Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

archive / 27. marec 2021

Dokonalý dizajn elektroniky si aj po 100 rokoch zachováva svoju tvár

My ľudia sa radi obklopujeme peknými vecami, je to pre nás prirodzené. Vdnešnej dobe už nie je pravidlo, že čo je pekné, musí byť nevyhnutne aj drahé.

Dokonalý dizajn elektroniky si aj po 100 rokoch zachováva svoju tvár

My ľudia sa radi obklopujeme peknými vecami, je to pre nás prirodzené. V dnešnej dobe už nie je pravidlo, že čo je pekné, musí byť nevyhnutne aj drahé. Ide skôr o to, aby predmet naplnil predstavy svojho budúceho majiteľa – o funkčnosti, vlastnostiach, schopnostiach a samozrejme dizajne, ktorý pri výbere ide ruka v ruke s ostatnými parametrami.

Kvalitný dizajn tvorí už 100 rokov aj spoločnosť Braun. Pri tejto príležitosti prichádza na trh s edíciou výrobkov, ktoré vás očaria nielen dokonalou funkčnosťou, ale aj príťažlivým nadčasovým dizajnom.

Pozrime sa napríklad na epilátor Braun Silk-épil 5 MBSE5 – ten je čistým odrazom samotnej podstaty značky Braun: je jednoduchý, praktický a dlho vydrží. Doslova pri ňom platí, že v jednoduchosti je krása. Bol navrhnutý tak, aby sa ľahko používal, ale aj napriek tomu zaistil tie najlepšie možné výsledky - má širokú hlavicu, takže epiluje oveľa rýchlejšie a obdržíte k nemu aj vysokofrekvenčný masážny nadstavec, ktorý pomáha, aby bola epilácia šetrnejšia a komfortnejšia. Technológia Micro-Grip efektívne odstraňuje chĺpky aj s korienkami epiláciou jedným ťahom, čo zabezpečí, že pokožka vydrží dlhšie hladká. Braun Silk-épil 5 MBSE5 je vyrobený z prvotriednych materiálov a s dôrazom na celkovú kvalitu spracovania odolá času, módnym rozmarom, aj opotrebovaniu.

epilátor Braun Silk-épil 5 MBSE5  epilátor Braun Silk-épil 5 MBSE5 

To isté môžeme povedať aj o holiacom strojčeku Braun Series 9 MBS9, ktorý inteligentne reaguje na jedinečné rysy tváre a hustotu fúzov. Vďaka tomu pánov zvládne oholiť precízne jedným ťahom - na sucho, na mokro, s penou alebo gélom. Jeho otočná holiaca hlavica má 5 flexibilných prvkov, ktoré zaisťujú hladké a čisté oholenie jedným ťahom. Aby bolo oholenie so strojčekom dôkladné, Braun Series 9 MBS9 zvládne vyprodukovať 10 000 sonických vibrácií. Navyše je vode odolný a je možné ho veľmi ľahko čistiť vodou. Využíva najpokrokovejšiu Li-ion batériu, ktorá pri plnom nabití vydrží 1 hodinu holenia. Rýchle nabitie na jedno oholenie trvá iba 5 minút.

Kolekciu k 100. výročiu je možné zakúpiť vo vybraných predajniach a e-shopoch – napríklad TU.

holiaci strojček Braun Series 9 MBS9  holiaci strojček Braun Series 9 MBS9 

Život v technologicky vyspelom svete nám denne ponúka stovky možností a noviniek. Skúste sa zamyslieť, keď si najbližšie budete vyberať nový elektrospotrebič – akú z neho máte úžitkovú hodnotu, či a ako sa líši od svojho predchodcu, čím je špeciálny, v čom spočíva jeho výnimočnosť? Posudzujte vždy úžitkovú hodnotu, nadčasový dizajn produktu a samozrejme, cenu.

Ten pravý dokonalý produkt by mal byť elegantný a nadčasovo krásny, mal by nás vedieť opätovne „okúzliť“ – okrem toho, že nám skvele prakticky poslúži. Je to takmer ako s umením, pretože už aj technológia vplýva na naše zmysly. Ako sme už hovorili, tento rok je to presne sto rokov od momentu, keď si Max Braun otvoril obchod a dielňu so spotrebičmi vo Frankfurte nad Mohanom. Značka Braun si doteraz zakladá na tomto dedičstve a limitovanou edíciou oslavuje koncept dobrého dizajnu, ktorý je aj dnes užitočný, funkčný, jednoduchý a tieto vlastnosti si chce priebežne udržiavať.

epilátor Braun Silk-épil 5 MBSE5

Keď sa pozrieme do histórie, začiatky značky Braun siahajú až do roku 1921, vtedy si Max Braun otvoril dielňu na opravu výrobných dopravných pásov a svojimi opravami im predlžoval životnosť. Jeho synovia Artur a Erwin v spolupráci s Ulm School of Design nadviazali na tradíciu trvanlivosti, spojili ju s ľudským pohľadom na veci a v roku 1951 prevzali spoločnosť vytvárajúcu dizajn produktov zameraný na používateľa. Na rozdiel od príliš ozdobného dizajnu, ktorý bol typický v polovici minulého storočia, priniesli na trh produkty, ktoré slúžili praktickým potrebám, zjednodušili každodenný život a dokázali obstáť aj v skúške časom. Myšlienku dobrého dizajnu určeného svojou formou a funkciou pre milióny ľudí ďalej rozvíjal a zvečnil v 70. rokoch šéf dizajnu Braun, Dieter Rams, a tieto princípy je možné považovať za aktuálne dodnes.

holiaci strojček Braun Series 9 MBS9

Pri príležitosti osláv 100. výročia vytvorila spoločnosť Braun limitovanú edíciu svojich popredných produktov v oblasti dbania o vzhľad a osobnú starostlivosť, domácich spotrebičov, hodiniek a hodín či zvukových systémov. Produkty z kolekcie sú vybavené špeciálnymi funkciami, vrátane štýlového puzdra, ktoré umocní každodenné zážitky, predovšetkým s ohľadom na dlhšiu dobu trávenú v domácnosti. Všetky produkty z výročnej kolekcie majú päťročnú záruku (po registrácii produktu na stránkach výrobcu), ktorá potvrdzuje záväzok spoločnosti Braun navrhovať a vyrábať produkty tak, aby skutočne vydržali.

Sto rokov Braunu prinieslo ešte niečo nové – nastal ten správny čas zahájiť verejný dialóg o dobrom dizajne aj mimo komunity odborníkov, a to predovšetkým inšpirovaním a zapojením ďalšej generácie či už študentov alebo používateľov produktov. V priebehu roku 2021 chce Braun spojiť vedúce osobnosti zo sveta dizajnu, módy a kultúry, aby sa podelili o svoje názory na to, čo v dnešnej dobe znamená pojem dobrý design a ako môže pozitívne ovplyvniť budúci životný štýl, vzdelávanie a svet. Zásadné okamihy v živote Braunu si môžete aj vy pozrieť na https://www.braun.cz/cs-cz/design-culture/timeline, a to kedykoľvek behom tohto výročného roku.

Foto: Braun

735

Súvisiace články