Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Video / 24. apríl 2020

Pozrite si prehliadku Christian Dior z roku 1949!

Móda je dokonalý únik od aktuálnej situácie a vedia to aj módne domy, ktoré nás zásobujú pravidelnými kultúrnymi zážitkami v podobe výstav, mini dokumentov či virtuálnych prehliadok. Len nedávno nám módny dom Dior spístupnil pohľad do svojej populárnej výstavy Christian Dior: Designer of the Dreams a teraz pridáva ďalšiu lahôdku z archívov.

Pozrite si prehliadku Christian Dior z roku 1949!

Móda je dokonalý únik od aktuálnej situácie a vedia to aj módne domy, ktoré nás zásobujú pravidelnými kultúrnymi zážitkami v podobe výstav, mini dokumentov či virtuálnych prehliadok. Len nedávno nám módny dom Dior spístupnil pohľad do svojej populárnej výstavy Christian Dior: Designer of the Dreams a teraz pridáva ďalšiu lahôdku z archívov. Na svojom Youtube kanáli totiž zverejnili časť archívneho dokumentu Haute Couture z roku 1949.

Dokument Haute Couture z roku 1949 mapuje tvorbu ikonického dizajnéra v tomto období. Pozýva nás do zákulisia prípravy aktuálnej kolekcie, ktorá vrcholí módnou prehliadkou. Ponúka nám teda pohľad do výroby konkrétnych kúskov, sústreďuje san a prácu jednotlivých krajčírov a okrem toho nám pár slov ku svojej tvorbe a ku kolekcii povie sám majster, Christian Dior.

gettyimages 120667703

mr. diors designer career

Film režíroval Henri A. Lavorel, ktorý nám prostredníctvom svojho objektívu vyrozprával krásny príbeh značky aj dizajnéra, no okrem toho nás previedol aj nádhernými priestormi parížskeho ateliéru na 30 Avenue Montaigne. Vďaka tomu sa môžeme naplno ponoriť do rozprávkového sveta Dior, ktorý je perfektným spestrením týchto dní.

 

Pozrite si zákulisie prírpavy kolekcie a módnej prehliadky z roku 1949 tu ↓

Foto: Getty

798

Súvisiace články