30. 5. 2012
Už dávno neplatí, že vlasy stačí stokrát prečesať hrebeňom a budú krásne lesklé. Naša „koruna krásy" vyžaduje omnoho viac. Ak chcete vedieť čo, čítajte ďalej.
Špargľa sa už udomácnila aj na našich stoloch. Táto zelenina je plná kyseliny listovej a vitamínu B. Tie pomáhajú telu lepšie a efektívnejšie využívať bielkoviny, ktoré sú pre krásnu hrivu nesmierne dôležité. Už jedna šálka tejto zeleniny zabezpečí polovicu z odporúčaného denného príjmu tohto vitamínu. Pôsobí taktiež aj proti rednutiu a vypadávaniu vlasov. Takže šup-šup. Je najvyšší čas zaradiť túto zázračnú zeleninu do svojho jedálnička. | |
Rajčiny sú mimoriadne bohaté na lykopén – antioxidant, ktorý pomáha udržiavať hladinu kolagénu. Ten sa najlepšie uvoľňuje pri varení, alebo prírodnom grilovaní. Takže pri najbližšej opekačke hoďte na tácku nielen klobásky a slaninku, ale aj kúsok paradajky. | |
Šošovica je ideálnym zdrojom železa, ktoré je pre plné a lesklé vlasy mimoriadne dôležité. Železo pomáha kyslíku dostať sa do vlasových folikul, čím podporuje ich rast a lesk. Šošovica je mimoriadne vhodná, ak sú vaše vlasy oslabené. | |
Avokádo – ovocie, o ktorom sa už dlho hovorí ako o zázraku pre vlasy. Obsahuje vysoký obsah vitamínov B a E, ktoré napomáhajú k zdravej pokožke hlavy. Sú taktiež plné zdravých, nenasýtených tukov, ktoré hydratujú vlasové folikuly a dodávajú vlasom lesk. | |
Čučoriedky sú skvelým zdrojom antioxidantov. Vlasy sú vďaka nim mladistvé a žiarivé. Čučoriedky bojujú proti voľným radikálom, ktoré vlasy oslabujú a spôsobujú ich šedivenie vlasov. |
pripravila: Katarína segešová