Spencer, prináša neošúchaný pohľad na dizajnovú stránku najkrajších sviatkov vroku. Hoci kolekciu uviedli na trh už minulý rok, značka Marks & Spencer ju má vo svojej ponuke aj počas nastávajúceho adventného obdobia.

Neošúchané vianočné dekorácie Marcela Wandersa

9.12.2012

Kolekcia vianočných dekorácií a doplnkov od holandského dizajnéra Marcela Wandersa, ktorú vytvoril špeciálne pre britskú značku Marks & Spencer, prináša neošúchaný pohľad na dizajnovú stránku najkrajších sviatkov v roku.

Wanders_01
Hoci kolekciu uviedli na trh už minulý rok, značka Marks & Spencer ju má vo svojej ponuke aj počas nastávajúceho adventného obdobia. Bolo to vôbec po prvýkrát, kedy spoločnosť spolupracovala s jediným dizajnérom na tvorbe produktov, ktoré zasahujú oblasť módy aj interiérového dizajnu. Kolekcia obsahuje až 150 zaujímavých tipov na darčeky, nechýbajú dámske a pánske módne doplnky, sladkosti, kozmetika, domáce potreby a dekorácie.

Wanders_02Wanders_03

Wanders_04

Marcel Wanders, spoluzakladateľ úspešnej značky Moooi, bol pre Marks & Spencer ideálnym partnerom. Svojím originálnym, provokujúcim, často na maximum vyhroteným dizajnom získal uznanie po celom svete a možnosť vystavovať svoje diela v prestížnych múzeách ako Museum of Modern Art v New Yorku a v San Franciscu, či v londýnskom V&A. Obľúbené gumové prasiatko Percy Pig, ktoré bolo hitom na regáloch Marks & Spencer v polovici 90. rokov, oprášilo „look" a vo Wandersovom podaní sa zmenilo na veselé čierne prasiatko s balíkom sladkostí a sadou kried. Macko so svietiacim nosom, ktorý slúži ako nočná lampa, starobylé autíčka s vianočnou potlačou, motív hlavy s ornamentálnou vzorkou, ktorý sa objavuje na niekoľkých produktoch, či originálne sety pohárov na víno a šampanské – to je len zlomok drobností, s ktorými môžete dať svojmu vianočnému domovu novú tvár.

Wanders_05Wanders_06

Wanders_07

pripravila: Anna Salvová
foto: Marcel Wanders product design & interior design/Marks & Spencer

    4080

    Súvisiace články