Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Články / 24. júl 2019

Čo vám hovoria pery o vašom zdraví?

Pery sú pre mnohé ženy veľmi dôležitým prvkom na tvári. Nielnže nám dodávajú osobitosť, umožňujú nám vyjadriť pocity či radosť a vďaka nim koniec koncov komunikujeme.

Čo vám hovoria pery o vašom zdraví?

Pery sú pre mnohé ženy veľmi dôležitým prvkom na tvári. Nielnže nám dodávajú osobitosť, umožňujú nám vyjadriť pocity či radosť a vďaka nim koniec koncov komunikujeme. Avšak majú ešte jednu výnimočnú schopnosť- dokážu nám veľa prezradiť o našom zdraví či životnom štýle.

Popraskané, suché pery

Suché pery sú na jednej strane odrazom nedostatočnej hydratácie, nedostatku minerálov a vitamínov, ale môžu vypovedať aj o alergii či ekzéme. V letných horúčavách majú pery tendenciu byť náchylnejšie na popraskanie, pretože naše telo stráca minerály. Preto by sme ich mali dopĺňať, nielen dostatočným príjmom tekutín, ale najmä pomocou solí (v lekárni či potravinách ich nájdete pod značkou Samaritán či Fluidex). Tie môžete zohnať v podobe tabliet alebo šumivých práškov. V prípade, že táto letná kúra nezaberie, riešiť by ste ich mali s dermatológom.

Bledé alebo fľakaté pery

Prirodzené zafarbenie pier je samozrejme determinované genetikou. Avšak v prípade, že si začnete všímať rozdiel vo farbe, môže ísť napríklad o poruchu cirkulácie krvi. Nejde o nič vážne a takáto situácia nastáva najmä pri sedavých zamestnaniach a pri ľuďoch, ktorí nemajú dostatok pohybu. V lete sa stav môže zhoršiť, skúste si preto počas dňa vyhradiť pár minút na krátku prechádzku, vydajte sa večer na korčule či bicykel, alebo si vymyslite inú aktivitu, ktorá vás prekrví.

Páliace/ začervenané pery

Ak vás pery pália a majú výraznejšiu farbu ako obvykle, zrejme pôjde o zápalové procesy v tele. Tie môžu vzniknúť nadbytočným príjmom alkoholu, pikantných jedál či fast foodom. Náprava je veľmi jednoduchá, zaraďte do stravy viac vlákniny, zeleniny a bielkovín. Obmedzte príjem alkoholu a pokiaľ sa odvážite, aj kofeínu.

Vrásky nad hornou perou

Tento problém vzniká dlhodobými zlozvykmi ako je fajčenie, špúlenie pier a inými „grimasami“, ktoré možno robíme aj podvedome. Ak ste nefajčiar a aj tak vás trápi tento problém, skúste sa zamyslieť nad svojimi zlozvykmi napríklad pri práci, keď tuho rozmýšľate alebo keď sa nudíte.

Tiky v pere

Každý už aspoň raz zažil nervové tiky, ktoré sa často objavujú na perách (ale aj na viečkach, v brade či lícach a inde). Tie najčastejšie vznikajú ak ste dlhodobo v strese alebo napätí. Tieto príčiny je v dnešnom svete veľmi ťažké zredukovať, no minimálne by ste sa o to mali snažiť. Skúste meditáciu, vonné oleje alebo masáž. Druhým dôvodom je opäť nedostatok minerálov. V lete ich jednoducho veľa strácame, preto je nevyhnutné dbať na ich pravidelné dopĺňanie. Opäť vám v tomto pomôžu spomínané soli.

7289

Súvisiace články