Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Články / 11. marec 2020

Gadgety, ktoré vám pomôžu so spánkom

Problémy so spánkom môžu mať najrôznejší pôvod. Niektoré sú psychologického charakteru, iné zase spôsobené nesprávnou životosprávou.

Gadgety, ktoré vám pomôžu so spánkom

Problémy so spánkom môžu mať najrôznejší pôvod. Niektoré sú psychologického charakteru, iné zase spôsobené nesprávnou životosprávou. Nech už je dôvod nespavosti akýkoľvek, existujú techniky, ktoré vám dokáž pomôcť zo zaspaním či so samotnou kvalitou spánku.

Sleep Dot

Šikovná pomôcka, ktorá funguje na princípe binaurálnych vĺn, ktoré majú schopnosť ovplyvňovať funkciu mozgu. Počúvanie zvukov či hudby v konkrétnych frekvenciách dokáže pomôcť aj so sústredením pri práci či učení, ale aj pri zaspávaní. Túto pomôcku stačí pripevniť do okolia postele a vysielaním theta a delta vĺn pomôže mozog naladiť do meditatívneho stavu, čo vedie k zaspaniu.

1

DoDow

Ideálny gadget pre všetkých, ktorým pri zaľahnutí do postele víria tisícky myšlienok, ktoré nedovolia zaspať. Úzkosti a nervozity vám pomôže zbaviť sa táto vecička, ktorá využíva silu meditácie a relaxácie. Vďaka svojej svetelnej aktivite aktivuje parasympatický nervový systém. Modré svetlo, ktoré vyžaruje v pravidelných intervaloch sa vám automaticky spáruje s vašim dychom a doslova vás vedie k upokojeniu a naladeniu na kvalitný spánok.

2

Oura

Inteligentný prsteň, ktorý dokáže monitorovať rôzne telesné funkcie vrátane spánku a pomáha s ich následnou optimalizáciou. Vďaka nemu môžete zlepšiť celý svoj životný štýl a dokonale zosynchronizovať napríklad cvičenie a spánok, alebo prácu a spánok. Prsteň vám totiž na základe vašich návykov dokáže vyhodnotiť, čo je pre vaše telo dobré a aký režim mu najviac vyhovuje.

3

Meya

Úplne najdostupnejším spôsobom, ako si pomôcť v prípade, že neviete spať je táto aplikácia. Meya má vo svojej databáze rôzne typy hudby, ktoré pomôžu mozgu navodiť meditatívny stav, využíva špeciálne frekvencie, ktoré priaznivo ovplyvňujú celý biorytmus a tým zlepšujú napríklad aj zaspávanie. Vybrať si však môžete aj iný mód, napríklad na zlepšenie sústredenia.

4

Kokoon slúchadlá na spanie

Ak ste citliví na okolité zvuky alebo spávate vedľa osoby, ktorá vás ruší chrápaním, tieto slúchadlá vám pomôžu. Sú špeciálne navrhnuté na spanie a blokujú externé zvuky. Okrem toho majú vlastnú audio knižnicu plnú relaxačnej hudby, ktorá vám spánok a zaspávanie takisto spríjemní. Táto pomôcka je ideálna aj pre ľudí, ktorí často cestujú a počas dlhej cesty si zvyknú aj zdriemnuť. Slúchadlá navyše využívajú aj EEG monitor a senzory, ktoré vyhodnocujú kvalitu spánku.

5

Foto: archív značiek

2459

Súvisiace články