Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 6. jún 2013

Mier a hojnosť v novej kolekcii Palomy Picasso

Svetoznáma návrhárka Paloma Picasso vytvorila pre značku Tiffany & Co exkluzívnu kolekciu šperkov Paloma's Olive Leaf, ktorej inšpiráciou je olivová ratolesť, symbol mieru a hojnosti.Nová kolekcia s poetickým názvom Palomin olivový list zachytáva atmosféru olivových hájov obklopujúcich jej dom - oázu pokoja v Maroku, a súčasne v sebe ukrýva odkaz na jej meno. „Paloma znamená v španielčine holubica," hovorí návrhárka.

Mier a hojnosť v novej kolekcii Palomy Picasso

6.6.2013

Svetoznáma návrhárka Paloma Picasso vytvorila pre značku Tiffany & Co exkluzívnu kolekciu šperkov Paloma's Olive Leaf, ktorej inšpiráciou je olivová ratolesť, symbol mieru a hojnosti.

Nová kolekcia s poetickým názvom Palomin olivový list zachytáva atmosféru olivových hájov obklopujúcich jej dom - oázu pokoja v Maroku, a súčasne v sebe ukrýva odkaz na jej meno. „Paloma znamená v španielčine holubica," hovorí návrhárka. „Všetci dobre poznáme obraz bielej holubice nesúcej v zobáčiku olivovú vetvičku ako symbol mieru. Šperky, ktoré som navrhla, vzdávajú hold týmto poslom dobrých správ a tiež nádherným záhradám slúžiacim ako útočisko pokoja, mieru a ticha."


tiffany_paloma_picasso

 


Táto kolekcia je veľmi jemná a nežná, zároveň však plná prepychu. Je záhradou plnou vzácnych kovov a drahých kameňov. Slávna dizajnérka zasadzuje prekrásne drahokamy rozličných farieb medzi jednotlivé vetvičky obrastené lístočky zo zlata a striebra. V masívnom náhrdelníku sa splietajú žiarivé listy a stonky z 18-karátového zlata a zelených tsavoritov. Rubelit a zelený peridot sa v úchvatných prsteňoch snúbia s diamantmi a 18-karátovým zlatom. Tiffanyho majstrovsky remeselníci ručne brúsia a zasadzujú každučký kameň tak, aby dali vyniknúť jeho maximálnemu jasu a ideálnej farbe. Palomin olivový list je kolekciou plnou pohybu. Pripomína oslnivé lístky pohojdávajúce sa s ľahkosťou v jemnom vánku, či kvetiny tancujúce pod hrejivým slnkom.

Paloma Picasso predstavila svoju prvú kolekciu šperkov pre Tiffany & Co. v roku 1980 a ihneď sa stala uznávanou hviezdou na poli šperkárstva. Do povedomia sa zapísala predovšetkým láskou k drahým kameňom. Vďaka nej sa do módy dostali ohnivo oranžové opály či ružové turmalíny. Preslávila sa aj svojimi návrhmi "Scribbles", "Graffiti" a nezameniteľným "X". Má neomylný cit pre pôvab a krásu, a tiež osobné kúzlo a štýl, ktoré prepožičiava svojim šperkom.

 

pripravila: Jana Zajasenská v spolupráci s BB Media Consulting

 

    3782

    Súvisiace články